Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

rdaskalov

Потребители
  • От него общо

    5
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което rdaskalov е написал

  1. Тук от форума научих за сервиза на Милен, на кукленско шосе, мисля да я заведа при него (много добри отзиви).
  2. Да, ще я водя тия дни в БС, пак да видим какво ще кажат.
  3. При мен нещо много бързо се качва нивото на маслото. Преди точно 1месец смених маслото, ходих до БС, там не установиха да има нещо нередно по компютърната диагностика. Обаче нивото на маслото се покачва доста бързо. За 1 месец съм минал 1600км като има и доста извънградско (г-д 50/50). Нивото си беше точно между 2те дупки, а сега е подминало макса и е на половината път до Х-а. Прилагам една картинка за яснота. Моето ниво след месец каране е с червеното. С зеленото е като го смених. От друга страна в мануала намерих да пише следното: In diesel-powered vehicles, when burning away and removing soot accumulated in the DPF, fuel can mix with the engine oil and an increase in the engine oil level may occur. This does not indicate an abnormality. ДПФ филтъра ми е главния заподозрян. Точно като бях на път за БС ми светна лампа с надпис CHECK DPF SYSTEM. Там като отидох и ми обясниха, че трябва да я карам известно време над 2000 оборота за да може да се извърши регенерацията на този филтър. Така и направих, качих се на магистралата и за 30тина км, лампата изчезна. То като гледам скоро ще стигне пак близо до Х-а и пак ще ходя до БС. Предполагам ДПФ филтъра е запушен? Може ли да споделите наблюдения, колегите с дизеловите мотори?
  4. и при мен е така, сега зареждам на различни бензиностанции да видя къде ще съм най-доволен, в момента съм на авио и не знам дали си внушавам обаче двигателя е доста по-тих. И върви по-добре. Ще видим и пробега как ще е. Предишното ми зареждане даде разход около 8.2, което още не знам как да определя добре ли е, зле ли е предимно градско с кратки пътувания извън града.
  5. Здравейте, от скоро се сдобих с ASX и много ми харесва. Обаче много ме озадачават показанията за разход на гориво - това да се нулира на всеки 4 часа ми се вижда много нелепо измислено. Както и да е, ще си я тествам по най-точния начин - пълно-пълно. Има ли тема където собствениците споделят разхода си на гориво, специално за този модел?
×
×
  • Създаване...