Премини към съдържание

b_o_g_o

Член на клуба
  • От него общо

    29
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Мнения публикувани от b_o_g_o

  1. То вярно, че Колев е от агентурата, ама много секретна таз сбирка, бре!

    Няма списъци, няма нищо.

    За каре белот сбрахме ли се, не сме ли? :)

    И аз щях да попитам същото...няма ли списък :icon_thumbup:

  2. Няма оперативно напрежение. Допуснал съм грешка.

    Провери имаш ли монтиран стопяем предпазителза фаровете за мъгла. Пробвай да монтираш реле (от късите светлини става) и виж дали 'цъка' на жаргон. Може да не успявате да премерите правилно оперативното напрежение.

    Като включиш фаровете за мъгла на таблото светва ли индикация, ако 'не' означава, че не си ги активирал правилно.Виж внимателно видеото

    Имаш една индикация за предни и друга за задните.

    При мен процедурата се получи.

  3. Здравейте,

    Когато включа фаровете на къси светлини, дисплея с информация за Радио, CD и т.н. се затъмнява.

    Това е особено неприятно през деня.

    Интересно ми е кой какво решение е намерил на този проблем.

     

     

    Поздрави:

    Колега решението ти е ТУК или ТУК

    Активация на дневни светлини. При този режим когато фаровете светят през деня, а дисплея не се затъмнява.

  4. Здравейте

    Четейки темата се поинтересувах и попаднах на това тук

    надявам се да е полезно

    Сега извън темата, възможно ли е да се увеличи мощността само с подмяната на едно реле, както показват във клипа по- горе?

    Някой има ли мнение по въпроса?

  5. Колега първо честито за придобивката. По принцип желателно е като си закупиш употребяван автомобил да го обслужиш напълно. Ако се поразровиш из форума има няколко теми за смяна на масло за Lancer, където можеш да получиш много полезна информация.

  6. Пробвал съм такава "кутийка" която твърдяха че става, дори има клипчета в youtube, но се оказа бъгава работа. Работеше докато не се пуснат фаровете, след което музиката продължаваше да свири, но всякакво управление на песните беше невъзможно.

     

    За това става въпрос:

     

    https://www.youtube.com/watch?v=c0xoCq0cE_w

    Вярно е....и аз съм чувал същото

  7. Здравейте колеги. Нов съм във форума. Карам Лансър 1.5 2008г. (ниво но обурудване Invite). Въпросът ми е възможно ли е от аудио системата да се изкара AUX кабел или изход за флашка (което би било по-добър вариант), защото ми омръзна да записвам дискове. Разгледах за клипове в Тубата, но там има само за AUX и ми изглежда доста трудно. Всякакви съвети биха били от полза. Поздрави!

    Колега виж тази темаТУК

  8. Здравейте колеги. Нов съм във форума. Карам Лансър 1.5 2008г. (ниво но обурудване Invite). Въпросът ми е възможно ли е от аудио системата да се изкара AUX кабел или изход за флашка (което би било по-добър вариант), защото ми омръзна да записвам дискове. Разгледах за клипове в Тубата, но там има само за AUX и ми изглежда доста трудно. Всякакви съвети биха били от полза. Поздрави!

    За AUX има вариант..Има качени теми и в направи си сам. За USB съм търсил и нищо не съм открил...четох някъде, че е възможно за моделите след 2011.

  9. Поздравления!

     

    Имам въпрос - приблизително какви са общите разходи за частите по тая история - решетки, фарове, крепежи, кабел, ала-бала? Без да смятаме времето и майсторлъка.

    Комплекта с халогените струваше от e-bay около 50 долара (комплекта включваше фаровете, решетките, въпросните крепежи и 2бр. крушки Н11). Във въпросния комплект имаше допълнителен бутон и кабел с поставено на него реле и предпазител, но аз предпочетох да използвам оригиналния бутон намиращ се на лостчето за фаровете. В окабеляването на автомобила липсваше горепосочения кабел, който си набавих от Ратола за около 40лв. Релето ми изпадна безплатно, но не вярвам да е повече от 15лв. Другото е около 30 минути работа.

  10. Колега b_o_g_o и аз карам такъв лансер само, че по-високото ниво на оборудване. Искам да си сложа само фарове за мъгна, дали при теб имаше необходимия извод и ходи ли в БС да ти активират нещо. Разгледах руските форуми на дълго и широко, но най-вероятно ще си накупя комплекта халогени от e-bay,а там има доста повече кабели, както и допълнително копче с което да се пускат от вътре. На лосчето от където се пускат фаровете има индикирани освен задни и предни фарове за мъгла.

    Колега направих тема по въпроса в раздела направи си сам Фарове за мъгла

  11. В тази тема ще ви представя как да инсталирате Фарове за мъгла на Lancer X.

    Необходимо е да си закупите комплект фарове за мъгла, решетки за бронята и крепежи (Може от e-bay за около 50 долара).

    Също така ви е необходим свързващ кабел 8518А015 и управляващо реле MR588567.

    http://prikachi.com/images/162/8638162U.jpg

    http://prikachi.com/images/151/8638151l.jpg

    http://prikachi.com/images/160/8638160t.jpg

     

    По принцип окабеляването го има, но е изведен общ накрайник за двата халогена намиращ се зад предната решетка. Към този накрайник е необходимо да присъедините общия край на горепосочения кабел, а другите два края се отвеждат съответно към двата фара за мъгла. После монтирате и присъединявате самите фарове със съответните крепежни елементи.

    Оставена е празна позиция за релето, което е необходимо да се монтира в кутията под предния капак.

     

    http://prikachi.com/images/178/8638178j.jpg

     

    Така изглежда накрайника:

    http://prikachi.com/images/183/8638183N.jpg

     

    Така вече монтираното реле:

    http://prikachi.com/images/184/8638184A.jpg

     

    Може да видите резултата от монтажа:

    http://prikachi.com/images/211/8638211W.jpg

     

    Остава въпроса с активацията. Вариантите са два, първия е в специализиран сервиз, а втория е показан

    Аз лично ги активирах по втория начин....

    Процедурата е следната:

    1 Сядате зад волана.

    2 Затваряте вратите.

    3 Слагате колана.

    4 Поставете ключа на контакт.

    5 В рамките на 10 секунди отворете и затворете шофьорската врата.

    6 Завъртете ключа за фаровете за мъгла в посока ON и отпуснете(ако чуете еднократен звуков сигнал значи вие успешно сте влезли в меню активация/деактивация, в противен случай повторете процедурата наново).

    7 Завъртете ключа за фаровете за мъгла в посока ON и задръжте около 3 секунди. При сигнал 1 бийп-фаровете са активирани, при 2 бийпа-фаровете са деактивирани, а при 3 бийпа операцията е неуспешна.

     

    Цялата процедура съм я взаимствал от Украинския сайтТУК

     

    Надявам се да съм бил полезен на колегите.

    • Положителен вот 1
  12. Хм, аз просто съм си врътнал ключа най-горе, демек постоянно включени и не ги закачам през цялата година ;).

    По този начин винаги палиш на фарове, което не много добре. През лятото как виждаш дисплея на радиото? При мен подсветката като работи в слънчево време нищо не се вижда. Сега фаровете светват без подсветката след запалване на двигателя, което е по-добрия вариант. Японеца го е заложил фабрично, както много и други функции между другото, и само трябва да се активира.

  13. Относно дневните светлини на Lancer X, в БС ми ги активираха(Normal DRL)...след запалване фаровете светват автоматично заедно с габаритите но подсветката на таблото не се променя което ме устройва идеално. През ноща ако искаш просто си включваш фаровете нормално и подсветката светва.

  14. Само това ме спира да направя моите фарове за мъгла да се включват на 50% при запалване на двигателя. На ASX и на някои Great Wall, обаче ми се струва, че светят точно те. Дали не попадат под ударите на закона?

    Изключвам новите шкоди и VW, които до фара за мъгла имат допълнителна секция за дневни светлини.

    На ASX има допълнителни, заводски крушки във фаровете за мъгла предназначени за дневни светлини. Мой приятел кара такава и засега не е имал проблем.

  15. Колега на мен ми ги активираха в балканстар. Стартират се късите светлини и габаритите веднага след палене на двигателя, без значение в каква позиция е листчето за светлините, незнам колко ми взеха за услугата защото ми правиха и други неща. Но сега обмислям да изключа тази опция и да си сложа едно модулче което да ми активира само дългите светлини на 15 или 20 %, мисля че ще стои по добре на :mitsu-smiley:

    Колегите от Украйна пишат, че може да се избира типа на функцията DRL.

    На теб най-вероятно са ти активирали DRL-Nolrmal.

    Пишат, че има Dimming DRL при която светят само късите светлини на 50%. За целта трябва да се смени стандартното реле за къси светлини със полупроводниково такова-8627А001.

  16. За LED DRL...ето го въпросния kit с инструкция за монтаж:

    и тук

     

    Но да се върнем на темата, аз се интересувам може ли да се активират заводски DRL, както са го описали другите братя от Украйна:

    тук

     

    Някой знае ли дали подобна активация е по силите на БС

×
×
  • Създаване...