Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Zero^gravity

Потребители
  • От него общо

    11
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Zero^gravity е написал

  1. Здравейте, Мина доста време и не съм купил нищо)) сега пак подновявам търсенето. Още един важен въпрос да задам. Гледам има някои Ралиарти с газов инжекцион... Това добре ли е, зле ли е? Знам, че повечето нови японски автомобили и по-скоро главите и клапаните им не обичат газта. При този мотор/глава/клапани/ компютър как седи въпроса. Колко километра изкарват преди да се наложи ревизия на главата? Искам и определено кола със SST кутията, ако е на газ шашка ли й се логиката щом се променя неминуема дори и леко картата на мотора, когато е на газ? Как са превключванията на предавките? И от опит кажете, ако усещате разлика. Благодаря и поздрави
  2. А някой засичал ли е разхода по магистрала със 140-150км/ч примерно? Предполагам всеки си е правил експерименти.
  3. Да при всички положения ще е понатискана... но ориентировъчно колко изкарват 100 000 км, 150 000, 200 000км? Питам понеже изобщо си нямам представа.
  4. Супер, мерси отново за отговорите. А за кита за ъпгрейда, да избера кола, да я пробвам да я видя, че ще остане за мен и тогава и ъпгрейда ще правим. И все пак е много добре,че знам от къде мога да се сдобия с такъв кит . А отностно clutch pack-овете (съединителите), щом са фрикционни и те имат някакъв живот...след колко километра най-често се обаждат? Тук зависи и мнооого предполагам как е карана и диапазона е голям, но ако е карана нормално говорим (не като Ево Х, а като ралиарт) тоест с мощността и динамиката на ралиарта и не е озорвана.
  5. Супер отговори, много систематизиано и полезно ще стане. Поне като се ходи да се гледа дадена кола да не губя време, а да има ключови неща, за които да гледам в сервизните документи и по колата. А отностно турбото на колко хиляди километра се появяват проблеми? Какви могат да са те и някакво обслужване прави ли се през периода на експлоатацията. Как може да гледам за проблемите в турбото? ( Питам за такива неща, не че няма да има някой с мен, когато се избира колата, ами защото и аз искам да си направя проверката)
  6. Добре за спирачките разбрах. Да питам за веригата на мотора. Там доколкото прочетох има 2 вида- стара преди сервизен болетин и нова след него, която е с нов дизайн. Старата верига, ако колата е с нея, на колко хиляди километра максимално трябва да се смени? Колко струва тази смяна горе долу? Също така, ако кутията няма проблеми, а само едно сервизиране трябва да й се направи, какво се сменя- масло и филтри на кутията ли? Колко струва и то? На по-малко от 100 000км било добре да се прави доколото четох по наши и чужди форуми.
  7. Също така се спомена за слабите спирачки при Ралиарт. Аз съм готов примерно още ако я купя колата и да ги махнам( дискове, апарати...) въпроса ми е дали има добра алтернатива? Тоест други супорти за апаратите, друга марка на апарати/дискове, за да не си ходим по главите после с прегрети и/или криви дискове след някоя планинско каране. Иначе отностно избора аз говорех за европейския пазар, ако тук нищо не харесам, бих отишъл на място да си я взема. Има обяви в мобиле.де примерно.
  8. Ясно тая кутия не е моята...съответно и колата. А голяма разлика в поведението на Ралиарт хечбек и седан има ли? Как се усеща на каране? Забелязах, че много малко седани има на пазара в сравнение с предлаганите хечбек. На како може да се дължи това? Не съм се спрял още, кой от двата варианта ще взимам. Може би каквото изпадне и която е в най-добро състояния пък без значение хечбек или седан... Иначе, ако колата се кара извънградско DCT кутията предполагам не се натоварва много от гледна точка на много честа смяна на предавките, както при градско и от там и ресурса би бил доста по-голям.
  9. Здравей, благодаря за отговорите на всички колеги. Добре а при тези коли които казваш ако готим пак авоматик- CVT кутиите какво обслужване имат спрямо тази с двойния съединител? Конкретно на какво хиляди какво се сменя като консумативи и какви ремонит искачат като фабрични недостатъци и/или ненавременно обслужване?
  10. :D Гледал съм го, както и почти всичките му ревюта на Филип. Но ми се ще малко и в цифри да се говори. А и после, когато реша и изибера автомобила да го закарам някъде и да се прегледа от специалист.
  11. Здравейте, Набелязал съм тази Марка/модел по ред причини, но имам неяснотии и ще се радвам някой да даде информация от "кунята" или ако се е опарвал за някои неща да не повтаряме грешките. В близко време ще купувам може би такава кола, необходима ми е за извънградско главно, ще ходя из БГ с нея и по Балканския полуостров в такъв периметър по екскурзийки. Оффроуд освен на някой язовир мисля,че няма да има. Та по- общо казано, има ли нещо в технически аспект от което да се притенсявам като я купувам( тоест какво да гледам) и съответно по-натам какво ще ме очавка като разходи? Ориентировъчни цени( предполагам не са ниски). Ако има мераклии също така (сервизи) или ентусиасти бих направил някое кафе да си поговорим да я дам за оглед при тях преди да я платя един план за идната една година за разходи и какво трябва да се смени, за да е надежна. Също така, каско, данъци, гараж...кое е необходимо и до колко за този тип експлоатация. В София ще се държи колата, но както казах, градско в никакъв случай, за задръствания си имам друга малка кола автоматик на газ, която си е градски боец и няма скъпа подръжка, турбо и високи разходи, просто не става за дълъг път. Като профил съм инжинер, техник, досегашанта си кола и аз съм я диагностицирал и рмеонирал в доста от случаите. Лансъра ми допада на първо четене, защото мога да карам доста добре и технично и агреивно в завои а и може да е семейна кола и мисля, че ще ми пасне на стила на живот. За ЕВО 10 пари нямам определено, ако някой тръгне да ме увещава). Доста общо подхващам темата и затова и си позволявам да пустна нова такава при положние, че има подобни...но мисля че не са много много изчерпателни. Все пак модела е от 20000 за който и да е стандарт семейство не са малко пари и грижи и редно да се поставят наяве цялостно нещата.
×
×
  • Създаване...