Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Иван Кирилов Иванов

Потребител
  • От него общо

    44
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Иван Кирилов Иванов

  1. Сменени са пружини на спирачките, сменени са и лагер тампоните, но пак има някакво притракване след като затопли. Имам съмнение да не е някой от тампоните на двигателя, но и като навивам волана също го има! Мислех, че след смяна на лагер тампона ще изчезна, но уви!

  2. Аз закупих такъв ръчка, много съм доволен! Взех я директно направена от германеца на газ. Разхода газ който ми дава градско извънградско е 12 литра газ. Автоматичните са с малко по висок разход, но колегите също са доволни. Гледаш задължително задна стабилизираща щанга и тръбата за зареждане към резервоара ;) Успех и ти пожелавам успех с покупката!

  3. Имах удоволствието да ми разбият задния прозорец и ми счупиха и чистачката. Т.е. рамото и красотите. Та въпроса ми е откъде мога да намеря такова чудо и има ли задно рамо от друга кола, което може да стане за Грандиса?! Благодаря предварително!

  4. Колега самоодаптивен комп ли трябва да е за да се оправи проблема,ако си от Пловдив сподели при кой майстор ще ходиш или някой добър газаджия защото явно моя не го бива

     

    Кофти от Каварна съм и живея във Варна, но мисля, че ти казаха за майстора в Пловдив ;)

  5. Проблема е от газовото ;) И аз имам същия проблем, но ще отида до един газаджия да ми реши проблема. Имам я от година и се чудех от какво ли е но ходих и разбрах, че ми се карат двата компютъра на газта и на колата ;)

  6. Здравейте, колата е спейс стар 1.9/115к 2003г от скоро се появи шум от дясно отзад при спиране. Няма никакви други симптоми. Майстора каза че са тампоните на задния мост и ги смени но днес като взех колата и я тествах видях че звукът при стиране не е изчезнал. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем. Инак отдолу всичко си изглежда добре по останалите тампони. Възможно ли е проблема да е в спирачките.

    Здравей при мен е Грандис. При спиране и тръгване има едно тропане и при неравности. Един майстор ми беше казал че предните ми амортисьори са заминали скоро сменях тампоните и тогава го е забелязал ;)

  7. Трябва да има, сега щом ти липсват сигурно при всяко тръгване и спиране напред- назад се получава едно чукане . Отделно като караш по неравности и особено по паваж тракането става дразнещо .

    При Грандис дали ще го има същия проблем? Защото при моя става точно това, а смених тампони на амортисьори и шарнири.

  8. Скоро сменях маншони на предните амортисьори, но не ми казаха за повредени биелетки или накрайници?! Чудя се от какво може да е това притропване? Видях, че има тампони за стабилизираща или ротационна щанга мисля едно от двете беше! Давайте акъл, ще я карам на майстор утре или вдруги ден и искам да дам насока.

    Оказаха се шарнири! То от нашите хубави пътища ;)

  9. Скоро сменях маншони на предните амортисьори, но не ми казаха за повредени биелетки или накрайници?! Чудя се от какво може да е това притропване? Видях, че има тампони за стабилизираща или ротационна щанга мисля едно от двете беше! Давайте акъл, ще я карам на майстор утре или вдруги ден и искам да дам насока.

  10. Интересува ме сервиз евентуално за Газови уредби, че като се замисля края на годината може да ми се наложи да сменя газовата бутилка ;) За Пламен до Джъмбо съм много доволен, но за автодиагностика във Варна мога да кажа и Петър Димитров, сервиза му е до прелеза на Девня ;)

  11. Знаете ли как става надуването на тези възглавници, дали е еднократно с помпа и вентили на всяка, или с компресор монтиран в купето и шлаух до всяка от двете? И тука има такива комплекти на цена от 260 евро, но ме притеснява че тези възглавници с времето ще се протрият от пружината и ще започнат да създават ядове, все пак са създадени сами по себе си да носят товара и да не се опират никъде. За това си мисля, че с пружини ще е малко по-дуракоустойчиво, но пък при тях не можеш да регулираш височината, и при празен автомобил може и да стърчи задницата.

    Има група във фейсбук на Грандиси и в нея Любо се казва момчето си е повдигнал колата с такава възглавница. Значи еднократно надуване не система в купето ;)

  12. Има въздушни възглавници които се поставят в самите пружини. За Варна ми казаха, че комплекта излиза около 130 лева и хем возията се оправя и хем и се повдига колата. Аз ще направя това мероприятие, но ще стане във времето, когато обслужвам колата ;)

  13. Тази неделя 16.02.2020 се бях уговорил с колега който има грандис, като мен. Неговия е с автоматична скоростна, а моя с ръчна. Срещата ни беше на паркинга на бриколажа във Варна. Докато си говорехме и пиехме кафето дойде още един Грандис. Човека беше със семейството си и след като се приближихме поздравихме, и обяснихме, че и ние сме с Грандиси стана доста приятно и импровизирано! Не е лоша идеята да се събираме така, хем да обменяме опит и да пием по някое кафе ;) Така, че Варна и наоколо с Грандиси ако искате можем да се събираме от време на време ;)

  14. С OBD кабел и EvoScan или MUT Loger пробвахте ли? Моето вагонче е доста по старо от вашите самолети но само с това успявам да го вържа към лаптоп.

    Опитвам се да таковам дявола във въздуха и директно към телефона с евтините китайски ОБД2 :icon_rock:

×
×
  • Създаване...