Премини към съдържание

Nikolay Ivanov Ivanov

Потребител
  • От него общо

    65
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Nikolay Ivanov Ivanov

  1. Привет, имам греди - багажник на Thule. Купих ги когато взех колата. Досега съм ги ползвал доста и мога да кажа, че издържат доста повече от обявените 65 килограма. Купих лапите от Ebay, релсите между тях от ОЛХ. Релсите не са тези които ги дават но се получи. Разликата при тях е само в дължината. Просто трябва да следиш в ОЛХ и Ebay все ще излезе нещо. Поздрави!

  2. Здравейте.

    Оферта от нормален сервиз за съединителен комплект LUK + труд =550лв.

    Оферта от :mitsu-smiley: за оригинален съединителен комплект 1004лв + труд 430лв. = 1434лв.

     

    Един приятел смени съединителя на автомобила си - OPEL Vectra с пълен комплект на ЛЮК. Вектрата е дизел с демпферен маховик. Точно след 15000км маховика вече така трака че е готов за нова смяна! Комплекта е закупен преди 1 година, като преди това гаранционно му смениха само маховик защото предходния изкара точно 2000 км - пак на ЛЮК.

     

    Остава ти да решиш дали си струва!

  3. Имах удоволствието да ми разбият задния прозорец и ми счупиха и чистачката. Т.е. рамото и красотите. Та въпроса ми е откъде мога да намеря такова чудо и има ли задно рамо от друга кола, което може да стане за Грандиса?! Благодаря предварително!

     

     

    Здрасти Колега, това излиза на пръв прочит:

     

    https://www.aliexpress.com/item/4000532769927.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.40e4452evzYzWG&algo_pvid=8ad595bd-5d4d-4365-9672-92e1588328d3&algo_expid=8ad595bd-5d4d-4365-9672-92e1588328d3-2&btsid=0b0a556d16110754966983885ed2a6&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

     

    Поздрави!

  4. Здраве,имах същия проблем,който реших за 20 лева.Закарах колата на майстор, който закърпи гърнето и направи 3 отвора 4мм за оттичане на конденза,това е най лесно и етино.

     

    Здрасти, моето дрънка вътре! Частите и преградите вероятно са си заминали, няма дупка отвън за да се закърпи!

     

     

    Поздрави!

  5. Благодаря за отговора, но при мен няма да се получи - нямам чистачка от която да сваля механизма.

     

    Досега караш без чистачки? Под механизъм за закрепване разбирай пластмасовата част от старата чистачка която палзвам! По механизма на чистачките и рамената нищо не се бара!!! Само уточнявам!

  6. Здравейте, какви чистачки слагате на Грандисите си? При мен дясната си е нормална кука 8 мм. широка, но лявата е 11 мм. широка и чистачките които продават по магазините просто не влизат. Идеи какви чистачки и от къде да взема?

     

    Здрасти, два сезона купувах само перца и си ги сменях. Последния път купих чистачки БОШ от МЕТРО и прехвърлих целия стар механизъм за закрепване на новата лява чистачка. С дясната няма проблем.

     

    Поздрави!

  7. Здравейте колеги, имам Грандис 2.4 бензин с монтирана газова уредба. От известно време колата стана по-шумна качих я на канала и след почукване тук-там установих че задното гърне е на път да си заминава. Въпроса ми е: някой от вас дали е сменял такова, какво е сложил - старо или ново, предлага ли се някъде, цена за ново или старо, има ли някакви заместители - универсални гърнета които могат да се използват със проверен резултат и т.н. Писах на една Българска фирма производител но никакъв резултат! За старо гърне ми обявиха цена от 80лв дали това е нормално?

     

    Благодаря за съдействието!

  8. ...... 300 километра с 25 литра газ как ви се струва? Смолян до бензиностанцията близо до Карнобат. Много добре се държи колата. Радвам се, че смених марката автомобил!

     

    Автомобила е уникален. Моят разход измерен пълно-пълно на една и съща колонка при сходни температури при зареждане извънградско със цялото семейство и багаж за морето е точно 10лв на 100 км при цена ~0.90 лв. Градско нямам наблюдение защото ми е основно смесен цикъл шофирането!

     

    Поздрави!

  9. Здравейте колеги

    АУтлендъра ми започна да трака, ходих на сервиз и ми казаха - демфер. А аз съм го сменял преди 2 г. Днес се разрака много и изчезна 6та. Сег и кутия ли трябва да правя, а може ли пак да е демфер. Съмнявам се.

     

    Един приятел смени пълен комплект съединител - демпфер - помпа и буквално след 900 км точно 900 км се наложи да сменя демпфера отново! Това че си го сменял преди 2 години не е критерии, частите в магазините сега са по-лоши от когато и да било!

     

    Поздрави!

  10. Здрасти Колега, имам въпрос. Как изглеждат стъклата, лягат ли добре на фара, всичко пасва ли си, как са като изработка и т.н. малко подробности в тази посока, доколко са прозрачни? С какво ги херметизираш - силикон?

     

    От същия търговец си харесах за Грандиса но нямам отзиви засега и се чудя все още.

     

    Благодаря ти!

  11. Здравейте, преди време се сблъсках с подобен проблем. Живея близо до Пловдив, имах проблем с една строителна машина. На едно зъбно колело се бяха счупили няколко зъба. В Пловдив има поне 2 фирми които биха могли да свършат работа с изработка, зъбонарязване и последващо закаляване. Ако трябва да се шлайфат зъбите тогава мисля ще има проблем, но ако е без шлайфане мисля не само в Пловдив има такива места където ще се случат нещата. И вероятно е по-рентабилно да се заръчат няколко комплекта за по-добра цена, защото както чета са си консуматив които с времето ще става по-недостъпан. Рабира се ако проблема е само във въпросното зъбно колело или зъбна двойка!

     

    Поздрави!

  12. Здрасти Колега, тампони на стабилизиращата щанга! Можеш да ги погледнеш и ако са заминали да си направиш следния експеримент - просто ги смазваш, с една спринцовка с игла вкарваш масло между щангата и тампона.

     

    Поздрави!

  13. Моята 180мм бутилка монтирана както описах е на едно ниво със средното и последното гърне! Това като ориентир, ако искаш мога да направя някаква снимка за да добиеш представа. Преглътни правилната работа на нивомера и монтирай бутилката по дъното на багажника!

  14. Здрасти Колега, колко близо е бутилката до пътя? Колко литрова бутилка сложи? Диаметър, височина на бутилката? Моята я смених след като купих колата точно по тази причина - много висеше и дразнеше. Старата беше висока 200мм и беше монтирана хоризонтално за да работи коректно нивомера. Смених я с дебелина 180мм и я монтирах по пода на колата, той е с наклон от задницата към моста. Сега нивомера не работи коректно но не ме бърка защото никога не разчитам на него. Но сега отзад изглежда доста прилично.

     

    Поздрави!

  15. Моят Грандис е с големите седалки. Вероятно няма да има разлика. Свалял съм ги като им развия по 4 болта, намират се под едни капачета в основата на стойката. Качването обратно е приключение, трябва да се зацепят лостчетата за местенето им. Попираш задния край на място и после пускаш предния!!!! Тежат много! Лошото е че плъзгачите остават и стърчат нагоре. Вероятно и те ще паднат но не съм се пробвал, не ми се наложи. Виж този линк, изтегли си висчко. Там има много информация за цялата кола.

     

    http://mmc-manuals.ru/Mitsubishi_Grandis:_Service_Manuals

     

    Поздрави!

  16. Преди време и моят се счупи - беше изгнил. Това беше началото на 2019 година! Поръчах 2 нови с марка SUMO. Смених ги. След 2 месеца предницата започна да скърца, реших че тампоните са проблемни. Поръчах 2 нови оригинални. Смених старите с оригиналните но проблема остана. Оказаха се тампони на щангата. Мога да ти предложа 2 безпроблемни тампона с марка SUMO карани точно 2 месеца и половина - макс 1500 км. Ако те интересуват пиши на лични да се договорим! Цената за брой ще е под цената на която си поръчал твоят!

     

    Поздрави!

     

     

     

    Не мога да му се нарадвам още на грандиса .. сега преден десен тампон макферсон се счупи :( ... търсих нов - няма, поръчах един втора употреба за 50 лева - дано е читав

  17. Здравейте колеги, трябва да сменя тампоните на предната стабилизираща щанга на грандиса ми. Въпроса ми е този: как става това? Вчера залягах под колата но няма почти никакъв достъп за да пъхна ключ или тресчотка. Ако разкача щангата от двете биалети и я завъртя надолу дали ще се получи? Не варвам да се наложи да се смъква цялото магаре-моста.

     

    Какъв е вашия опит?

     

    Благодаря за насоките.

  18. Здравейте колеги, да споделя нещата до тук. Купих маншон за накрайник на фирма DBK-Dimitrov, каучуков с размери малък диаметър 13мм, голям диаметър 30мм и височина 23 мм. Това ми предложиха от магазина при измерени от мен размери на накрайника. До тук добре, дата на покупка 22.01.2019 по спомен седмица след това бяха монтирани. Монтажа става лесно, измивате добре накрайника изсъхва и гресирате наново. Нахлузвате маншона и по големия диаметър леко пристягате с една неръждаема тел ~ 0.5-0.7 мм в диаметър. Досега не се е изхлузил и няма изгледи да се случи. Проблема сега е друг, след приблизително 3 месеца експлоатация маншоните се нацепиха зверски пред скъсване са и трябва отново да се сменят, разочавован съм.

     

    Въпроса ми е, полиуретановите по-качествени ли са от каучуковите които съм сложил?

     

    Има производител в Пловдив който предлага полиуретан, да пробвам неговите?

     

    Какво ви е мнението?

     

    Благодаря!

  19. Здравейте колеги, направих си профилактиката. Нещата които бяха нужни за моя генератор са следните, давам означенията на производителите които аз си избрах:

     

    четки - CARGO - 140817

    колектор - CARGO - 330719

    преден лагер - стандартен 6203 - аз избрах TIMKEN 2RS

    заден лагер - B8-23D - размери - 8х23х14 - аз избрах PFI

     

    тава са нещата нужни за цялостна профилактика на генератора. Инструменти, нищо екзотично освен една по-малка скоба за малкия лагер която се ползва и за колектора.

     

    Ако имате въпроси съм насреща.

×
×
  • Създаване...