Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Marangata

Потребители
  • От него общо

    7
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Marangata's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година
  • Начален Разговор

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте колеги, От близо месец се появи едно много дразнещо виене, когато карам на газ. При бензин го няма. Появява се след 5-10мин. каране, когато натискам педала за газта. На празни обороти го няма, както и при силно натискане на педала. Някой имал ли е подобен проблем и имате ли идея как може да се отстрани? Автомобилът е Outlander 2003та 2.0 136к.с. 4х4. Поздрави!
  2. След съвета на DJ Tymbi, закарах колата на сервиз и почистиха моторчето за празния ход и дросела /бяха доста замърсени/. Вече близо месец карам активно и не се е случвало да падат оборотите, на празен ход двигателя стана почти безшумен и при превключване от бензин на газ изчезна едно придърпване/тресене. :icon_thumbup:
  3. Здравейте, От известно време имам един неприятен проблем с колата. Моделът е 2003та, 136к.с. 4wd, бензин/газ. При загрял двигател в момента, в който изключа от скорост оборотите започват да падат почти до нула и често колата изгасва. Прави го и на бензин и на газ. За да не се случва това се принуждавам да подавам газ, докато вкюча на скорост и тръгна. За първи път ми се случи една вечер, началто на годината и на следващия ден всичко беше нормално. Но към края на март започна да го прави ежедневно. Ходих по сервизи, правих диагностика и откриха грешка в дебитомера. Около Великден нещата станаха нетърпими, буквално не можех да мина 100м., налагаше се да спирам с ръчна, за да мога да подавам газ, за да не изгасне. Реших да търся дебитомер, но понеже бяха празници и нито магазини,нито сервизи работеха, успях да намеря само втора ръка от обява. Успях да го сменя и колата се оправи. След като загрее стрелката се заковаваше на малко под 1000 оборота и се държеше перфектно.... до днес. Тази вечер след дълго обикаляне из София отново започнаха да падат оборотите и на два пъти ми изгасна, докато се прибера. Сега се чудя дали отново е въпросния дебитомер или има друг проблем? Имате ли някакви предложения или идеи? Поздрави!
  4. Здравейте, От една година карам Outlander 2003та - бензин 136к. и съм изключително доволен от колата, но едно нещо ме дразни всеки път като карам по неравен път. Возията е дота твърда и дори при леки неравности вътре се усещя и ми създава дискомфорт. Има ли начин да се омекоти? Примерно със смяна на амортисьори, пружини? Ако някой друг се е пробвал в тази посока, ще се радвам да сподели опита. Поздрави!
  5. Здрасти, градско харчи в момента 13.5 газ, лятото с климатика към 14.5. Ремо...

  6. Здравей колко газ харчи градско. И колко ти излиза обслужване на ролки ремъци обтегачи и т.н Поздрави

  7. Здравейте колеги, днес взех колата от сервиза и двигателя вече работи като нов. Оказа се, че масления обтегач беше умрял, малкия ангренажен ремък не е бил смеян и водната помпа имаше луфт. Казаха ми, че съм бил голям късметлия, че не е станала някоя голяма беля. Смених всички тези неща плюс големия ремък и всички ролки. Сега двигателя работи абсолютно безшумно и колата върви много по-добре. Искам да благодаря на Пламен(DJ Tumbi) и неговите момчета за добре свършената работа! И не вярвайте на казаното от предишните собственици Ще се радвам ако тази информация помогне на колеги с подобен проблем. Поздрави!
  8. Благодаря за съвета! Аз също предполагам, че може да е водната помпа. А ремъка и ролките ще ги сменя веднага. И аз не вярвам на казаното от продавача.
  9. Здравейте колеги, След много препоръки от приятели и позитивни мнения във форума, от близо месец съм собственик на Outlander 2003та, 2.0 136к.с. Колата я закупих от човек, като състоянието и е доста добро както отвън, така и отвътре. Първите десетина дни всичко беше ок, но от един момент насам започна едно стържене при студен двигател. Основно при подаване на газ и след пускане на педала. При загряване на двигателя след 5-10мин. каране, шумът изчезва и колата става почти безшумна. Също така пътувах извън града този уикенд около 500км. по магистрала и при пристигане отново се чуваше силно. Заснех клип, в който се чува този неприятен звук. Паленето е на студен двигател: https://www.youtube.com/watch?v=l-tLZ0jCO3w&feature=youtu.be Маслото е 5W40 пълна синтетика и го смених преди 1000км. Ангренажния ремък е сменян от предишния собственик преди 5000км. Има газов инжекцион BRC, паля я на бензин и карам основно на газ. Ще се радвам ако някой от вас може да каже, каква е причината или ако е имал подобен проблем, как го е отстранил. Поздрави!
×
×
  • Създаване...