Премини към съдържание

yavcho

Потребители
  • От него общо

    13
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от yavcho

  1. Благодарско на колегата Milen_z. Имаше някакви интервенций правени по окабеляването та ми отне известно време да го открия въпросния кабел, но направих както каза и всичко е 6. Ще се опитам да се реванширам по някакъв начин (ракия пиеш ли ако не е тайна). Надявам се между другото да се видим в най-скоро време че имам и още проблеми свързани с висок разход и окадена задна броня... Пак Блакодаря!

  2. Ами при мен проблема е такъв: една сутрин просто влязох в колата и не пали. На 3-4 опит забелязах че свети чека. Огледах я, и помислих че може да е горивната помпа в резервоара ама като я разкачих и закачих и колата тръгна. Помислих че е е от там. Както и да е изгасих я и вечерта пак пробвах същата работа и точно реших да направя последен опит, чека изгасна и не пали, и така от няколко дни изобщо не пали. Според нейната си диагностика, така да се каже, и според още една е грешка 54. Лошото е че не пали колата и ми е трудно да я закарам до сервиз за да погледнем датчика с осцилоскоп. Като гледам при колегите е бил това проблема дали и при мен ще излезе това?

     

    П.С. не знам дали е от полза но забелязах - лампата на чека при контакт светва, изгасва и после пак светва, както си е (доколкото съм запознат). Обаче времето когато е изгаснала е различно. Примерно може само да премигне и веднага да светне, може и около секунда да отнеме и тогава да светне отново...

  3. Колеги, а имате ли представа дали има някакъв вид упътване за какво и къде се намират буксите и модулите по колата? Имам някой букси които не са включени, също кабели и искам да разбера евентуално ако са за нещо удобно да потърся начин да ги вкарам в употреба... във ауто дата има само на ABS-а и SRS-а

  4. Здравейте колеги!

     

    Скоро не съм писал,но на тази тема ще се включа. Тъй като последните 1-2 месеца карам почти на изпарения ще споделя, че лампата за резервата редовно ми светва и това се случва когато стрелката падне около милиметър под нулата. За мое "съжаление" снощи заредих 15л. и не мога да снимам. Ако се сетя преди следващото зареждане ще кача снимка.

     

    Поздрави на всички!

     

    Значи да нямам притеснения до нулата :D а случайно да знаеш колко имам след това километра (не че имам намерение да стигам до там...) :D:D

  5. Мисля, че същото съм го описал и аз в една тема, карам с постоянно скорост или дори когато ускорявам и се усеща като насичане, прекъсване, губене на мощност все едно си отнел газта за част от секундата и продължава да си върви нормално. Започнах да обмислям вариянта дали това не е следствие на мръсен горивен филтър или боклуци в резервоава, защото на няколко пъти ми се появи проблемът след хубаво разклащане или при наклон. Но и нямам време да отида на майстор, пък и как да му покажа проблема, като той се появява, когато сам прецени :D

     

    П.П. не съм засякал разлика в горенето от както го имам това :) А това с окадената броня ми се струва пълна глупост, моята е 1,8 ГДИ 99г. и няма абсолютно никакви опушвания по бронята !

     

    същия е проблема..., а колкото до бронята нормално е като няма изгаряне да кади... аз не съм казъл че задължителнопроблема е един, просто казах бе е възможно. Ако случайно откриеш нещо споделикакво си открил. Успех!

  6. Колеги здравейте,

    Отварям нова тема, защото не открих решение на проблема си в другите(извинявам се, ако съм го пропуснал). От няколко месеца съм собственик на Каризма 1.8 ГДИ.След като я взех обаче, започна да се появява един проблем. Всъщност са два, но си мисля че може да са свързани. Основно проблема, е че мирише на бензин, зацапва бронята отзад все едно е чипосан дизел и подозирам че ми гори повече, тъй като е така от както съм я взел и базата ми за сравнение е от тук и в "карсдата". Другия проблем, е че когато поддържам една и съща скорост (карам с постоянна газ така да се каже) се случва по някога да прекъсне (все едно двигателя гасне или се губи някой цилиндър), но като подам газ и се оправя (все едно пали пак). Ходих при майстор тук във Варна и той ми каза лабда-сонда. Смених я но резултат нямаше. Ходих пак, каза че този път нещата са добре, но определено не са, защото в някой моменти така мирише, че ми идва да сляза отколата, а и това прекъсване. Попитах същия майстор "добре защо ми мирише на неизгоряла смес, и прекъсва, и кади бронята" и той ми сподели, че този модел били така. Работата е там, че аз друга каризма с окадена задна броня не съм виждал, а и на един познат, каризмата не прекъсва така и му гори по-малко. Същия майстор замерва и бубини, компресия,и я закача на диагностика след което установи, че другото е наред. Проверих във форума дали някъде са споделени подходящи майстори във Варна и видях че има, което е много полезно, та се оказа че съм ходил при този въпросния майстор, който е посочен в темата, само че на мен "този модел са така" не мивърши работа. Моля ви за помощ, искам да си оправя колицата че ми харесва. Благодаря предварително!

  7. и аз съм така... до 200км не мърда... после не спира да мърда :D Като падне на последното деление пак забавя темпото и така на всеки 2 седмици :) :icon_dance: :icon_dance: :icon_dance:

     

    Моят въпрос е само дали някой, може да ми покаже снимка къде точно светва лампата за резервата, че моята не свети и не знам кога съм я достигнал :)

     

    П.П. лампата ми е здрава и работеща, някъде по платките, мисля че е проблемът ! Веднъж бях попаднална такава тема, но я загубих!

     

    Колега, същата работа. ако си намерил решение сподели?

  8. А пушека какъв мирис има... Относно прекъсването колко време трае (15-20 сек), ако в момента на прекъсването я изфорсираш оправя ли се. Аз лично немисля че е катализатор, иначе за махането проблем няма и да запише грешка се лекува с емулатор.

     

     

     

    Здравей колега,

     

    При мен има такъв проблем, 20на секунди като я запаля студена работи зле, не абсолютно винаги но често се случва, пушека си мирише на бензин, и като я подадеш газ ( изфорсираш я ) няма ефект, докато не минат тия 20 скунди си е все така... сменях ламбда сонда, тъй катомайстора казае реагира бавно но не се оправи... идеи?

  9. Здравейте колеги,

     

    От скоро съм собственик на каризма 1.8гди и при мен проблема е същия + богата смес, един майстор ми каза ламбдасонда, замервахме бубините, гледахме свещите всичко 6, смених сондата, сложих дензо която по принцип трябваше да е за тази кола, но дойде универсална реших да я монтирам, тъй като нямаше как да я върна и така и така е при мен..., проблема утихна но пак от време на време се усеща съвсем леко, смесите отново са богати и не знам дали да търся друга сонда или да търся проблема другаде?

  10. Здравейте и от мен,

     

    Аз се чудя има ли модул който да се върже към централното да ми присветват мигачите когато заключвам и отключвам колата или дори да не е модул някакъв начин, ако някой го е правил и има идея ако може да сподели 😊😊

     

    P.S. Аларма не искам да слагам, търся начин без аларма, а към заводското централно

×
×
  • Създаване...