Премини към съдържание

elias

Потребители
  • От него общо

    3
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Варна

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Lancer IX 1.6 седан

elias's Постижения

Стартиращ

Стартиращ (1/14)

  • Първа Публикация
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година
  • Начален Разговор

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Джантите не съм ги сменял, карам с оригинални 15-ки. За гайките на полуоската не мога да кажа на 100 % но в един от сервизите обърнаха специално внимание на полуоската и казаха, че е добре. По последни данни шумът идва от дясното предно колело. Там колата е имала удар, но не знам каква точно катастрофа е претърпяла. Дясното колело седи много малко по-назад от лявото, но не износва неравномерно гумата. Десният лагер и датчик за АБС са сменени, но шумът си остава. Направихме един тест - вдигнахме дясното колело на крик и включихме на 2-ра, така че да се завърти. При леко обиране на спирачката понякога се чуваше. В единия сервиз предположиха тампони на макферсона, а в другия сервиз предположиха изкривен макферсон в следствие на удара, но никой не даде гаранция и казаха че евентуален ремонт ще бъде на принципа "проба грешка". Съответно за сега нищо не съм сменял. Загадката продължава. П.С. Ако посещавам София със сигурност ще се свържа с DJ Tymbi, ако има възможност да ме приеме.
  2. Извинявай, но не влизам често във форума. Нямам определен сервиз за...

  3. Привет Искам да споделя с Вас един проблем, който от една година не може да бъде решен, въпреки че посетих поне 3-4 различни сервиза. Става въпрос за шум, който се чува отпред, при движение и леко "обиране" на спирачката. Шумът е цикличен и е нещо като "тъка-тъка-тъка" като честотата му намалява със скоростта. При по-силно натискане на спирачката, шумът спира. Освен това подобен шум като "Тъка-тъка и нещо подобно на хъркане" се чува и при много бавно движение без спирачка, например при маневриране за паркиране, без значение дали воланът е навит или прав. Шумът не се чува при ниски температури примерно под 0 градуса и дъжд, което ме навежда на мисълта, че може и да е някакъв тампон. От друга страна, при ниска температура и при шофиране повече от 10-15 километра и след като колата е загряла, започва да се чува. При натискане на спирачката не се усещат вибрации по педала и волана. Спирачните дискове и накладките са чисто нови, при старите се чуваше по същия начин. На два пъти "пусках вятър" на старите дискове, понеже бързо се изкривяваха, като и при криви и при прави дискове се чуваше този шум. Сменил съм и тампоните на стабилизиращата щанга отпред и отзад, задни биалетки, преден десен шарнир и лагер /понеже си бяха за смяна/. Пробвах и с различни гуми - няма промяна. Минавал съм баланс и реглаж на преден и заден мост поне 2 пъти за една година - шумът си продължава без промяна. В сервизите, в които ходих винаги ми казваха, че ходовата част е много стегната и всичко е изрядно. Никой не може да диагностицира проблема. И така, приемам всякакви предложения, мнения, споделен опит и евентуално насоки към компетентен майстор във Варна, който би могъл да се справи. Поздрави.
  4. Здравей колега! Пиша ти, защото видях, че живееш във Варна. Обмислям покупка на Лансер 1.6 бензин 2005-2006г. Ти къде поддържаш твоята? Имаш ли мнение/съвет за модела, който аз търся?

    Поздрави!

    Сашо

  5. elias

    Собственици на Лансер

    И аз да се отбележа - лансър 1.6 2006 година, седан. Съвсем от скоро съм собственик на мицуто и не мога да изкажа конкретни впечатления, но има време.
×
×
  • Създаване...