Премини към съдържание

Edor

Потребител
  • От него общо

    42
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Edor

  1. преди 32 минути, ivn5f написа:

    Здравейте! 

    Ще използвам темата за да задам и моя въпрос. Къде в София мога да се доверя на сервиз за смяна на масло и обслужване на CVT кутия Mitsubishi RVR (ASX) 2011. Първосигнално мислех да ходя направо в сервиза на Балканстар - официални дистрибутори са и би трябвало да си знаят технологията по смяна на маслото, но ако имате по-добри предложения ще съм доволен да ги споделите. Държа работата да се свърши качествено и не искам да пестя пари точно от тази процедура.

    Колега, а масло от къде?

  2.   

    преди 13 часа, Светльо Ангелов написа:

    Естествено, че ОЕМ (първото).

    Освен това е само £53.58

    Само £53.58 ама като сложиш и мито и шипинг... но, проблема е че има само 1 бройка... Трудно се намира това масло, направо незнам... Трети ден търся. Въпроса ми беше не кое да избера, а дали второто става въобще.

  3. Здравейте. Ако може да използвам темата да попитам за маслото на тези CVT кутии. По принцип знам, че трябва да е това: https://www.allmakeparts.co.uk/collections/mitsubishi-car-parts/products/mz320262

    Но, може ли да се използва това? https://autobox.bg/transmisionno-maslo-ravenol-cvtf-gs3-j4-fluid-4l

  4. Здравейте

     

    ..да използвам същата тема, може ли някой да ми каже конкретно и ясно какво масло и колко да взема за CVT кутия на Лансер 10 бензин 2008-ма, много моля?

     

    п.с. Ако ме насочите и от къде да го взема някаде около софийско, супер!

  5. Здравейте колеги

     

    Имам следния проблем с газовия инжекцион:

     

    Само лятото и то само когато навън е много топло, около 25-30 градуса, като тръгна, колата си тръгва нормално, включва си на газ (на 30 градуса), спирам на светофара, светва зелено, давам газ и колата тръгва съвсем бавно все едно е 0.1 конски сили, сякаш някакав недостиг на газ или нещо такова.. а, гледам че двигателя е загрял достатъчно (на нормална температура).. и това се случва някаде през първите 10-15 минути, после всичко е ок..

     

    Някой имал ли е подобен проблем или да има идея какво може да е ?

  6. Ако е читав човека, какво лошо има да му направим реклама? Само полза може да имаме от това: и ние, и той

     

    Да, и аз не виждам лошо в рекламата.. Niki007, може ли и намене на лично ? Нещо ми тропа леко предницата, балансирах гумите ама не е от това...

  7. И при мойта нещо тропа като вдигна над 90-100 км в час все едно има силно разбалансирана гума ама незнам в кой сервиз да я карам в софия.. може да я разгледат, да ми кажат, че незнаят какво е и ще си изгуба времето само... или да ми кажат че е лагер например, да го сменим и да се окаже, че не е от лагера... абеееееее... въобще..

  8. Първата е супер! Свали на място малко от цената е я грабвай. Добри километри, екстри... моята е абсолютно същата.. дори да са се скапали дисковете (едно от слабите места), сменяш ги и караш. Провери дота на гумите. Няма перфектно! Колата е идеална. Слагаш газ при "Мишо газ" под моста чавдар (трудно се намира добър газаджия, та да ти спеста главоболята през които аз минах ти давам наготово верния отговор :-) ) със система за смазване на клапаните задължително. Разхода ще ти е 13/100 градско, което е ~12 лева. Газовата ще ти се включва до минута и половина. Колега, грабвай я. Ще видиш, че до 2 месеца ще я вземат. На тая цена автоматик на 100к кимометра е отлично. Разбира се - пълен преглед в сервиз преди това!

  9. Чувам противоречиви мнение за тази система за смазване на клапаните. Според някои не е нужна и не променя нещата особено според други е нужна. Като цяло не вреди така, че е хубаво да го има.

     

    Някои двигатели имат нужда от такава система, други не. Този има нужда.

     

    П.П Поглеждам към дизелите, защото са с по 3-4хил. по-евтини от бензинките 1.8. А като сложа и газово(карам около 25хил. на година и се налага) нещата отиват нагоре.

     

    BDW, вчера си засяках разхода на газ - 12.8 литра газ на 100 км градско каране, което ме устройва екстра. Превключва на газ много бързо, около минута и половина.

     

    Не знам защо са тези надути цени на почти 10 годишен лансър 1.8 бензин.

     

    Според мене просто защото това е една много хубава кола.

  10. Показах обявата на познат газаджия и според него газовото е като правено по ръчен труд :D .

     

    Колега, ако колата е карана с газова без система за смазване на клапаните, зарежи.. сигурно вече доста навътре са влезли клапаните..

  11. Май съм объркал снимката на антената... направих реална снимка: антена

     

    Да и аз мисля, че сигнала на радио предавателите в България е по-слаб от този в Германия, но в крайна сметка вие как сте се справили с този проблем или не сте се занимавали с това ?

    Радиото си работи по принцип, но не е супер качество и стерео ефекта в повечето време го няма (говоря за станциите които излъчват сигнал със стерео разбира се).

  12. Проведох много странен разговор с продавача на австрийската. Казвам му, че имам няколко въпроса свързани с този Лансър, започнах с този за бронята от РалиАрт и се издразни нещо след което ми каза: "Виж сега, колата е продадена" и пусна някакъв "бъзик" = "ходи да питаш еди кой си(не разбрах)" и моментално затвори. Не знам дали наистина е продадена или въпросите му бяха неудобни, но тези нашите джамбази са леш отвсякъде.

     

     

    И в двата случая - нестава.

  13. Ами, до колкото съм чувал, френските се славят с мека возия и трудно достъпни компоненти при ремонт, немските не са това което бяха а японски има които не се сглобват в Япония.

    Лансера е японски, сглобван в Япония, не вози меко и е малко шумен, компонентите му са лесно достъпни. Аз слизам от Алфа 145, която си ме кефеше много. Лансера ме кефи още повече. Карам си го с хубав газов инжекцион и ми радва живота :). Като ми омръзне автомата, включвам на спортен режим и смяната на скоростите от волана много ме радва, но ако искаш да летиш, трябва ти Ево.

    Води се шумна, но всъшност си е ок за мене. На задната седалка е много широко, не че отпред е тясно де.. Здрави коли са.. Гледах едни статистики, общо взето хората сменят филтри и масло и си карат без проблеми дълги години.. За Субаро Легаси също съм чувал много много добри неща..

  14. Имам и кабел и софтуер и драйвери.. Просто установих, че не е важно каква е уредбата, а кой ти я слага и настройва... Повечето газаджии инсталират компонентите, пускат автоматично настройване през софтуера и са до там. Ако възникне някакав проблем и трябва да се направи някаква фина настройка, те не могат, не разбират, не са компетентни разбираш ли ? :-) Все едно например ако ти продаваш гуми, знаеш за тях какав размер са и дали са зимни или летни и цена и в момента в който те питам какав е дота или до колко килограма тежест даржи гумата по спецификация, незнаеш :) Е такива "професионалисти" навсякаде бол.. и не само в България и не само в тази област :)

  15. Старата беше марка E-gas, която е бранд всъщност на Matrix, тоест компонентите за произведени от фирма Matrix. Италянска. Моя изпарител беше този вдясно.

     

    E-GAS-Automotive-Gas-Components.jpg

×
×
  • Създаване...