Премини към съдържание

mpmuk

Потребители
  • От него общо

    4
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от mpmuk

  1. Акумулатора е VARTA и съм го сложил март 2014. Не е първа младост!

    Наскоро пак имах един особен случай, при който алармата ми се активираше от нищото, като сигнализацията беше за отворена врата. Стана така че един ден(2 януари) акумулатора остана без ток! Това също стана еднократно и повече не се е повторило! При замерване на акумулатора показва 12,4V.

    Ако пак се появи ABS-а ще пробвам с друг акумулатор.

     

    Това е близо до долната граница за напрежението. Пробвай при запален двигател колко е напрежението между двете клеми на акумулатора. Напрежението трябва да е над 13 -13.2 волта поне. Ако е по малко може да е проблем с генератора или релерегулатора. Поне такива мисли ми се въртят. Нека някой опитен майстор ме коригира ако греша.

  2. Благодаря за коментара. Лично аз много се двоумя между бензин с газ и дизел.... Дали може повече информация за двигателите на автомобила + инфо за новия 1.6 мивек двигател.

     

    За дизелите, както казах използват се двигатели на VW с изключение на 1.8 който е разработка на Мицубиши.

    Относно бензиновите двигателир 1.8 2.0 и 2.4 са с еднакъв блок като разликата е в хода на буталото. За 1.5 и 1.6 нямам мнение освен че са слабички за това купе (1400-1500 килограма).

    Като скоростна кутия: Взех си със CVT и е голям кеф. Малко е мудна докато качи оборотите, но след 3500-4000 се изстрелваш и така до 160 - 170 км в час, плавно и зверско ускорение (като за 140 коня двигател).

     

    Какво смених след покупката: верига на двигателя, ревизия на клапаните, смяна на масло и филтри на двигателя, смяна на масло и филтри на скоростната кутия, тампони и стаб щанга по окачването. Трябва да призная, колата си работеше и не ме е принуждавала да правя тези ремонти. Реших че искам да ми е мирна главата. Като препоръка относно покупката на CVT, смяната на масло и филтри е силно препоръчителна.

     

    Моята хубавица е 1.8 бензин с газ, като така я купих. Газовата не ми е правила никакви проблеми и не съм сменял или променял нищо по нея.

     

    Поздрави,

    Марин

  3. Здравей,

     

    Поздрави за отличната идея (да си кумиш Лансър)!

    Относно въпросите ти, аз предпочетох бензинов двигател. Не смятам че е добра идея да се кара японска кола с германски двигател, какъвто е случаят с Лансър.

    Като размер, колкото повече, толкова повече пък и колата е тежка но колата е тежка (~1400 кг) Лично на мен с 140 коня ми е мялка мудна но аз съм с автоматик Много е гот с автоматик ама още повече спъва колата

    Относно проблемите

    Заводските амортисьори тропат но може и с тях да се кара

    Боята е кофти направена и се появявят точици ръжда дори и на коли от Италия

    Тампоните по окачването са малко кекави и трябва редовно да се сменят (веднъж на 2 3 години) но ремонта не е скъп

    Двигатела е с верига ерго смяната и е сравнително скъпа а е добре да я направиш при покупката

    Заводските дискове скърцат много Незаводските дискове скърцат Абе спирачките скърцат освен ако предишният собственик не се е бръкнал дъъълбоко за качественни маркови

    дискове

     

    Ако имаш други въпроси питай

     

    Поздрави

    Марин

×
×
  • Създаване...