Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

eX7r3me

Потребители
  • От него общо

    4
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

eX7r3me's Постижения

Стартиращ

Стартиращ (1/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. При мен ситуацията е такава, че предимно ще се кара 50% градско 30% извънградско и 20% по черни, чакълирани и не до там хубави пътища. Сегашния ми автомобил опира тук там като отивам до работа а и вече ръждата сериозно го е хванала. Най-вероятно ще се наложи да го махна (ДПФ) за да нямам такива проблеми често често. Единствено ме притеснява шумоизолацията. Говорих с един приятел който 2007 до 2010г работеше в автотрейд ми каза, че двигателите на ФВ не се представяли много добре. Не ми обясни защото му беше писнало да ми обяснява за най-различни марки (около 10-на), но ме насочи към френския дизел.
  2. Благодаря колега за изчерпателния отговор, както и на другите колеги, че споделиха мнението си в темата ми. Значи е въпрос на личен избор, кой от двата двигателя. До сега съм карал и бензинови и дизелови коли, но удоволствието от дизела е несравнимо. Личната ми кола която е ТДИ и е 20 годишна я карам 7 година. За тези години съм навъртял някъде към 250 000км може и повече и съм и сменил помпата, че тя така си дойде с проблем, но я карах 4 години, долна помпа на съединителя и един маркуч на турбото, че го пръсна 2 пъти (около 500лв всичко). Нека който си иска да си мисли, че АКО се счупи дизела едва ли не ще се разориш. Има и такъв вариант ако е каран и поддържан душманската. Както каза колегата Miroslav и аз съм фен на дизела.
  3. Незнам само при мен ли е така, ама тази търсачка не работи. Единственото нещо което можах да намеря за дизелите в този форум е 3 страници с теми и нищо конкретно. Незнам къде бъркам в търсенето, но нищо не намира. Изписвам думата която търся примерно D-ID, посочвам къде да търси в коя част на форума да търси и пак няма. Като цяло почти нищо не намерих. Двигателите на ФВ не ги харесва никой, но и никъде не срещнах мнение за евентуалните проблеми с него. Докато на Пежо/Ситроен има изписано за това, че и замръзва нафтата и проблеми с горивата. Относно двигателите ми е странно, че в сайтове за технически характеристики които намерих има само един дизелов двигател който е 2,0 D-ID 136к.с. и той е комънрейл, а за такъв никъде не видях да пише нещо.Другите са бензинови 2,4 170к.с. и 3,0 220к.с. Ако този го водят дизела на ФВ за него съм чел известна информация от друг форум в която пише, че моторите на Аутлендъра са BKD(който е ПД) но с код BSY. Обаче руг форум пише следното. 2.0TDI 16V PD 103kW BKD номерата на пукащите се глави са: V125 V130 V320 V330 Като дати на производство най-рискови са 2003-2005, след това от 2005 до средата на 2006 драстично намалява броя на засегнатите от този проблем. 2.0TDI 16V PD 103kW BKP е рисков с пиезо дюзите на Сименс, блокираща маслена помпа и заобляне на шестостена на същата. 2005-2008 системата за управление на двигателя е Симос. 2.0TDI 8V PD 103kW BMM е доста сполучлив агрегат ако се съди по коментарите на собствениците, поне за сега! Има DPF. Няма проблем с маслената помпа! А за тези мотори които прочетох 2,2HDI 156к.с. и другия 177к.с. който нищо не намирам относно техническите им характеристики в нета. Само тук във форума се споменават, може би и във форумите на Пежо и Ситроен, но там не съм търсил. Някой може ли ме светне за какво става въпрос, че вече тотално се обърках.
  4. Здравейте. Нов съм във форума и планирам покупката на Outlander II, но незная с кой двигател. До колкото прочетох преди да си направя регистрация, че 2.0 ТДИ е на ФВ, а 2.0 Д-ИД е на Пежо/Ситроен. От оскъдната информация която намерих в нета разбрах, че на П/С двигателите са капризни към нафтата в България и че замръзва нафтата им доста често при отрицателни температури. А за ФВ мотора почти нищо. В едно мнение пишеше, че бил проблемен и го слагали същия мотор на пасатите. Ако може собствениците на този модел може да споделят + и - ще Ви бъда много благодарен.
×
×
  • Създаване...