Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Pepo Pepino

Потребител
  • От него общо

    32
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Pepo Pepino

  1. Всички зависи какви пари може да отделиш за покупка. Имай навпредвид че ще е хубаво да провериш батерията в Митсубиши, преди покупка. С течение на времето -тия батерии се амортизират, да не се окаже че от реални 35-40, вече едвам ще прави 25км само на ток -след няколко години.

  2. общия пробег ел-бензин стига за около 800 км......подръжката не е много по скъпа от обикновенния - конвенционален Оутлендър ....

    Много ми е интересно как ще го докараш до 800км -общо ток и бензин, след катоза разлика от нормалния бензинов вариант който е с резервоар 58-60л, тука резервоара е 45л, заради батерията т.е. имаш по малко гориво, на ток обективно от 50 зададени е около 35-40км обективно, дори и уголемената батерия наскоро от 12 до 13.5кв -няма да има голяма разлика.

    Освен да се кара дълго време по нанадолнище да зареждаш постоянно батерията, много трудно ще изкара 800км...

  3. Здравейте, от 1 седмица съм горд собственик на Mitsubishi Outlander 2.4 MIVEC CVT. Купих колата от първият собственик и в момента е на 144 000 км. Това мине първа кола с автоматична скоростна кутия и страшно много ми харесва. Върви чудесно, не съм състезател, държа на комфортното пътуване. Въпросите ми са за кутията. Чета по форуми и статии за тези кутии и като че ли нещата са 50:50. Някой сменял ли си е този метален ремък вътре в нея и как разбирате че трябва да бъде сменен? Какви са първите симптоми на тези кутии сигнализиращи за евентуални проблеми? Следващият месец ще се сменя масло на двигател и това на кутията и дали не е нужно да сменя и този ремък?

    Благодаря ви!!!

    Здравей!

    Гледайки това ревю -човека изглежда доста си разбира -КОНКРЕТНО за автоматичната вартиаторна скоростна кутия човека съветва да се сменя ВЕДНЪЖ на 30 000км, а не на 60 000км. Доколкото се разбира от видеото -тая кутия е добра, но за да е всичко ок трябва правилно да се експлоатира и поддържа, както каза и колегата горе. Отделно се споменава че тая кутия е правена/оразмерена за по-малки двигатели да работи, докато на 2.4 мивек-а работи на предела. Не трябва да се буксува, да се правят дрифтинги където и да е, и трябва да се чака при тръгване да загрее маслото до оптималните 50-60 градуса.

    Друго, което съм чувал е че не трябва да се кара над 130км -продължително време/няколко часа без почивка -защото прегряват. Има модели с радиатори за охлаждане -но е доста спорно решение -което не решава проблема с прегряването.

    Изгледай видеото -много от въпросите ще се изяснят.

    https://www.youtube.com/watch?v=D2j-OL2mEQo

  4. .....когато я чуеш, вече ще е късно -тези вериги се оказаха много смотани ,сменяват се на 150-200 к км......имам един при мен със скъсана верига, докараха го в петък.....

    Здравей!

    Благодаря за бързия отговор. А колко струва самата смяна -новата верига + работа? В тоя сервиз в който ходя от години ми казаха че почти всичко около двигателя трябва да се свали, преди да се смени и било работа за поне 5 дена...

  5. Здравейте колеги,

    Аз съм със 2.4 бензин 2009та ръчна скоростна кутия. Ще споделя малко личен опит. Колата я имам от около 3 години. Вече навъртяни над 60к, още от закупуването монтирах газов инжекцион BRC. Не съм имал никакви проблеми. За 3 години сменени единствено биалетки и комплект накладки. В началото плащах за смяна на маслото, но в последствие започнах сам да си го сменявам, като последната процедура беше под 30 мин. масло и филтри. Излезна ми около 70лв. Почнах да слагам 10W40 по съвет на баща ми, който слага такова на Трибеката и честно казано не откривам разлики. Моята също беше без навигация, но от година вече съм с Оригинална китайска за 250лв. За сега не съм имал проблеми с нея. Звукът е много добър, но не съм някакъв аудио маниак. Има качена навигация Igo която работи добре. Като возия е добре за нашите ширини. То може би и фактор е че съм с 16ки със дебели гуми 215/70 всесезонни. Някои хора не харесват всесезонни. Аз за 60к не съм видял зор нито на сняг, нито на високи скорости по магистралите. То е ясно че не са като зимните на сняг и като летни през лятото, но като ми вършат работа...

    Като резюме бих казал че съм доволен. Има добро ускорение и на газ ми дава около 10ина -12 лв. на 100км смесено. Возия мека, не се усещат дупките. Малко електроника, малко проблеми. Впечатляваща работа на двигателя не се чува и на високи обороти. Спряла не се усеща че работи.

    А дали си запознат на какви километри е нормално да се смени веригата? Моя е на 165 000км, а в сервиза където я обслужвам ми казаха, когато започне да дрънчи/ да се чува веригата- значи тогава е за смяна.

    Друго разбрах че има и някакъв малък, доколкото разбрах пистов ремък, който е отделно от веригата -той кога се сменя?

    И трето -маслото на диференциала на какви интервали се сменя и на какви цени върви -моя е 4х4?

  6. Благодарим за ценната информация. Колеги, как вървят като цени обслужването на Outlander втора генерация? Както писах по горе:

    1. Масло,филтри,ремъци -верига

    2. Дискове, накладки, пружини

     

    Как стои въпроса с разхода на 2.4 Бензин, ръчна скоростна кутия?

    Кои са последните карти на фирмената навигация MMCS? Намирам само като информация от стари линкове, намерих и къде могат да ти качът за 80лв от 2017г, а има ли по-нови от 2018-2019г? Навигацията е 2D, но при наличието на съвременни карти -което е по-важното, надали е толкова зле.

  7. Моят е без навигация.Маслен ,въздушен,купе и АГУ филтри на 10000 км.и това е.+маслото 5W30,разбира се.Друго не съм пипал.Веригата ще ме надживее/дай боже/!Може би пистовия ремък,но не бързам-наблюдавам го.За четири години-това е.А,пропуснах преден носач/скъсан маншон/---абе консумативи :D

    А като цени как вървят горе изброените части?

    Някой дали има запознат със заводската навигация от коя година са последните карти - чувам 2017, 2019 и за какви пари за района на София? Доколкото разбрах се сваля диска от навигацията и се наливат новите карти?

  8. От 2016 карам същия,но с ръчна скоростна кутия и "да чукна на дърво"-много съм доволен.Зет ми кара същия ,но с автомат/вариаторна кутия/ и...имаше проблеми.Проблемите са в това,че след определен експлоатационен период/мисля-150000/,се появяват проблеми и трябва да се прави "профилактика".Само че,профилактиката не е да смениш филтър или масло,или някоя дребна част,която можеш да идентифицираш,а си е "темелен" ремонт на вариатора със смяна на конуси,ремък,клапан,уплътнения и пр.- в интервал 3000-5-6000!И...няма как да го избегнеш-новата "реже глава до кръста/!

    Здравейте!

    Бихте ли споделили малко информация за модела, скоро ще купувам такъв. Интересуваме обслужването, масла филтри, този който гледах е с верига, казаха ми че може да се смени когато започне да се чува шума на веригата.

    Също така ме интересува откъде могат да се ъпдейтнат картите на заводската навигация, доколкото разбрах е с хард диск.

  9. Ами аз да се похвале че в крайна сметка взех 2.2 156кс 2009година.

    Сега се стяга и освежава,пък да видим как ще е.

    надявам се да е сполучлив,здрав и да слуша.

    късмет и благодаря за съветите,ще пиша впечатления по на там.

    Пусни някоя снимка да го видиме този хубостник :-)

    Имам въпрос -за бензиновите двигатели. Интересува ме последните 2-3 години, имат ли модел с евро5? Знам че някъде в края на 2009, по спомени го внедряват като стандарт при автомобилите, а аутландър2 на практика се предлага до 2013г.

  10. Колеги, какъв е разхода на бензиновия модел 2.4 двигател 170 коня, градско и извънградско? Някой запознат с цената по евентуален ремонт на маховик със съединител за същия мотор какви цени вървят, понеже дотук си извадих извода че това е най-евтината и по-безпроблемна комбинация?

  11. Интереса към Mitsubishi Eclipse Cross за България е доста голям.

    Всички коли до края на Март са предварително разпродадени.

    Очаква се нова квота, която да покрие желанията на клиентите.

    Да се надяваме Eclipse Cross да стане успешен модел.

    През Декември ще има и тестова кола. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

     

    А какво става с новото Mitsubishi Xpander MPV?

    Излезнаха доста ревюта със 7 местния нов миниван, тук нищо не се дочува -все едно не е форум на мицубиши...

    Mitsubishi Xpander

  12. Светльо, ти сам го каза - лош мениджмънт. Компанията реално беше купена от Нисан-Рено заради лошото си финансово положение.

    Супер лошо впечатление ми направи този дефект на таблото на демо колата. Не говори въобще добре за качествения контрол.

     

    Друго нещо, което много ме издразни и просто ми се видя страшно неразумно и глупаво... Outlander PHEV модела, който исках също да разгледам, както знаете се продава само с 5 места, демек трети ред седалки няма. Това хубаво, обаче как са могли да оставят поставките за чаши върху задния калник за третия ред седалки, като там никога няма да седне човек?!?!? Това се пад зад втория ред седалки и практически няма как да се ползва, просто е абсурдно!

    Представете си за какъв cost saving говорим щом една пластмаска за $10 не са сложили на мястото на дупките за чаши......

    Трети ред седалки няма, защото там са батериите. Писано е много пъти в ревюто на аутландър PHEV. Поставките за чаши са там, защото това е унифицирана кола т.е. в производственото хале се слагат по подразбиране. Това е и причината да ги виждам и в десетките руски ревюта на аутландъра, въпреки че там предлагат само 5 местната версия ;-) от завода в Калуга.

    Като си тръгнал с поставките за чаши, да допълня -другото много дразнещо нещо по ревютата това са "фейк бутоните" тоест там би трябвало да има нещо, но след като не си си платил за екстрите ги няма! :-), а бутоните са доста...

    За мене това е прекалено голямо унифициране и най-вече пестене на ресурси, а цената е доста висока. В личен план, пък най-ме дразни това че не може да се поръча базовия вариант + 2-те допълнителни места на 3-тия ред, трябва да закупиш по-високото оборудване с близо 19 000 отгоре(най-голямата глупост), а на мен тези седалки са ми необходими. Затова пък един конкурент Шкода кодяк -ги предлага само като отделна опция, нали е "симпли клевър".

    Въобще има доста недомислици, последното за което дочуь е че ако имаш андроид ауто или ейпъл кар плей, то нямаш опция за вградената им навигация и обратно. Тоест по подразбиране трябва да ползваш само гугъл мапс/ейпъл мапс което ще рече че трябва имаш стабилно 3/4G, за постоянно точене на мобилен нет.

  13. Колеги, 2010г, Аутландър втора генерация има един фейслифт -подменен преден капак(по-лек), фарове, решетката, и някой вътрешни подобрения по интериора -отзад с копчета в багажника -средните седлки се пребират напред, появява се информационен дисплей между 2-та циферблата за информация. Заслужава ли си да се търси такъв екземпляр -конкретно от темата тук съм се спрял на бензинов 2.4 с ръчни скорости? Малко по-скъпи са в сравнение преди фейслифта което е нормално.

  14. Така и така разисквате различни мотори, интересува ме за Аутландър 2-ро поколение(2006-2012), кой конкретно БЕНЗИНОВ мотор е най-подходящ -безпроблемен/икономичен/надежден? Отделно- как стои въпроса с газифицирането? В wikipedia забелязах че се предлагат 3-мотора:

    4B11 2.0 L DOHC MIVEC I4 (Japan, New Zealand)

    4B12 2.4 L DOHC MIVEC I4

    6B31 3.0 L SOHC MIVEC V6

    Ако не се лъжа в едно от ревютата първия(2.0) го предлагат от 2010г -147 конски сили, втория 2.4(170), и 3-тия V6 -по спомени е от сорта над 200 конски сили.

  15. Да не се засегне конкретно жената пуснала темата, но специално при такова -стандартно обслужване, досега винаги ПЪРВО съм питал за цената преди да започнат да работят. Хората се обаждат за частите и ми казват общо колко ще струва -събрани едно по едно + работата за всичко.

    А и в повечето случаи аз почти никога не нося в мен пари като ходя, затова и питам първо кое колко ще струва, за да знам колко после да отида да изтегля точно. Без цена не се почва работа.

  16. Бензиновия аутландър(3тото поколение) какви разходи дава градско и извънградско?

    Дотук от разговора излиза че е по-надеждния и по здравия от двата които се предлагат. Голяма ли е разликата с второто поколение по отношение на по-икономични двигатели(бензин и дизел) или няма разлика?

  17. Аз го взех от 70 на 65 защото бяха последна партида от предишния фейс. Сега този най новия топа е 80. Той има някой глезотии повече. Подгрев волан, ел ръчна спирачка, подгрев чистачки, 360 камера което за мен е мн полезно. Но най важното в топ оборудването е че подобрено 4рното. Мисля че вече има лсд на предния диф. Не съм много запознат. Питай ги подробно. Чух също че още са подобрили окачването и шумоизолацията. Мен много ми харесва предницата с лед фаровете. На мойта фаровете светят много добре изключително широко. на новия е възможно да са още по добри

    Какво включва твоето оборудване за тези пари 65 000лв? Шибидаха(панорамния люк) и асистентите за сигурност в най-високото оборудване ли са?

  18. От август 2015г. карам лендър дизел автомат топ оборудване. Не най последния фейс а предишния. 45к км засега. Без забележки. Преди това имах стария лендър 2007ма с ваг мотора. Продадох го на 150к км. Джипа беше железен макар и много пластмасов до последно абс нищо не скърцаше. Най големия му проблем ваговия кенефски мотор. Ядове колкото искаш. Имал съм и други автомобили все нови от ваг групата и смело мога да кажа че тоя концерн е направен да изтезава клиентите си! Пълна трагедия са! Та по темата. Новия лендър е на много по високо ниво. Шумоизолация, комфорт возия и вървеж даже. На пръв поглед интериора създава впечатление на постен но далеч не е така. По въпроса с разхода не искам да влизам в спорове щото ще се скараме. Изобщо забравете сравнения на леки автомоболи със сувове и джипове. И такива генерални заключения като Митсубиши не са икономични автомобили също не е правилно. Харчат си нормално за сегмента.

    За какви пари го купи 2015г?

    Специално за този модел -не ми много харесва цялото ценообразуване. Например с базовото оборудване около 42 000лв(бензин), следващото е 60 000лв 4x4 автомат, 7 места, а на мен ми трябва основно 7-те места, мога да мина и без автомата и без 4х4 т.е. клиента излиза няма избор:

    http://mitsubishi-motors.bg/models/OUTLANDER/prices/

    За справка например -при новия шкода кодиак -който е с по голям багажник и предлага повече място -стартовата цена на бензин/механична кутия само предно е около 23 000евро, всичко ти е поотделно като избор, така за около 26 000евро -спокойно си сглобяваш една доста прилична семейна кола -7 места/панорамен люк/климатроник/парктроник/GPS навигация.

    За съжаление при аутландъра това е невъзможно...

  19. Нов автомобил, с гаранция с горепосоченото ниво на оборудване + поддръжка - това мога да си позволя, по-тази причина не карам 239к.с. ;)

    8.5л на 100км извънградско дизел -ми се струва наистина не много икономична -но може би е нормално за сегмента и конкурентите и. При мен на MPV Опел Зафира дизел -автоматик на дълъг път ми дава 6-7л в зависимост колко е натоварена -а тя не се слави като най-икономичните в сегмента, отделно е също една от най-тежките.

  20. Става въпрос за това, дали разход от 8,5 може да се определи като "икономичен", а не за това кой каква кола може да си позволи. За това дадох пример за 7 годишен автомобил, с по-голям мотор, по-тежък, който дава по-нисък разход. Аз твърдя, че от икономична гледна точка Mitsubishi има върху какво да помислят.

    P.s. Иначе Аудито стува наполовина и повече от вашата кола.

    Смятам че е нормално за сувчетата -разхода да е по-голям -по високи коли/център на тежеста, по-тежки, макар че за моята дизелова зафира тежестта е близка с аутландъра -при разхода с автоматик на дълъг път(2000км) ми дава между 6 и 6.5.

    Аудито е на 7 години и не е в гаранция сигурно -нормално е да струва толкоз, човека кара почти нова кола(на година) -така че сравнения между двете надали може да има а и са различни класове.

  21. Здравейте, карам Аутлендър 3/2015г дизел/автомат от точно една година, вече има 50 000км, основно извънградско. Обслужвам го само в БС защото е гаранционен, закупен от тях.

    Возията е без забележки, представи се прекрасно в условията за последните 2 седмици, като се има в предвид, че не е спирано да се пътува с него в най-тежките зимни дни. Добре е обезшумен. Нямам екстри като навигация, кожен салон и стъклен покрив, но не съм ги и търсил като такива. Диодните фарове за нощно каране са много добри. Автоматик - като на дълго дава разход между 7.5 и 9 за скорости между 110-140км/ч. Не съм го глезил със скъпа нафта - при -20'C си пали без грижи. Пробвал съм го като 7-местен с 2-деца на дълъг път - малко идва мясото за багаж.

    Здравей!

    Как точно се спря на аутландъра или по-скоро кое те насочи към него? За возията казват по ревютата че волана не бил много отзивчив и не реагирал много на корекциите от щофъора.

    Другото което се твърди е че бензиновия вариант при 120+ километра нямал достатъчна мощност на магистрала т.е. идвал леко слаб -но при дизела при тебе нещата са може би различни?

    За тази скоростна кутия CVT се твърди че е доста бавна в превключването на предавките и прави аутландъра далеч от спортна кола в който клас се води SUV вагон, тип бокси кар.

    Интересно какво ти е нивото на оборудване -за да имаш 7 места, автоматик, но да няма навигация -защото сега в средното ниво INSTYLE имаш навигация/автоматик/7 места.

    На мене ми трябват макар и рядко през годината 6 места и сравнитекно добро място за багаж -в тоя ред на мисли тъй като Мицубиши рекламира тази кола като семейна, дали задоволява твоите нужди като такава предвид -7-те места, 7-те еарбега, и многото системи за сигурност(макар в най-високата версия)?

  22. ...те на много коли се слага същата кутия,защото е Айсин,и от там ги ползват доста коли.....ремонтират се, но цената на ремонта е доста солена...ако си купувате обаче чисто нов автомобил, вероятността да правите вие такъв ремонт е много малко , предвид факта ,че кутиите изкарват по 150-200 к км. пробег.....

    Преди близо 3 години на Зафирата, точно с такава кутия Айсин имах големи проблеми след като закупих колата(автоматик-типтроник). В един момент след 2 месеца след покупката отказа -превърташе предавките без да се движи на място. доколкото разбрах идеше реч за някакъв ел.пакет който е проблемния -искаха ми 2200+ лева нагоре. Намерих след седмица друга кутия от катастрофирала Астра със същата кутия на 68 000км, сложих я(в сервиз) и да чукна на дърво до ден днешен нямам никакви ядове.

  23. Колго годишна и на какъв очакван пробег кола търсите?

    Здравейте! Благодаря ви за въпроса, но на този етап само сондирам мнения за модела- най-вече за въпросната поддръжка, за която не бях наясно извън гаранционно. Аз ако исках, може би на изложението бих я взел, но честно казано -ще повторя колегата горе -автомобила отвътре/интериора изглежда доста постно -сякаш не е кола 2016г, а края на 90-те(прословута фраза от много ревюта за модела). Отделно за базовото оборудване няма опция -само да се доплати за 3-ти ред седалки, трябва да се закупи по високия модел.

    Има и друг минус -когато иде реч за най-високото изпълнение с шибидах -колата отпред до средата почти на втория ред седалки е доста ниска, чак към края тази изпъкналата част изчезва -за хора 1.80м и нагоре не е приятно.

    Но пак за сметка на това колата отвън доста ми харесва -не мога да си крива душата :-).

    Между другото сте задали въпрос -за какво иде реч, нещо конкретно ли предлагате?

×
×
  • Създаване...