Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Ivan Tolev

Потребител
  • От него общо

    191
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Ivan Tolev

  1. По начина по който описах съм прал единствено конус спортен K&N. И след 2 пъти процедурата беше малко по чист от колкото като го купих :) A в пералнята... незнам как ще му се отрази не би следвало нищо да му стане... ако не те е гнус после да си сложиш дрехите в нея ;)

  2. Аз съм със спортен филтър и още не съм си купил от тези почистващи спрейове. Много хора ми казват обаче да го изпера с хладка вода. Какво мислете по този въпрос?!

     

    Взимаш една кофа с вода 50/50 топла-студена, тураш прах за пране и почваш да го переш вътре, като го вадиш и потапяш обратно, (това е след като си го изтупал) оставяш го 15 минути да се кисне, после на течаща вода докато се изплакне, ако е мръсен повтаряш. :)

  3. Вижте сега, тези неща които е пуснал LiX-а наистина с тях е по-добре НО, едно голямо НО. От тези допълнителни и по "здрави" елементи има смисъл само ако окачването се смени т.е. изхвърлите сток окачването на боклука и си вземете нещо по смислено. Иначе то ще стигне до пълно самоунищожение. В крайна сметка всички тези бар-ове който държат някаква част от купето разпъната и не и позволяват да си променя геометриата са за сметка на места кадето това се случва т.е. по-слабите а в случая стоко-вото окачване. Това е точно като щангата която се слага отпред под капака м/у двете шапки, 80% от хората дори незнаят защо си я слагат или са с погрешно впечатление и само си внушават, че има смисъл. В крайна сметка те не натоварват толкова купето, че това там да е жизнено важно, а ако се стигне до такова натоварване то оригиналното окачване (на по масовите автомобили) няма да издържи и ще се преебе, преди там да има изобщо каквото и да било усилие. Така, че просто трябва да решите какво ще ги правите тези коли, ще са твърди, здрави и наточени, или просто ще се возите във тях. Защото компромисния варянт на средата... за това е компромисен, щото ни риба ни рак. Когато се започне едно променяне на автомобила в посока по-добър, ти се иска все повече и все повече и той все повече не прилича на нормална кола. :) Същото въжи и за онази тема с спирачките или си слагаш за 3 бона спиратели и знаеш, че ще спреш и ще ги натоварваш до там кадето са най-добри, или по-добре си карайте с нормалните. Защото не загряла високотемпература спирачна система е доста по не ефективна от прегрята нормална. Казвам го от личен опит половин кола даде фира точно поради тази причина.

  4. Онзи ден карах C5-цата до сервиза да и оправят дребни забележки и понеже се чудех кво да правя пробрах доста голяма част от автомобилите даже и C-Crosser-а. Aз съм на мнението, че в C1, C2 и C4 малко са прекалили с компримиса, вярно е нисък клас са и са евтини, ама все едно се качих в бобслей направен от ония черупки дето бяха едно време на БТК телефоните едни от стъклопласт, 100% повечето ги помните. Положението е толкова пластмасово, че незнам кога ще заменят и изцяло ламарините отвънка с пластмаса. Както й да е та въпросния C-Crosser (Outlnader) горе-длу на пари е колкото Ц5-цата. И се чудех дали не се минахме како не купихме него и доста внимание отделих на карането което по нищо не различаваше от старата ми кола (Toyota Rav4 2007) и на това до колко м е качествена изработката и там изпаднах в шок и ужас. Надявам се сега тука никой да не се засегне от това което ще напиша поради причината, че интериора му е на 95% същия с този на Lancer-а но имам доста кратък и ясен коментар :icon_puke: . Не казвам, C5-цата е нещо кои знае какво но определено за тия пари е много повече пипната вътре и изглежда доста по комфортно. Всъщност проблема е, че аз съм доста критичен на тази тема и всички тези малки неща ми правят адски голямо впечатление и не случайно се отказах от каквото и да било нова кола за мен и реших, че ще е нещо немско и то преди 2006-та година. Просто още не съм достигнал етапа в който ще си затвовя очите за всичките тези гадости който сполетяха новите коли и ще кажа "Нека дрънка нека е пластмасово нека е гадно, аз ще си го карам докато може - нали е нова". В този пост нямам намерение да сравнямам френското качество с японското, просто отбелязвам някаква разлика. Нито едните са върха, нито другите.

  5. Само дето този Lancer не е WRC а N4 :) т.е. малко се различава от сток колата и Mitsubishi офицялно няма за сега намерение да се завръща като заводски отбор в WRC шампионата. 1-Во защото WRC колите ще се карат още 2 години и после ще бъдат заменени от S2000 a Mitsubishi нямат такава кола поне за сега. 2-Ро финансови съображения. Има доста Evo-та N4 и IX и X. А това спецялно си е за "Pirelli Star Drivers" и мисля, че след няколко състезания те ще излъчат този който да се състезава за тях, за сега хората който карат там се опитват само да се докажат. Най-вероятно другата година ще видим Evo X и в Българския шампионат а може и още тази година на Рали България някой чужд екипаж да се появи с него. За мен няма логика да смениш IX с X най-малкото десетката явно в по-бавна или поне така показват статиските и времената в ралитата.

  6. Със сигурност са на някаква стойка или такава, която си е на самия халоген или нещо допълнително към пластмасата на която е монтиран. А и на теб ще ти трябват и пластмасите с отворите за тези халогени. Не мисля, че идеята да си режеш твойте пластмаси е добра. Но все пак, има ли желание има и начин, + това що не се разтърсиш - по някакви магазини има доста видове. Аз така преди си купих едни халогени за Rav4 2007-ма Valeo зa 150лв, а в TM Auto ми искаха 1200 с монтажа, аз си ги направих за 3 часа, само дето при мен беше доста лесно.

  7. Това тук наистина е малко смешничко. Един приятел който живее в Италия си купи нова Алфа 159 2.4 JTD 4x4 и за това, че си купи нов автомобил плаща 50% по малко еко такса на година и няма 2 години да плаща данък, понеже има някаква програма на правителството за стимулация за покупка на нов автомобил. След това данъка му мисля, че ще е от сорта на 150 евро което за там не е чак толкова много. Немога да разбера защо от цяла Европа само нашата мила родина е на обратно и колкото ти е по-нова и скъпа колата толкова по-високи са таксите и данаците. И м/у другото, сме единствената държава която няма облекчения за хибридите. Познат си вкарва LS600h и си плати целия акциз - а той на тази кола не е малко изобщо...

  8. Екстра е станал с Ликс-а ще обирате погледите ама е време е и под капака да сътвориш нещо, иначе не е готино уж гледаш нещо наточено... а то горкото прави 220 и то определено не много бързо и там му свършват силиците...

  9. Tочно пък, едни от скъпите и спортни модели, на една доста реномирана и уважавана от мен марка са хромови. Ако познаете коя, ще ви кажа, къде може да си пратим огледалата за хромиране.

     

    Ще хромирате пластмаса ли ??? :D :D :D А колкото до марката най-вероятно е нещо от GB и по-вероятно Jaguar...

  10. Кво значи гаранционно бе ? Ахахах, направо се нас.рам от смях, някой като каже думата гаранция. Какво мислиш, че ако им се пре.бе нещо ще ти поръчат нови ли ? Гаранционно е ако си намериш бутало в последното гърне или някоя зъбчатка от скоростната кутия в предната кола. И някви подобни неща и дефекти. Дори окачването ти не е в гаранция. Пък ти за огледалата искаш, пък и какво да им стане, най-много да им изгори моторчето или крушката в мигача.

     

    А и който ще си купува такива огледа, го съветвам да си вземе допълнително две черупки още... че прибиращи прибиращи, все ще се намери някой дето иска да ти го махне :) Мен постоянно ми се случва в движение, най-вече като се разминавам с жени.

  11. Според мен, ако бяхме някаде другаде, щеше да се разтропа поне след 5 пъти повече изминати километри. Едва ли има сглобка на какъвто и да е автомобил дето да не издава никакъв звук по нашите пътища мога да ви дам примери с доста скъпи у лукозни коли.

     

    Ауди S5 с абсолютно всички екстри за модела на 20 000км... и от време на време поскръцва някоя пластмаса и т.н.

    Mercedes C 63 AMG на 31 000км положението е наъплно трагично. Аз все още нямам такъв проблем с френската чик.я, но пък имам сериозен проблем с прозорците и сега чакам да видя кой първи ще се пръсне от зор :)

  12. Колега,не се притеснявай :D Моята кола редовно я цвъкат гларуси тук в Несебър,но досега съм нямал проблеми с измиването,направена е много качествено - лаковото покритие и боята като цяло.Ако акото е престояло повече от месец,тогава може да има някакви поражения в/у боята.Напръскай го с някакъв препарат и изтъркай с кърпичка.

     

    Чел съм в други форуми,да се оплакват от тънкото лаково покритие и лесното драскане,но този проблем при нас го няма. :rulez:

     

     

    Да, да, внушавай си го това, няма проблем :) Аз си мислех, че японските коли са с кекави бой. После останових, че и европейските са същите боклуци. А сега виждам, че и колата за 220 000лв от магазина е същата боза. Откакто почнаха да ги правят с тия бой на водни основи и тоя лак дето е в боята уж, са толкова зле, че се драскат от вятъра. Аз не знам, ако някой си измие новата кола на мивка с четки, дали няма да му падне боята.

  13. Ха-ха-ха ами попринцип всичко което се продава в Маргел и пише made in spain/italy се прави в завод в китай, :) ама вие може повече да ги разбирате де да знам, аз от Маргел не бих си купил и тапички за винтилите... Всеки има право на избор де... Нищо лошо със здраве да си ги караш и дано се окажат читави, че по наще модерни пътища си трябват плътни джнати :icon_rock:

×
×
  • Създаване...