Премини към съдържание

BardoSore

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

BardoSore's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. BardoSore

    Маслен филтър за GDI

    Преди да тръгна ще си поръчам от интернет масло и филтър! Споменах, че не съм във Варна в момента! Ще пътувам много скоро от Германия! Тук дерат кожи по сервизите. Искам да си ги купя онлайн и да си ги сменя с помощ от мой приятел тук. Ще поръчам този, вече ми писна да търся и да питам и да се чудя коя цифричка и буквичка да гледам. За един филтър две висши трябва да имаш.
  2. BardoSore

    Маслен филтър за GDI

    Нямам възможност сега да лягам под колата, а и почти ми липсват инструменти. Има ли възможност да се разберат размерите по този VIN номер?
  3. Здравейте! Накратко. Скоро пътувам от Германия за България и искам да сменя маслото преди да тръгна, но понеже според моите познания ми е доста трудно да определя какъв точно маслен филтър ми трябва, тъй като всички предложения по сайтовете са доста, а размерите са различни и не мога да преценя какво да поръчам. VIN-а ми е XMCLNDA2AWF033637...това е по талон. Обобщавам до тези двата филтъра, този и този. Ще бъда страшно благодарен, ако някой ме ориентира с точност. Изобщо как да си търся части и да се ориентирам по VIN и ОЕМ? Благодаря на отзовалите се в аванс!
  4. Това масло подходящо ли е за колата? Колко е голяма разликата с препоръчваното Mobil 1™ ESP Formula 5W-30?
  5. BardoSore

    Зумер за светлините

    Съжалявам за повдигането на темата. Моето копче е със счупена пластинка и не подлежи мисля на ремонт. Как точно се нарича това копче и къде мога да го намеря освен по обявите за коли на части и морги?
  6. Благодаря. Темата е полезна.
  7. Приятели, имам два разнородни въпроса. Тези повдигачи от които идва това чукане/тракане сменят ли се и в какъв диапазон е ремонта като цена? Понеже предната линия говорители е отпред на таблото и те са само 10 см. (няма място за по-големи), а те са слабички (сложил съм сравнително висок клас JBL), колко е сложно да се вграждат във вратите 16,5 см. и да се реже и преправя? Някой правил ли го е? Задната линия вече е елипси на багажната кора.
  8. Това копченце е сложничко като механика или поне на мен ми е такова. Разглобих го към 10 пъти и не можах да го накарам да работи пълноценно. Има една пластинка, която ми се струва, че е отчекната малко и там не прави контакт. Сега вече свети в купето, но не сработва звуковата индикация за пуснати фарове при изгасен двигател. Като го кривя на ръка звука тръгва, но спира осветлението. Мисля да потърся такова копче и да го сменя. Виждам, че на другите врати са съвсем различни и тук отпада варианта да го сменя с някое от тях. Пръснах с контактен спрей копчето за задната пръскалка, но не сработва. Дори помпичката не се чува. Няма да е маркуч. Разглобих го и него, но не виждам какво мога да направя. Като прибавим и лостчето за левия мигач което не изключва при връщане на волана, мисля и тук трябва да се смени целия модул.
  9. Здравейте приятели! Радвам се да бъда част от този форум! На 10-ти този месец си закупих Carisma 1.8 GDI 1998 година. Колебаех се между японеца и още три модела, но заложих на Carisma. Автомобил, който ми допада изключително много. Тепърва ще свиквам с него и поведението му по пътя, но за сега имам много добри впечатления. Естествено като кола на 17 години и тя си има своите кусури. Козметично е в много добро състояние, но за нещастие има разни ел. неща, които не мога да накарам да работят. 1. Не светят стоповете. Крушките са здрави и проверих бушоните. Третия стоп си свети. Габарити има. Не знам вече на къде да се насоча. 2. При отваряне на шофьорската врата не ми светва в купето. При всички други врати се получава (вкл. и багажника). Не мога да видя къде е прекъсвача (ако мога така да го нарека) за осветлението при отваряне на вратата. 3. Отново при отваряне на шофьорската врата не се чува звука при пуснати/забравени фарове. Малко допълнение е, че има редки моменти когато се чува предупреждението. ***По тези три въпроса дали не е най-добре да се обърна към човек разбиращ от автомобилни електрически системи? Да допълня, че колата има и парктроник от тези където има допълнително огледало за задно виждане с показател на него за метрите*** 4. Лостчето за мигачите при положение ляв не се връща на обратно при връщане на волана към неутрална позиция (случва се да се връща, но рядко). Целия механизъм ли трябва да се смени? 5. Лампата за горивото кога светва? При мен стрелката е в доста "заспала" позиция, а лампата не е светнала още. Имам желание да видя кога светва за да си направя преценката за по-следващите посещения на бензиностанцията. Предполагам "иконката" е това с бензиноколонката със стрелкичка. Иначе таблото работи акуратно. 6. От коя бензиностанция предпочитате да слагате бензин на този двигател специфично. 7. Бих бил безкрайно благодарен, ако ме насочите към читав майстор във Варна (за сега Милен в Пловдив ми е малко далеч), който би ми обслужил колата с качествени части и консумативи на добри цени. Прочетох за човек на име Слави, който се намира на обръщача на 13-ти номер. 8. Имам и едно чукане в двигателя което е досадно и по мое скромно мнение е клапани. На какво се дължи и как се оправя? Ще ви бъда изключително признателен, ако ми помогнете по гореописаните проблеми. Благодаря ви!
×
×
  • Създаване...