Премини към съдържание

JVRuse

Потребител
  • От него общо

    85
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от JVRuse

  1. Лошото е, че е сменен преди 2000 км

    Колега при мен се получи същата работа предния ден нямах проблеми а в понеделник сутринта паля колата и след около 2 километра преход започна да глъхне и не иска да вдигне повече от 1500 оборота.Спрях в една уличка и натиснах педала до край, горивото едвам стигаше за да работи на 1000 об.и така 30 мин. докато излишната нафта не стопли малко тая в резервоара та успях да се прибера.Смених горивния филтър налях още присадка ,но на следващата сутрин пак същата работа.Днес налях 5 литра бензин в резервоара и работата се успокои.Просто нафтата си е ....навремето всяка зима правих така с форда който карах и нямах грижи относно замръзване на нафта,ама сега на митсуто викам ще го глезя с присадки ,ама ядец,така че на всеки 10 литра нафта слагам 1 литър бензин и нямам ядове

  2. Здравейте,колеги въпросът ми е следния предлагат ми два вида носачи за колата абсолютно еднакви, но на единия има точно по средата на тялото между двете втулки отвор с резба а на другия на същото място стои като наварено,като цената на този с резбата е с 20 лв по-евтина.И двата са на фирма 555 казват ,че била японска или поне по доброто предложение.Колата е 95 г. 2000 тд

  3. Както казва колегата s01o точно такъв е проблема защото когато спра циркулацията на въздуха който влиза в купето това цъкакне престава даже я покарах около 10 километра изключих копчето и не се чуваше цъкане,но когато изгасих и запалих отново мотора цъкането пак започна,лошото е ,че в момента съм на море и нямам възможност да разглобя сега жабката,благодаря на всички отзовали се :mitsu-smiley:

  4. Здравейте,колеги появи се странно прицъкване около жабката абсолютно без някакви предварителни признаци.Помислих че е еърбега над жабката,но на таблото всички контролни уреди са в изправност.Най странното е ,че когато включа копчето за спиране на вънншния въздух в купето цъкането спира,което ме навежда на мисълта ,че това е свързано с парното на колата.Някакви идеи колеги??? Колата е Галант 95г.турбо дизел.

  5. Здравейте колеги,

    Интересува ме има ли филтър на купето за моя Галант 2000 ТД 1995 г. Колата е с климатик, защото тук в Русе обиколих магазините и ми казват, че или го нямат в наличност или изобщо този модел няма такъв филтър, с което аз не съм съгласен, но...

  6. Колега todor, виждам че си със същия мотор TD 90 коня. Доволен ли си от него? Имам предвид като вървене, тяга, ускорение. Имаш ли наблюдения върху 1.9 TDi мотори 110 коня на Ауди или VW? Имам предвид като за сравнение с мотора на Галанта. Разбрах, че голяма разлика няма с конските сили, но да не забравим и скоростната кутия, нали и това има значение за вървежа, тяга, еластичност. Ускорява ли бързо при ниски обороти, както VW?

    Питам те, защото имам малко тежък крак (малко, не много).

    Моля да ме извините, че ви сравнявам колите с немските, но дизелова съм карал само такава. И на мен ми се кара Галант и за това питам.

    Точно от този мотор на Пасат и Ауди е по-еластичен, казвам го от лични наблюдения и сравнения. Имам колега с Пасат 1,9 TDI и той самия призна, че Галанта върви повече. Имам 2 колеги с Ауди Б4, едното бензин, другото дизел, все по 90 к.с. и те нямат шанс пред мене нито в града, нито извънградско. Миналото лято ги пробвахме, така че... японеца си е японец.

  7. Здравейте фенове и собственици на :mitsu-smiley: . От скоро съм запален по модела Galant и по-точно от както един приятел се сдоби с Mitsubishi Galant VIII - 2.5 V6! :icon_thumbup: Около 15-тина пъти съм се возил и веднъж я карах и останах направо бях разбит. Бих искал, ако е възможно да получа съвети относно модела "Mitsubishi Galant VII - 2.0 TDI", тъй като към него съм се насочил. Търсех информация в интернет, но относно двигателя почти нищо не намерих - въпреки това само хубави неща прочетох. Ето и линк към модела: Mitsubishi Galant 2.0 TDI Искам да попитам мога ли да си намеря читав автомобил, тъй като съм ограничен в бюджета около 3000 лв., а също така и да ме насочите за какво най-често да се оглеждам при огледа на този автомобил! Благодаря предварително.

    Колега, аз съм с точно такъв Галант. Карам го вече над година и съм изключително доволен от колата. За визия и возия няма да говоря - тя е ясна. Аз карам само дизели, но този е по-перфектен от всички други, които съм карал. Мотора е здрав и има много добро ускорение, а също така е и фрапиращо по-тих от други марки дизелови агрегати. За обслужването си приготви около 500лв: ролки, ремъци, филтри и масла. Но за тези пари такъв Галант не знам дали ще намериш, читавите такива са около 5000лв. Но цената си заслужава за такава кола. :mitsu-smiley: си е :mitsu-smiley:

  8. Благодаря ти но според мен това не е "Масло за автоматични скоростни кутии" !!! - първо защото колата ми не е АВТОМАТИК и 2-ро, защото "steering" означава "кормило/кормилна" !!!

    Колега, купуваш си хидравлично масло от бензиностанция или магазин и доливаш в казанчето. Двигателят трябва да работи и да имаш помощник, който да върти волана - пълен ляв, пълен десен, за да се обезвъздуши системата.

  9. Те са длъжни да проверят......Ами ако вземе другият да излезе с един удар, нали ще ги е яд после, защо не са проверили...... :lol:

    Да де и без това ми казаха ,че само един диск не може да ми дадат защото са комплект и затова втория е бил обречен така или иначе. :icon_censored:

  10. Сменяй и накладките щом си с нови дискове :icon_bye: ...и за напред подбирай майсторите, щото някой всесто да правят, трошат!

    Накладките ги сменях преди 2 месеца.Гледах добре са,или и тях да сменям?

  11. Аз имам приятел, който работи в Евро 07. Дали по тази причина или заради друго, но абсолютно винаги съм получавал компетентен съвет и пълна откровеност за произхода на частите. Нищо лошо не мога да кажа за тях, дори напротив.

    Ами вече е поставен, сега единснственото което ми остава е да го видя колко ще издържи,дано да е добър, абе километрите ще покажат.

  12. А защо не си направиш една профилактика на спирачните цилиндри, да видиш колко боклуци има. Често от замърсяване и износване блокират буталцата, задържат апаратите и от нагряването се кривят дисковете...

    Тази процедура лятото я правих пак в този сервиз.

  13. Гнилото е че не са ти свалили дисковете по правилният начин,както и Пламен ти каза, а са пробвали по бързият метод- с чука.......А ако са ги взели новите дискове , от същата фирма, от която ти си взел лагера, даже са те понатоварили с цената......При тях дискове "Тръстинг"-за твоя Галант са по 57лв.-бройката, а " Метели" по 59лв-бр........

    Сервиза работи с лагери SKF а за дисковете незнам но не са от фирмата от която взех лагера.Както и да е въпроса е да са качественни ,но тва ще го разбера след около 1000- 2000км ако не започнат да се кривят дотогава добре иначе пак при тях,но вече добрия тон ще отсъства от устата ми :icon_censored:

  14. Металът на диска е такъв, че когато диска е "прясно" счупен, металът в местото на счупване стои "матов" и всеки майстор веднага може да познае, че е счупен сега. Ако минат само няколко дена, при тази влага, веднага се появяват леки следи ръжда. Затова не ти ги дават. И най вероятно затова новите са на таз цена.

    Така е колега и моето мнение е,че има нещо гнило в цялата работа защото както писах по-горе с колата имам около 15хил.км. и тресене нито при спиране нито при каране никога не съм усещал а знам, че там е слабото място на Галантите.

  15. 160 лв два диска? Хайде бе! Нови?

    Те тук е вече сериозно! На Галантите дисковете струват към 400 лв..... Оригиналните....

    То оригиналните се кривят, а тези за 160 лв...........

    На такава цена ми ги продадоха от сервиза, поне така е напечатано в диагностичният лист а сервиза е един от реномираните в града ама...

  16. А възможно ли е ти да си спукал дисковете при смяната на гумите?

    Абсурд колега просто развиваш и завиваш гайките и толкова ,нищо сложно не е.Нито съм блъскал джантите нито нищо,абсолютно елементарна операция,пък и след това имам може би около 50 километра навъртени.Но както казва DJ Tymbi май ония майстори са блъскали яко и ми взеха 160 лв ей така бадева за двата диска.Е поне сега съм с чисто нови ама айде,пък и като се замисля не трябваше да им оставям дисковете ами да ги снимам и да ги постна за да видите за кво иде реч :icon_censored:

  17. Понеже си търся и много други части,но от всичко това в момента търся отговор за предното ми колело на Галанта ми и по точно главината .трябва да се извърши смяна на лагер,но получих информация от колега който спомена ,че за да сменим лагера трябва да се сменя цялата главина поради простата причина че е капсуловано.

    ако може цени...JMBLE55ATZ00123

    Колега цената в Автопионер е 123 лв,аз го взех от Евро07 за 104 лв, Optimal немски поне за такъв ми го дават.

×
×
  • Създаване...