Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

tihomirtx

Потребители
  • От него общо

    7
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което tihomirtx е написал

  1. tihomirtx

    Разход на масло

    Може ли малко линкове за поръчка отностно сигментите? Благодаря.
  2. tihomirtx

    Разход на масло

    Ами колата е много стегната на 196 000 , като наскоро смених задни амортисйори и имаше дори оригинални чаркалаци още по ходовата част, но самата кола струва има няма 2 000 - 3000 , а ремонта ще отиде на 1200 и се двоумя струва ли си наливането на пари.Би ли ми дал идея откъде мога да си поръчам хубави сигменти , защото често чувам от самите майстори че това което се слага като качество е далеч от оригиналните и я изкара 30-40 000 километра я не с тях .
  3. tihomirtx

    Разход на масло

    Благодаря ти, ами значи отива към нова, иначе отзивите им бяха единодушни, че митсибиши не правят добри разработки на двигатели.
  4. tihomirtx

    Разход на масло

    Здравей с голямо закъснение, вече минах 10 000 километра и състоянието е следното, изгори 4 литра, аспуха е черен, но не мазен (конденза ме е заблудил) него го оправих с, смяна на едно клапанче, свещите ги смених бяха износени но без грам опушване или масло по тях чисти просто изхабени, маслото винаги си го държеше чисто а мотора работи изключително спокойно, и зимата си пали с лекота. Измерих компресията беше следната 7.8, 8.4, 9.2 и 10.3 както и при запален загарят двигател при отваряне на капачката за маслото издухва масло към главата явно .Според 2-3 майстора са сигменти не казаха какви, но компресията е малко и прогнозите им бяха за сериозен ремонт заминали сигменти и заради паднала компресия. Но друг ми каза че може да е клапани и гумички , предвид че не цапа свещите, аспуха с масло или самото масло и по скоро го изхвърля, макар че в този случай пак трябва да омазни аспуха .
  5. Здравейте, имам следния казус, имам Митсубиши колт 2005 1.5 бензин няма газ. Мотора работи изключително спокойно, свещите са изрядно чисти без нагар или масло, маслото е бистро, а от аспуха излиза синкав дим само при критично обороти. Проблемът е че изхарчи 4 литра за 10 000 километра а компресията на цилиндрите е следната 7.8, 8.4, 9.2 и 10.3 при което майстора каза нова кола,защото има заминали сигменти и може би и повече. Въпросът ми дали не може да се крие проблема в клапаните и гумички ,защото при горене на масло би трябвало да зацапа някъде най малкото самото масло или свещите ?Или мотора наистина клони към мъртъв ?Само да допълня че при включен загрят двигател когато отворя капачката за маслото и издухва масло .
  6. Здравейте,имам Митсубиши колт 2005 1.5 бензин,минлата година я закупих,след 2800 км изминати се наложи да долея 1 литър масло,при покупка беше сменно и почти до максимума,при свободен ход няма изхърляне на пушек но при форсиране на високи обороти след 2-3 форсиране изпушва.Аспухът е черничак и леко мазен ,както и от външната страна,но не съм сигорен дали е само от това защото прави голям конденз поради един клапан за горивото и маркуч които така и не ги оправих тъй като не са фрапантни заради което и си намирисва на бензин (така я взех )а не на масло .Въпросът ми е клони ли към маслени сигменти и ремонт на двигатела или да доливам и да се замислям за друга и като цяло кое е нормално и кое не за тези коли? Никгоа не съм карал преди митсобиши,имах фиат брава преди години с 1.6 мотор и за 5 години така и не долях никакво масло защото не го близваше.
×
×
  • Създаване...