Премини към съдържание

gr1m1ty

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Бургас

Информация за профила

  • Пол
    Жена

gr1m1ty's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте, колеги! Имам едно запитване..Къде се намира еку-то? Точното му място, защото не можем да го открием. А сега на проблема - загубихме ключът който е със чип...извикахме ключар с машина за четене на имобилайзера, но ударихме на греда! Неможа да влезе в имобилайзера...В такъв случай какво бихте ни посъветвали да направим. Благодаря Ви предварително. Колата е Колт пета генерация 1.3
  2. gr1m1ty

    Mitsubishi Colt 96 1.3 12V GLX

    Този вариант за развиване на болта може да го използваме при следващата смяна на ремъка, но сега тъй като колата е била обслужвана в сервиз на Mitsubishi бяха сложили лепило на болта и на ръка нямаше как да го развием, то и в сервиза два пъти чакахме да се зареди компресора на пистолета. Все още изкачат някакви дребни проблеми по колата, но малко по-малко ще ги оправяме - онзи ден мъжът ми забеляза че депозита за водата на чистачките има дупка и май не може да се оправи и трябва да се смени.
  3. gr1m1ty

    Mitsubishi Colt 96 1.3 12V GLX

    Благодаря за съветите, скоро ще се заемем и с това.
  4. gr1m1ty

    Mitsubishi Colt 96 1.3 12V GLX

    А някакъв съвет за по-лесна смяна, освен търпението
  5. gr1m1ty

    Mitsubishi Colt 96 1.3 12V GLX

    Здравейте Благодарение на всички съвети успяхме да сменим успешно водната помпа, ролката и всички ремъци. После отидохме пак до сервиза да затегнат добре болта на коляновия вал и сега газ. След някой друг ден ще сменим маслото и филтрите, кабели, свещи и гумичките на успокоителната щанга. Още веднъж благодаря на всички.
  6. gr1m1ty

    Mitsubishi Colt 96 1.3 12V GLX

    Този смотан болт ни скъси живота- 4 часа го мъчи мъжът ми заедно с един приятел и не става и не става. Накрая отидохме в един сервиз на близо да го развият с пистолета и с 300 зора стана- явно доста лепило са му слагали. Утре продължаваме с отпочинали глави и нови сили. Дали някои няма снимка на оригиналните белезите за ангренажния ремък, опитах се да инсталирам Аutodata , но не мога да я подкарам, а мъжът ми иска да е сигурен.Виждат се белези на две места- на коляновия вал и на маховика, но не трябва ли да има и трети на най-горната шайба(не знам как се казва- тази която е до главата точно)?
  7. gr1m1ty

    Mitsubishi Colt 96 1.3 12V GLX

    Благодаря много на включилите се по темата. Смяната на ангренажен ремък, ролка и водната помпа е планувана за утре и се надявам всичко да мине безпроблемно.Понеже моят мъж обича колите(като повечето мъже) и често се опитва да прави ремонтите сам и с моя асистенция , ако някой знае чалъм да се лашне по- лесно болта на шайбата на коляновият вал ще съм благодарна да го сподели. Колата е гаражна и е била на тираджия, който почти не я е карал- в момента е на 120 000 км. и на 100 000 км. е била обслужена в сервиз на Mitsubishi, но не се знае какво точно са и обслужвали защото не е отбелязано в документите на колата. Спирачките са добре, а свещи и кабели остават за другия месец.
  8. Здравейте, от около 3 дни съм горда собственичка на Mitsubishi Colt 96 1.3 12V и имам доста въпроси. Знам, че колата е доста стара но пък от много време и имам мерак Като за начало къде мога да разбера какъв е двигателя- на места съм виждала да се споменава 4g13, но не съм сигурна. Другият въпрос който имам е дали има белези за смяната на ангренажния ремък и винаги ли при смяната му се сменят и ролките. Водната помпа е отделно, но сигурно и тя трябва да се сменя с ремъка или греша. Забелязах също че централното нещо не работи когато заключвам от шофьорската врата заключва само нея, но ако заключа от пасажерската врата заключва и двете. Дали проблема е в моторчето на централното или другаде. Общо взето колата си има забележки и доста неща за оправяне- все пак е 20 годишна. Освен ремъци, масла и филтри какво друго е важно да се смени на първо време?
×
×
  • Създаване...