Премини към съдържание

Antony

Потребители
  • От него общо

    3
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Antony's Постижения

Стартиращ

Стартиращ (1/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Не ми се искаше да чуя тази диагноза, но явно е точно това според симптома, който описах. Интересно, че нямам никакви шумове при работа на празен ход при запалване и гасене, вибрации или приплъзване при ускоряване. Явно ще трябва да се тества и планира ремонт, който предполагам е скъп. Някой правил ли го е и къде ще препоръчате това да стане/надежден и доверен сервиз/.
  2. Колеги, от три месеца карам ASX 1,8 dizel, ръчка, 2011г. Вече съм изминал към 5000 км. Проблеми нямам, автомобила се държи перфектно във всяккакви условия. Сменил съм масло в двигателя и филтрите без горивния, защото ми се видя неодобен за смяната и нямах време да го сменя, а пък и в нета няма инфо за самата смяна, как става(има ли особености и т.н.)но за това друг път.. Това за което искам мнение е относно един неприятен шум при превключване на предавките. Уточнявам, че за първи път карам автомобил с 4х4(незнам дали има значение) и ми прави впечатление, че при включване от 1 на 2 и на 3 предавка като пускам съединителя се чува едно клоп, клоп, клоп, все едно има луфт на кардана.От 4 на 5 и 6 няма такова нещо. Вдигах я на подемник и гледах за луфтове на кардан, карета, муфи, но не съм забелязал, освен нормалните за такъв автомобил. Отбелязвам, че предавките се включват нормално, няма никакви индикации за повреди. Съединителя си работи също нормално. Ако някой е имал подобен проблем нека да сподели как е решен.
  3. Здравейте колеги, Нов съм във форума и понеже имам интерес към един ASX 1,8 дизел- 2010 г, моля ако може като хора с опит и практика при използване на този модел да споделят своите наблюдения и ако може да отговорят на въпросите ми. Гледах и пробвах един ASX и ми хареса за покупка, но се колебая поради следното: 1. Нормолно ли е да има излизане на газове/лек пушек, няма определен цвят, може би леко сиво/ от масломерната пръчка при загрял двигател? 2. Кога започва да работи системата за спиране на двигателя?, защото колата загря добре но не се задейтва при спиране/т.е. не загасна двигателя/. 3. Нормално ли е при включен климатик перката на вентиолатора се включва и изключва през няколко минути и е много шумна/т.е. чува се в купето и отвън как работи/ 4. Каква е горивната система елементите(бош, сименс или друга)? 5. Има ли фабрична аларма и признават ли я застрахователите при сключване на каско? 6. Нещо по-специално трябва ли да се гледа, защото аз карам дизел но на ВАГ групата и общо взето знам какво е. Тази се държи доста добе, пъргава е, няма шумове вибрации и други странични явления. Разчитам на коректни отговори. Благодаря предварително на отзовалите се.
×
×
  • Създаване...