Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

kosio86

Потребители
  • От него общо

    3
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Sofia

kosio86's Постижения

Стартиращ

Стартиращ (1/14)

  • Първа Публикация
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Може ли малко повече инфо, или координати на човека? Доколкото разбирам си бил със заводска навигация и някой ти е инсталирал Андроид ауто. С някакъв буутлоадър ли става това? Можеш ли да сменяш между двете? Или става въпрос за физически подменена система?
  2. Здравей, Доколкото мога да си го представя, за да работи този МираКаст бокс, трябва да се върже на AV входа за камерата един видео и евентуално 2 аудио, чинча (не съм разглабял да видя как е вързана камерата, но ако съдя по качеството на образа й- най-вероятно е с аналогов вход). И ако предположим,че при наличен видео сигнал на дисплея, автоматично се показва Видео (което до момента е било за камерата), може би ще работи такъв бокс. Проблемите които виждам са: 1.За да запазим функционалността на камерата, обаче, ще ни трябва МираКаст бокс който има И входове за AV за да може от своя страна, докато той работи, камерата също да работи. 2. Ако горните предположения са вярни, образа от телефона ще бъде ужасен. Телефона ми е с 1440p и ще се мирорва през видео чинч който подържа само 480p. Ако заводското радио има hdmi вход, тогава нещата биха били значително по-добре, но много ме съмнява, че имаме такъв вход. Някой ако си е разглабял радиото, да даде снимка как изглежда отзад. 3. Ако МираКаст бокса заема единствения видео вход и дори 1. да е вярно, камерата няма как да работи, докато бокса е изключен. 4. Мироринга е доста по-безполезен от Андроид Ауто, тк точно каквото виждаш на екрана на телефона се вижда на екрана на колата. Тоест, като си заключиш дисплея, виждаш лок скрийна, като завъртиш телефона-всичко се прожектира в портрет, докато с андроид ауто (или апъл кар плей) можеш да си държиш телефона заключен в джоба, да си прожектираш спотифай и да си сменяш песните от системата, или да си местиш картата на Waze, от тъч дисплея на колата. С Миракаст, трябва да цъкаш на дисплея на телефона. Тоест, той трябва да ти стои включен и на удобна стойка (за да не направим катастрофа все пак). Което значи, че със същия успех мога да си лепна един андроид таблет с двойнозалепващо тиксо пред оригиналния дисплей и да го слушам през блутут (това в кръга на шегата) 5. Ако единствения AV вход е за камерата, е напълно възможно да няма аудио-вход чинчове, което би лишило мироринга от звук, или поне би го направило много неудобен ако трябва да избираш aux-in, всеки път за източник на звука, същевременно да разчиташ, че видеото от МираКаст-а автоматично завзема дисплея.
  3. Здравейте, Картите за Мицубиши се произвеждат от компанията "Here". Те правят карти и за други марки автомобили. Ако влезнете на официалния сайт на Мицубиши и се опитате да поръчате карта от там ви препраща към сайта на "Herе". Там за моята кола струваше към 300лв. В официалния сервиз тук искаха 400+ лева. Аз си ъпдейтнах картата на Оутлендър 2016-2017 (уж топ радиото/навигацията със субуфер и тн) с втора ръка, последна версия за Европа от Ибей- (изглежда пак оригинална)-120лв. За here се намират ваучъри с намаления по чужбина и може би има врътка с тях. Виждал съм в УК пускат промоции за here- 50% намаление за всички карти за Европа на дадена марка и подобни. Гледа се само номера на хардуера на радиото написан до дисплея. Поръчваш правилния вариянт. Пращат ти СД карта, слага се на мястото на старата и чакаш 1 мин. Проблема който си реших с ъпдейта- оригиналната карта, въпреки че беше заводска на кола 10/2016 беше адски стара и нямаше ключови пътища в БГ. Според мен реално имаше всички пътища появили се до 2014та. Появиха се нови функции на гласовите команди- Play и Exit Playlist, които явно работят само с USB flash - нито мога да управлявам с тях музиката през блутът, нито SD картата. Като цяло безполезни като много други функции на това радио. Проблемът който ъпдейта НЕ реши и който ме побърква е- която и улица да търся в които и да е град в бг- НЕ я намира. Пиша град примерно "София", отивам в следващото поле и независимо дали почвам с "ул", "бул", "улица", "булевард", или без- никога не ми намира улиците, които търся. Предлага ми 2-3 и липсват всички други 500 които започват с тази буква. Затова я търся в полето Keyword, и там често излизат но не винаги. Като видя как е изписана на картата, се пробвам да я изпиша в същия формат и пак не я намира. Направо полудявам, тк това прави навигацията неизползваема. Затова пиша и тук. Някой намерил ли е решение на този проблем? Може би за други държави на английски го няма този проблем. Вече се замислям дали да не си сменя всичко със Sony Double Din android auto (което струва към 1000лв но има Waze, spotify и тн). Търся мнения и по този въпрос. Най-вече дали някой има опит с това- сиг ще трябва лайсна и преходници и може би модулче за бутоните на волана. Предполагам ще загубя настройките чистачки фарове врати и тн от аудио системата, които имам сега, но мисля че това мога да го преживея, тк аз вече съм си избрал тези които ми харесват. Не искам да загубя бутона за гласовите команди- по специално за набиране, тк те работят при мен, сравнително доволно. Не знам смяната на радиото дали ще повлияе на гаранцията на колата.
×
×
  • Създаване...