Премини към съдържание

ch0kata

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от ch0kata

  1. Това е много яко, но аз нямам борд компютър, освен това 11:1 си е доста ... уау , едва ли е нужно чак толкова да се изхвърлям :)

    Някой да си е правил звук при майстори и да е останал доволен?

  2. Здравейте,

    не съм доволен от едно единствено нещо в моя Lancer 1.8 2008-ма - силата и качеството на звука. "Максимума" на силата на звука е просто смешен, а и като качество е доста далеч от това, което би отивало на такъв автомобил. Имах един Опел Астра '97 , който вадеше 10 пъти по-хубав звук от лансера.

    Като си избирах автомобил, за съжаление не успях да открия подходящ лансер с високото ниво на оборудване, където фабричните колонки и субвуфер направо къртеха!!

     

    Искам да ъпгрейдна звука - бихте ли ми препоръчали специалисти и какво ниво на озвучаване бихте ми препоръчали?

    Ще съм ви много благодарен ако споделите личния си опит.

     

    Поздрави!

  3. Картера най-вероятно е свалян заради пренатегнат дренажен болт и съсипана резба. Като гледам колко ми е сплескана уплътнителната шайба и при мен е падало якото стягане...

     

    Всеки съвестен майстор може да ти извърши обслужването. Аз слагам: масло - кастрол(такова ми слагаха в БС), маслен филтър - манн, филтър купе - дензо, въздушен може и оем, че цената им е сходна. За консумативи избора е голям.

     

    Много благодаря на всички за мненията. Колега Кацарски, ако сложа проверените от теб марки, колко парички да си приготвя грубо (+/- 100 лв, да се ориентирам просто)?

  4. Здравейте,

    дойде ми време за смяна на масла и филтри, бихте ли ми препоръчали сервиз или не е толкова критично къде ще отида?

    Вие какво друго си сменяте всяка година ? Карам Лансер 1.8 бензин, 2008

    (извинявайте за лаическия въпрос, не разбирам много от автомобили)

  5. Така, сложих си газова при човека, който ми препоръчахте и колата върви пушка и съм много доволен. Има лек проблем с датчика и поплавъка, но ме увериха че ще бъде отстранен безплатно ако им я оставя за ремонт. Иначе за 1 месец си минах 3000 км, така че с това темпо ще си я "избия" доста бързо. Благодаря на всички за мненията , включително и тези , които са "против".

  6. Здравейте отново!

    Следя темата с голям интерес!

    Държа да подчертая , че не си "правя ластик" с никого на светофарите , а си карам нормално.

    Също така говорим за 1-во градско и 1-во извънградско, т.е. го има варианта, в който не съм свикнал на скоростите и подавам повече газ отколкото е необходимо.

    Аз ще си продължа да си я "тествам" в рамките на 1 месец, както съм си обещал, за мен остава въпроса как да се свържа с този г-н Ленков?

     

    Някой знае ли отговора на въпроса ми дали трябва да пререгирстрирам колата в КАТ след евентуално слагане на ГИ?

    ЕЙ добре, че е тоя форум , че жив съм си умрял. Благодаря на всички още веднъж за мненията!

  7. За разхода вчера - да, бая си я ръчках и нищо чудно да ми даде 10л/100км. В неделя се прибирам и ще закова 130км/ч и ще ви кажа колко ми е дало. Но пък днес карах из града около 30 км с 5-6 спирания и ми даде 13-15л - това нормално ли е ?

    Днес бях на диагностика на двигателят в СБА - в перфектно състояние е според тях. Никакво отклонение в разхода на гориво. Питах ги за газов инжекцион - Препоръчаха ми някакъв факир от гр. Септември. Правел чудеса с АГУ и ГИ. Чували ли сте го ?

    Отделно единия се изказа негативно за ЛандиРенцо и препоръча Ловато, а аз съм чувал точно обратното.

    Така или иначе поне 1 месец ще си я карам на бензин така, че имам време да събера мнения и направя необходимите проучвания. Вие запознати ли сте дали евентуално ако сложа газова задължително трябва да ходя в КАТ за пререгистрация на автомобила?

  8. Първо каране, толкоз. И аз не вярвах че ми даде 10, но е толкова. Забравих да добавя и бензин в калкулацията, т.е. да се сложи година и половина някъде за "избиването". Както винаги за и против газта хората да 50-50, както и очаквах :)

     

     

    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. Привет!

     

    Сега газаджиите ще ме "грабнат"! :) Аз бих те посъветвал, да стоиш далече от този вид издевателстване върху двигателя! Не е създаден за работа с газ. Въпреки, че има колеги с монтирани ГИ и те, може би, са на друго мнение. С този пробег, кога смяташ, че ще "избиеш" тази немалка инвестиция? Не се занимавай с глупости, а си карай колата на бензин! А и след 5 години, наличието на ГИ, може да е спънка при продаването на колата .

     

    1. 12 000 км = 1200л бензин х 2.55лв = 3060лв. / 12 000км = 1440л газ (презумция, че разхода на газ ще се покачи с 2л на 100км) х 1.21лв = 1742лв + 1800 лв ГИ (грубо) = 3542 лв. Отговор - ще си я избия малко след първата година.

    2. След 5 години не мисля да я продавам, защото ще струва 7-8 хиляди. Предпочитам да остане в семейството или да си я карам по-дълго от 5 години.

  10. Благодаря на всички за мненията!

    Днес ми беше първото каране като се прибирах от Варна до СтЗ - напълних я до горе с 100 октана и в СтЗ вече беше преполовен резервоара, като по инфо табло среден разход на гориво 10л точно. Нямам идея за последните колко километра го дава - вие знаете по-добре от мен.

    Вярно, че се ръчках на места, защото ми беше кеф от новата покупка, но през повечето време си карах съвсем нормално (130-140 на магистралата).

    При това положение ми идва малко нагорно като разход на гориво (говорим извънградско 10!) и определено се ориентирам към ГИ към момента.

    За съжаление не разбирам автомобилите в детайли, както някои мнения по-горе, но познавам доста хора на ГИ, които са доволни и нямат проблеми и си съкращават разхода на гориво на половина (откъм пари). Май в крайна сметка всичко е до газаджията, а не толкова до самата уредба,а ? В този ред на мисли - добър газаджия в СтЗ? За София знам тези в кв. Левски, че им се носи добра слава.

     

    Като цяло съм се ориентирал към ЛандиРенцо - вие какво мислите ?

  11. Здравейте колеги!

    От днес съм горд собственик на Mitsubishi Lancer 1.8 MIVEC 2009, hatchback.

     

    Автомобилът е употребяван и закупен от БалканСтар.

    Моля ви за съвет кой ГИ според вас е най-добрият избор? Какви "екстри" трябва да поръчам на газаджията за да предпазя максимално двигателят? Смятам това да ми е основният автомобил за следващите поне 5 години , изминавам около 12500-15000 км на година.

     

    Всякакви други съвети за начинаещи лансърджии също са добре дошли.

     

    Поздрави на всички и до нови срещи!

×
×
  • Създаване...