Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Dodoto

Потребител
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

Dodoto's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Скоро извърших тази процедура в Балканстар Варна . Цената беше около 50 лв за обучението на 2-рия ключ . Не се наложи записване за час. Всичко беше за 30 мин. Предполагам че цялата работа не е за повече от 5 , но с тяхните системи за приемане и предаване отнема повечко
  2. Здравейте! Скоро си проверявах маслата по автомобила и установих че хидравличното масо за сервото за волана е на минимум . Поразрових се тук във форума и разбрах че трябва да търся ATF DEXRON II или ATF DEXRON III . Не можах само да разбера мога ли само да долея . Може ли да се пресече нещо ? Или трябва да се смени изцяло ? И ако трябва как се прави тазаи процедура на Space Star 1.9 DID ?
  3. Ами примерно си изгубил втория ключ и не знаеш кой го е намерил . Би било добре да може да си смениш кода на първия и копието което правиш за да изключиш възможността някой да запали колата с изгубения.
  4. Минах през същата процедура в Балканстар Варна , но ми казаха че може да се направи само копие на ключа , но не и да се сменя кода му. Ако някой е на "ти" с тази материя , ще сме благодарни за малко повече информация.
  5. Аз си взех един спрей от Метро. Не помня как се казваше . 10-на лева беше . Пръскаш и става една пяна. Малко преседява и изтриваш с парцал . Дори мазни петна изчезват .
  6. Загледай цените в мобиле.бг и мобиле.де . Ще се изненадаш , че еднакви коли на еднакви километри са с 1000-2000лв. по скъпи там . А и трябва да се докарат и да се спечели нещо от тях.Занчи или са удряни или са на много , ама много повече километри за които ги продават. Мое наблюдение , е че на тези коли много лесно им се отварят възглавниците. Понеже навремето ударих моята и търсих друга ударена за части и здрави възглавници.Не можах да намеря . А имай предвид че цените са много солени . Шофьорския е около 1500 , пасажерския 2500 , СРС блока 1000 , коланите с пиропатроните 300 :icon_n_giljotiini: И за да няма :fool: по добре :
  7. Забравих да споделя как се разви моята ситуация . Може да е полезна на някой тази информация. Ходих в Балканстар . Там просто ми казаха , че нито стария нито новия ( стар ) блок SRS стават . Зачетох се малко по описанията да вида защо аджеба няма да става като са една и съща конфигурация на еърбеците а и блока си работеше на другата кола и за мое най голямо съжеление ми се пръкнаха още 2 еърбега в облегалките на седалките Сега малко ме е яд че не експериментирах тогава да ги изкюча и да видя какво ще стане. Ей така за науката Та , от Балканстар ми обявиха скромната цена от 1003 лв за блокчето . За късмет се обадих в Ратола и блока се оказа в разпродажба та се разминах с 1/3 от тази цена :D Не се налжи никакво зануляване на грешка или нещо подобно . Просто след монтажа след стартирането на автомобила лампата за SRS си изгасва както си и беше преди .
  8. Мерси за инфото Утре ако остане време ще се пробвам да я закарам някаде на диагностика . Не знам още къде но смятам да разпитам за добър сервиз . Ако някой може да ме насочи за Варна ще съм много благодарен .
  9. Днес смених възглавниците . Смених тая на водача , на пътника , коланите и SRS блока . Обаче SRS лампата започна да мига . Досега си светеше постоянно . Каква може да е причината ? Какво съм объркал :icon_hmm:
  10. Значи трябва да сменям целия комплект . Възглавниците и блока и коланите . Конфигурацията е еднаква . Предполагам няма да има проблем тогава ? Имам предвид и двете са еданкви като брой възглавници и модел. Разликата е в двигателя.
  11. Ами не се яви някой който да се е сблъсквал с тоя проблем , но аз съм решил да ги слагам . Само имам един друг въпрос , дано на него има някой запознат . Задължително ли трябва да се сменя блока за управление на еърбеците ? Питам защото са с различни каталожни номера на двете коли . И последно , това под лоста за ръчната спирачка ли е блока заедно със SRS ?
  12. Понеже покастрофирах малко и ми изкочиха еърбеците . На двигателя нищо му няма . Ламарините са малко изкривени и няма никакъв проблем да се изправят. Та възможно ли е на 1.9ДИД 2001 г. да се сложат от 1.3 2000г ?
  13. Dodoto

    Oбслужване на Spаce Star

    Много благодаря за съвета . Сега ще разгледам за каризмата . Двигателя е 102 к.с и значи по всяка вероятност е такъв какъвто поставят на Каризма .
  14. Dodoto

    Oбслужване на Spаce Star

    Здравейте ! не знам дали ще от полза поста ми на някой , защото съм пълен лаик , но информативно за сравнение може и да стане. Смених ремъка и ролката за 210лв . 140 лв за матариялите и 70 лв труд . Ремъка е същата марка като оргиналния , но убийте ме не мога да си спомня как се казваше Смених и маслото филтъра за 66лв като сложих полусинтетика 10W40 на ELF . Пое 3.5 литра , като ми остана литър и нещо защото тубата беше 5 л. Сега ми остана за доливане Цената включва и 5 лв. за смяната което си е направо символично на фона на мацотенето дето можеш да го сътвориш в къщи Исках да сменя и горивем филтър , но нямаха там. Дали да ходя да търся или да си трая засега ? Та това е засега. Нямам намерение други харчове да правя засега . Дано и не се налага .
  15. Dodoto

    Oбслужване на Spаce Star

    Просто ми оказа неоценима помощ . Благодаря то от все сърце . Абе ако всичко беше написано хич нямаше и да питам .Аман от такива разбирковци , които са прехвърлили 3 мнения и вече дават толкова компетентни отговори . Ами като не можеш да отговориш по добре си мълчи . Имам конкретен въпрос за специфичен модел , двигател и цени . Това е форум все пак. Който може и има какво да сподели и има някаво мнение ще помогне . Като толкова си се изучил отговори на въпросите . Дай да видим ръководството дето си го намерил ? Кажи за какви цени си сменил ангренажен комплект на Space Star 1.9 DID ?
×
×
  • Създаване...