Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

stnstn

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Русе

stnstn's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте, Ще се възползвам от темата на колегата, за да задам и аз няколко въпроса относно инсталацията на навигация. Откакто купих колата (ASX 1,8 DID 150 кончета) преди 3 години обмислях да сменя фабричното радио с навигация и най-накрая реших, че моментът е настъпил. Много исках навигацията да е на Мицубиши, но за нова не стигаха парите, та се насочих към навигация втора ръка. Успях да купя навигация модел C-01, явно е от Ситроен С-кросър, но се надявам, че ще пасне и на ASX. Ето малко снимки на покупката ми: https://ibb.co/my20Ss0 https://ibb.co/wSpNKTZ https://ibb.co/dkFwB5c https://ibb.co/dkFwB5c https://ibb.co/kHVBQb8 Все още събирам информация какво още трябва да купя, за да мога да свържа навигацията към колата. Попаднах на този монтажен кит в български сайт на нескромната цена от 249лв: https://ibb.co/Rv25brJ Освен това явно ще трябва да купя и GPS антена, тъй като нямаше такава към навигацията: https://ibb.co/hX9h4Nv И така разходът за начинанието ще надвиши първоначално предвидения бюджет. Започнах да се чудя дали не направих глупост и дали не трябваше да потърся някое ASX на части, от което да купя навигацията окомплектована с панела, всички кабели и антена, но станалото - станало. Ще помоля някой, ако вече е минал по този път с инсталирането на навигация, да сподели опит и да даде съвет откъде е купил панел, антена и останалите необходими части. Благодаря предварително и хубав уикенд!
  2. Здравейте, Благодаря за съветите! За 14 месеца съм минал около 8 хиляди km. Не знам дали мога още да изчакам преди да сменя маслото. Нали уж се сменя на 1 година или 10 хиляди километра - което събитие настъпи първо.
  3. Здравейте, При мен се оказа, че проблемът е в мен - въртял съм ключа в обратната посока (явно повлиян от това, че на предишната ми кола вратата се отключваше като завъртя ключа наляво, а заключването беше надясно), т.е. като искам да отключа съм въртял ключа в посока заключване и като искам да заключа съм въртял ключа в посока отключване. Днес четох инструкцията на колата и забелязах на картинката, че посоките са разменени:
  4. Здравейте, Аз имам подобен проблем с моето ASX - няколко пъти не ми сработи електронната част на ключа. Случвало ми се е да не мога да отключа колата, както и да не мога да я заключа. В такива случаи съм пробвал да отключа или заключа шофьорската врата като просто вкарам ключа в ключалката на шофьорската врата и го завъртя - когато не работи електронната част на ключа, не върши работа и завъртането на ключа. Утре ще пробвам при работеща електроника на ключа, дали ще сработи и механичния начин на отключване/заключване на шофьорската врата.
  5. Здравейте! Имам ASX от една година - 1,8 DID 150к.с. 2012 година. Дойде време за годишното обслужване на колата, попрочетох в инструкцията на колата и някоя друга статия в нета и се зародиха следните въпроси: 1. В България мога ли да си закупя моторно масло и антифриз с препоръчваната от Mitsubishi марка Dia queen? Ориентировъчни цени може ли да каже някой, който наскоро е купувал? 2. Ако не ползвате Dia queen, може ли да препоръчате някакви други марки за моторно масло и антифриз? - в случая с антифриза няма да го сменям напълно, а само ще доливам. Доста задълбах за антифриза и дотук съм на мнение, че ако не успея да намеря Dia queen, трябва да взема някакъв антифриз с означение G12+ или G12++, което би трябвало да отговаря на HOAT (хибриден) антифриз. Благодаря предварително!
  6. stnstn

    Джанти 16" 5x114,3

    Намерих джанти. Темата е за ключ.
  7. Здравейте, По съвета на колегата Ники Николов реших да не рискувам и измерих колко стърчат шпилките на ASX от главината - 28mm. Като се наложи стоманената джанта между нея и главината остава луфт 3mm, така че е достатъчно, ако някой иска да монтира глуха гайка, да избере такава с дължина на резбата 26mm минимум. В моя случай купих глухи гайки с външна дължина на гайките 35mm. Дължината на резбата вътре беше около 32mm. Цифрите са за случай, ако някой има подобни колебания в бъдеще Благодаря на всички колеги, които дадоха мнения и съвети в темата ми! :icon_thumbup:
  8. В крайна сметка взех стоманени джанти 16 цола х 6,5J. Не мога да кажа, че беше най-умното решение, защото се оказа, че те били с конусни гайки и сега търся гайки, които не са отворени. Резбата е М12х1,5. Някой има ли представа колко трябва да е дължината на глухата гайка или колко е дължината на шпилката, която се показва от главината?
  9. Здравейте, Оригиналните и препоръчаните в ръководството за експлоатация джанти за ASX са със следните размери: 16 x 6,5J 17 x 6,5J Търсех да си купя джанти 16х6,5J, на които да сложа зимни гуми, но за съжаление не успях да намеря такива, които да ме устройват и като качество и като цена. Зимата вече чука на вратата и вече е крайно време да купя някакви джанти, а след това и гуми. Попаднах на джанти, които ми харесват, но са с размер 16х6J, т.е. са с 12,7мм по-тесни от оригиналните. Офсетът е 46 - същия като на оригиналните. Въпросът ми е: Има ли някакъв проблем да си взема по-тесни джанти от тези, които са предписани в ръководството за колата? Това ще се отрази ли по-някакъв начин на нещо освен, че гумите за тези джанти ще са по-тесни? Ще се наложи да им сложа гуми 195/65R16 или 205/65R16, а оригинално се предписват 215/65R16.
  10. Здравейте, Търся да закупя джанти Мицубиши със следните характеристики: Диаметър: 16" Ширина: 6,5J Отвори: 5х114,3mm Централен отвор: 67,1mm Офсет: 46 или близък до него Състояние: втора употреба - много добро или отлично От Русе съм, но мога да се разходя 100-150км, за да взема джантите лично. Контакти на лично съобщение.
×
×
  • Създаване...