Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Winsis32

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Winsis32's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте, Търся воден радиатор за Mitsubishi Galant 1998 2.5V6 автомат. Към радиатора се търсят и маркучите. Ако някой ги има да пише на лично. :mitsu-smiley:
  2. Winsis32

    Странно тропане

    Благодарности на Калин. Открихме проблема и се надявам скоро да стигна до момента с неговото разрешаване.
  3. Winsis32

    Странно тропане

    Мисля, че ще вземе да се окаже нещо свързано с газовия инжекцион. Покарах на бензин и няма проблеми (като изключим това което ми казаха в Солун, че трябва да сменям свещи и да ми погледнат ламбда сондата - тези неща не съм ги усетил като странно държание на колата или поне не съм свързал нищо с тях). В мига, в който мина на газ се появяват разни шумове, тропания и пукания. Установих, че едното пукане идва от газовата ми бутилка, когато подам газ. Та явно на първо време ще се търси място за диагностика на газта. Ходих до каравелгаз (както пише в форума, ако имаме проблем с газ), но там не можаха да ми помогнат. Казаха, че газовата ми система е Stag 300, а те нямат диагностика за нея. Та питането ми е къде мога да намеря сервиз из София за газ Stag 300 (мисля,че казаха, че е полски). Поздрави
  4. Winsis32

    Странно тропане

    Днес преди да вляза в Солун ми го направи няколко пъти под ред номера с притрисането и вибрацията. Отидох там в някакъв диагностичен център и ми пуснаха диагностика (правеха само диагностика без сервизиране за съжаление). Рекоха, че автомата работи коректно и всичко било в норма. Маслото беше безцветно и ми казаха, че най-вероятно си е оригиналното и не е лошо да го сменя заедно с филтрите профилактично. Обаче ми казаха, че свещите ми работели на 20-30 волта или нещо такова, което било много над нормата (май ми казаха 7 волта или нещо такова за норма). Също така ми казаха, че ламбда сонда била тръгнала и подава неточни данни. Нещо ми обясняваха за горивни смеси, но не им разбрах много много. Понеже от както съм купил колата все е извънградско и магистрали, реших днес да я водя по задръстванията в Солун. Оказа се, че работи на 350-500 оборота на празен ход. На няколко пъти падна дори под 350 от само себе си (компютъра си подаваше газ да задържи работеща), но един път успя да загасне в задръстването. Преди 5-6 дни в София не ги правеше тия номера, а всичко си беше супер. Оборотите си се държаха 500-700. Преди 10 тина дни изследвах подробно звуците, когато запалех колата за около 1-2 мин се чуваше потропване на повдигачите. Сега обаче и при загряло състояние чувам леко потропване (не съм сигурен дали е от подвигачите). Леко и тихо но си е потракване. Има ли вероятност да се окаже, че цялата олелия е от тази ламбда сонда и свещите ?
  5. Winsis32

    Странно тропане

    2.5 v6 1998 година , седан , автоматични скорости. Като цяло никакво друго оплакване от колата засега нямам освен този проблем. Мисля единствено да сменя дискове и накладки тези дни. Замерих дисковете и са 21,6мм а накладките им е време. Кутията по моя информация никога не е пипана уж.
  6. Winsis32

    Странно тропане

    Днес пак се появи това тропане и нещо като вибрация. Получава се само на превключването 3-4 скорост или на тъкмо включена 4та. Нещо не мога да го преценя - случи се 2 пъти подред за 1 минута и толкоз. Не мога да разбера какво го причинява дали замиващи скорости или нещо друго. Огледах темите за автоматите (моя е без типтроник) и гледам, че проблемите са или торк (масовия случай) или някакъв, който не можах да разбера ;). Пак се движех на ГАЗ, не на бензин. Има ли как без да разглобя цялата кола да видя дали е загиващ торк ? Ако се окаже торк колко струва приблизително рециклирането и като цяло ремонта? Нещо не ми се ще ако е в процес на заминаване , когато се предаде окончателно да купя някаква скоростна кутия втора употреба и торка да се скапе за 10 000 км. От любопитство проверих няколко сайта и ми излязоха торкове за галант но са американски сайтове. Има ли разлика в торковете на европейски и американски пазар? Ако има разлика, може ли американски да се сложи на европейски ?
  7. Winsis32

    Странно тропане

    Днес цял ден не съм се спирал и все на бензин. Проблема не се появи. Когато превключва 3-4к оборота е по-рязко но пък не се е появявала вибрацията. На 5-6к пък чак ме кара да се усмихвам Да се надяваме няма да се стига в скоро време до ремонтни дейности по скоростна кутия.
  8. Здравейте, Забелязах странно тропане при движение. Не се появява винаги. Засега го усетих 2 пъти. Първият път при движение с постоянна скорост 90-95 км/ч (около 2300 оборота) на автопилот, Втория път при движение с постоянна скорост 110 км/ч (около 2600 оборота).Проблема се появява много бързо без каквито и да било други симптоми. Не съм сигурен, че мога да го опиша смислено , но както се движи колата се усеща нещо като тропане в предавателните механизми (двигател, скоростна кутия или нещо което предава движение). Цялата кола вибрира на тласъци все едно горивото прекъсва. Цялата чудесия не е непрестанна ,а на интервали. Когато пусна газта всичко се оправя. След това колкото и да се мъча да пресъздам условията, за да се появи пак проблема не се получава. Колата е 99г 2.5 автомат с газова. Имам някакво съмнение за проблем с подаването на гориво, понеже не успях да пресъздам проблема. Проблема се появява, когато се движа на газ. На бензин не съм пробвал. Някакви предположения или насоки имате ли ?
  9. Взех я ! На прибиране към нас открих, че като натисна газта докрай има нещо като копче и като щракне "нещото" вървежа рязко се променя - подобаващо за 2.5 двигател. Колата е на газ и ми се струва, че не е много добре настроена в ниските обороти и свободно положение без да се подава газ. Другото, което забелязах и не ми е направило впечатление в началото е, че притропва нещо по предницата през дупки и колата дърпа леко на дясно. Предполагам ще разбера в понеделник в сервиза, какво е общото състояние и колко ще струва подобряването му За скоростите сега ще пробвам дали на бензин при полуотпусната спирачка го има тресенето(вибрацията). Пробвах я на извънградско преди малко и скоростите сменят гладко, ако се движа в интервал до 3к оборота даже не се усещат смените. ПП: имам копче за подгряване и може би обдухване на седалката. Но когато го натиска няма промяна. Дали има някаква по-специфична система или просто не си работи ? Копчето свети , но само толкова ;)
  10. Здравейте, Нов съм в форума и нямам преки впечатления от Mitsubishi. Решил съм да си взема един Галант, но поради факта че не съм запознат с марката реших да Ви помоля да погледнете обявата и да си кажете мнението. Още по-добър вариант е ако някой е попадал на автомобила и каже дали си заслужава. Линк: http://www.cars.Bg/c1598131 Прегледах форума и отидох на оглед. Колата бе топла.Запали от раз.Двигателя работеше тихо и плавно й на газ й на бензин. Скоростите преключваха плавно. Очаквах по-бързо ускорение. Тръгва много остро не дава да й се пипне газта, после уск орението не е чак така запомнящо се.Отворих капачката на маслото и нямаше следи и гадости по нея. Когато се даде газ в позиция паркинг до около 4-5 хил. Оборота отзад няма черни пушеци или поне аз не видях. Когато е в спряло положение и пусна спирачката тръгва леко, но ако не отпусна напълно спирачката започва да тресе или вибрира леко. Видимо нямаше следи от удари. Климатик работи. Навивах волана до край и няма скърцания или тресене. Спирах от ускорено състояние и волана не вибрира. Това са първите ми впечатления и се надявам да съм гледал достатъчно че да Ви ориентирам.Следвах препоръките за какво да гледам от форума. Благодаря предварително!
×
×
  • Създаване...