Премини към съдържание

Sir Lancelot

Потребители
  • От него общо

    15
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Sir Lancelot

  1. Регулирането трябва да работи! За подгряването не съм сигурен. Обикновено, за да се "подкарат" някои екстри, трябва активация. Но при положение, че имаш подгряване на задното стъкло, трябва и огледалното да работи. Иначе окабеляването е налице.

     

    Да, вече го смених и всичко работи. Оказа се, че и старото е било с подгряване, просто не съм знаел. :o Така, че всичко е наред.

  2. Здравейте,

     

    Някой ми е счупил огледалото миналата нощ... Ако си взема нова трудно ли ще е да си го сменя сам? Не изглежда сложна работа, но никога не съм го правил (както и каквото и да е друго по кола), затова искам да питам има ли нещо по-особено?

    Новото огледало трябва да дойде с механиката и електрониката.

  3. Благодаря, ще го сменя на около 15000.

     

    Иначе колата не е нова придобивка. Може би не съм се изразил ясно, но аз я закупих преди около 7-8 месеца и навъртях 14000 км. За последно беше обслужвана в момента на закупуване от дилъра, затова сега ще първото сервизиране, от както е моя собственост.

  4. Здравейте,

    Колата е на около 120 000 км и маслото е сменяно преди 14 000 км (7 месеца). По предписание трябва да се сменя на 20 000 или на 12 месеца, но на мен ми се струва прекалено дълъг период и мисля да го сменя преди да направя 15 000 км. Какво ви е мнението по този въпрос, има ли смисъл да го сменя по-рано или да чакам докато направя 20 000? Не съм сигурен какво масло е налято последния път, но трябва да е официалното на Мицубиши, защото колата беше закупена от дилър на Мицубиши и беше напълно обслужена при покупката (преди 7 месеца и 14 000 км)

  5. Още едно въпросче относно 1.5 за средният разход може ли. Това 7.1/100 от снимката като среден разход има ли възможност да се подобри с внимателно шофиране и без много излишно напъване? Да кажем може ли въобще Лансер с 1.5 да харчи около 5.5-6.0 /100?

    Също така може и колеги с дизел или 1.8 бензин да се включат със среден разход?

    Много благодаря :icon_clap:

     

    Това 7.1 не е моментният, а средният от момента на тръгване. Моментният е онази лента от долу, която на снимката показва нещо от рода на 4. Това със средния разход от момента на тръгване винаги е по-високо, защото в първите няколко километра/минути показва някакви безумни стойности от рода на 20-30 на 100 :). Докато стигна до нас (общо 20 км път по магистрала) пада на около 6.4 - 6.5. Както и да е, като съм засичал разхода между две пълнения на резервоара е нещо между 6.4 и 7, при смесено карене. В Холандия смесеното каране включва доста магистрално такова, където обикновено се движа с около 130 км/ч.

  6. Ето нагледен резултат:

     

    http://imgur.com/ynSWMYU

     

    Може би съм свикнал, но двигателя не ми се струва шумен при тази скорост. Шумът е по-скоро от пътя и гумите. Така, че ако караш по хубав асфалт, не е зле.

  7. Имам 1.5 2008. По спомени при 100 км/ч е към 3000 оборота, но тази вечер, когато се прибирам от работа, ще засега отново колко точно е при 110. Преди няколко месеца пътувах на дълъг път през Германия и нямах проблем да поддържам скорост около 160 км/ч (по GPS) с този малък двигател, като имаше ресурс и за повече, но не съм настъпвал до край. Но беше доста шумно, да. Колата е зле шумоизолирана, няма спор, но аз реших да направя този компромис, защото ми попадна една бройка на изгодна цена, разходът не е лош (между 6.5 и 7 при смесено каране) и моделът се слави с добра надежност. Навъртях 8000 км за 4 месеца и засега тези неща се потвърждават.

  8. Здравейте,

    Аз имам Lancer 2008 Invite, 1.5 MVIC. Там където трябва да е AUX входа няма нищо, нито капаче, нито тапа:

     

    http://imgur.com/hd8HT4W,CBfyY7M

     

    http://imgur.com/hd8HT4W,CBfyY7M#1

     

    Означава ли това, че за да се монтира AUX модула пластмасата там ще трябва да се реже/дупчи? Това ми е първата кола и нямам почти никакъв опит с автомобили, затова се извинявам ако въпроса е прекалено глупав :rolleyes:

×
×
  • Създаване...