Премини към съдържание

Gursel

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

Gursel's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. От Варна съм. Днес изкарах над капака има един клапан и го измих с ВД40 уж работиама все пак да пробвам. Маслото го има 10W60 даже вече имам впечатления, колата е по тиха имам чубството е като подам гас малко по тромаво се набира и оборотите са по стабилни има странна миризма а забравих да кажа че сим на пропан бутан ГИ Фобос със система за омасляване на клапаните и има изминати 30000км. на гас а колата е 120000км. на опаковката на маслото пише цхе е за коли с над 150000км или спортно каране. За силикона ще го потърся и ще пробвам.
  2. Oтварям капака, изваждам О прътените, избърсвам, обезмаслявам, намазвам отвътрешната страна, също и капака от вътрешната страна като, предварително е почистен и обезмаслен. А за маслото: http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorO...king_10W60.aspx
  3. Утре ще проверя и ще ги намажа със силикон, иначе ще прецакам кабелите от вадене и слагане, ще проверя и долното уплътнение. А за маслото какво ще кажете да не прецакам двигателя? Новото което налях е мобил 10W60 пълна синтетика. До сега съм слагал само кастрол 5W40.
  4. Ходих при много майстори нито един не ми даде адекватен отговор. А за почистването преди да ги намажа с уплатнителя ( нещо като мед на локтайит) ги изчистих с парцал, после с обесмаслител намазах изчаках 1ч. и така се прибрах. И никакъв ефект, образуват се няколко капки не става випрос за теч. Ама като се събира, събира, ще текне надолу по свещите.
  5. мотора е 1.3 16вент. 1999 ноември
  6. Купих си нов комплект О-пръстени и гарнитура за капака (бяха комплект мисля че не бяха оригинални). Сложих ги пак същата работа омаслява , дори след като ги намазах с уплатнител. Днес смених маслото с 10W60 + филтрите покарах малко след 50 км. пак омаслява, даже не сим сигурен дали съм избрал вярното масло колата е на 120 хил. преди бях на кастрол 5W40 (харчеше ми 1л. на 10хил.).Сега сложих мобил 10W60 (купих го на добра цена). Чудя се вече какво да правя уплатненията ли са фалшиви или има някакъв проблем.Ако някои може да даде съвет....
  7. преди около 3 месеца като проверявах свещите видях нещто странно имаше масло в най-дорната част на лулите кадето се сиединява с уплатнението на капака. Порачах си нов комплект и ги смених с нови но проблема не се оправи продължава да се омазнява горната част на лулите направи ми впечатление че се уплатнява много добре лулата с уплатнението на капака и трибата на свеща. НАПРАВИХ СИ ЕДИН ЕКПЕРИМЕНТ НАМАЗАХ ГИ С ЕДНА ДОБАВКА ЗА УПЛАТНЕНИЕ ЗАТВОРИХ КАПАКА И НА ДРУГИЯ ДЕН СИЩТИЯ ЕФЕКТ ЛУЛИТЕ СА ОМАЗНЕНИ.ГОРИ 1л. МАСЛО НА 10000КМ 5В40 КАСТРИОЛ ИЗОБЩО НЕ ДУХА ОТ КАПАЧКАТА ЗА НАЛИВАНЕ НА МАЛКО НАПРОТИВ ИМА ВАКУМ . КОНСУЛТИРАХ СЕ С НЯКОЛКО МАИСТОРА И НЯМАТ СИ НА ИДЕЯ КАКВО СТАВА. Редакция от админ: Не пиши с главни букви!
×
×
  • Създаване...