Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

ch0kata

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Lancer 1.8 Mivec 2008
  • Интереси
    ФК Арсенал

Посетили профила

Този блок е изключен и не се вижда от други потребители

ch0kata's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. ch0kata

    Ъпгрейд на звука

    Това е много яко, но аз нямам борд компютър, освен това 11:1 си е доста ... уау , едва ли е нужно чак толкова да се изхвърлям Някой да си е правил звук при майстори и да е останал доволен?
  2. Здравейте, не съм доволен от едно единствено нещо в моя Lancer 1.8 2008-ма - силата и качеството на звука. "Максимума" на силата на звука е просто смешен, а и като качество е доста далеч от това, което би отивало на такъв автомобил. Имах един Опел Астра '97 , който вадеше 10 пъти по-хубав звук от лансера. Като си избирах автомобил, за съжаление не успях да открия подходящ лансер с високото ниво на оборудване, където фабричните колонки и субвуфер направо къртеха!! Искам да ъпгрейдна звука - бихте ли ми препоръчали специалисти и какво ниво на озвучаване бихте ми препоръчали? Ще съм ви много благодарен ако споделите личния си опит. Поздрави!
  3. ch0kata

    Поддръжка на автомобила

    Много благодаря на всички за мненията. Колега Кацарски, ако сложа проверените от теб марки, колко парички да си приготвя грубо (+/- 100 лв, да се ориентирам просто)?
  4. Здравейте, дойде ми време за смяна на масла и филтри, бихте ли ми препоръчали сервиз или не е толкова критично къде ще отида? Вие какво друго си сменяте всяка година ? Карам Лансер 1.8 бензин, 2008 (извинявайте за лаическия въпрос, не разбирам много от автомобили)
  5. ch0kata

    Най-добрият ГИ

    Така, сложих си газова при човека, който ми препоръчахте и колата върви пушка и съм много доволен. Има лек проблем с датчика и поплавъка, но ме увериха че ще бъде отстранен безплатно ако им я оставя за ремонт. Иначе за 1 месец си минах 3000 км, така че с това темпо ще си я "избия" доста бързо. Благодаря на всички за мненията , включително и тези , които са "против".
  6. ch0kata

    Mitsubishi Lancer

    И на мен отскоро 3-та взе да ми влиза трудно и се чудя какво й е.
  7. ch0kata

    Най-добрият ГИ

    Здравейте отново! Следя темата с голям интерес! Държа да подчертая , че не си "правя ластик" с никого на светофарите , а си карам нормално. Също така говорим за 1-во градско и 1-во извънградско, т.е. го има варианта, в който не съм свикнал на скоростите и подавам повече газ отколкото е необходимо. Аз ще си продължа да си я "тествам" в рамките на 1 месец, както съм си обещал, за мен остава въпроса как да се свържа с този г-н Ленков? Някой знае ли отговора на въпроса ми дали трябва да пререгирстрирам колата в КАТ след евентуално слагане на ГИ? ЕЙ добре, че е тоя форум , че жив съм си умрял. Благодаря на всички още веднъж за мненията!
  8. ch0kata

    Най-добрият ГИ

    За разхода вчера - да, бая си я ръчках и нищо чудно да ми даде 10л/100км. В неделя се прибирам и ще закова 130км/ч и ще ви кажа колко ми е дало. Но пък днес карах из града около 30 км с 5-6 спирания и ми даде 13-15л - това нормално ли е ? Днес бях на диагностика на двигателят в СБА - в перфектно състояние е според тях. Никакво отклонение в разхода на гориво. Питах ги за газов инжекцион - Препоръчаха ми някакъв факир от гр. Септември. Правел чудеса с АГУ и ГИ. Чували ли сте го ? Отделно единия се изказа негативно за ЛандиРенцо и препоръча Ловато, а аз съм чувал точно обратното. Така или иначе поне 1 месец ще си я карам на бензин така, че имам време да събера мнения и направя необходимите проучвания. Вие запознати ли сте дали евентуално ако сложа газова задължително трябва да ходя в КАТ за пререгистрация на автомобила?
  9. ch0kata

    Най-добрият ГИ

    Първо каране, толкоз. И аз не вярвах че ми даде 10, но е толкова. Забравих да добавя и бензин в калкулацията, т.е. да се сложи година и половина някъде за "избиването". Както винаги за и против газта хората да 50-50, както и очаквах Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. ch0kata

    Най-добрият ГИ

    1. 12 000 км = 1200л бензин х 2.55лв = 3060лв. / 12 000км = 1440л газ (презумция, че разхода на газ ще се покачи с 2л на 100км) х 1.21лв = 1742лв + 1800 лв ГИ (грубо) = 3542 лв. Отговор - ще си я избия малко след първата година. 2. След 5 години не мисля да я продавам, защото ще струва 7-8 хиляди. Предпочитам да остане в семейството или да си я карам по-дълго от 5 години.
  11. ch0kata

    Най-добрият ГИ

    Благодаря на всички за мненията! Днес ми беше първото каране като се прибирах от Варна до СтЗ - напълних я до горе с 100 октана и в СтЗ вече беше преполовен резервоара, като по инфо табло среден разход на гориво 10л точно. Нямам идея за последните колко километра го дава - вие знаете по-добре от мен. Вярно, че се ръчках на места, защото ми беше кеф от новата покупка, но през повечето време си карах съвсем нормално (130-140 на магистралата). При това положение ми идва малко нагорно като разход на гориво (говорим извънградско 10!) и определено се ориентирам към ГИ към момента. За съжаление не разбирам автомобилите в детайли, както някои мнения по-горе, но познавам доста хора на ГИ, които са доволни и нямат проблеми и си съкращават разхода на гориво на половина (откъм пари). Май в крайна сметка всичко е до газаджията, а не толкова до самата уредба,а ? В този ред на мисли - добър газаджия в СтЗ? За София знам тези в кв. Левски, че им се носи добра слава. Като цяло съм се ориентирал към ЛандиРенцо - вие какво мислите ?
  12. Здравейте колеги! От днес съм горд собственик на Mitsubishi Lancer 1.8 MIVEC 2009, hatchback. Автомобилът е употребяван и закупен от БалканСтар. Моля ви за съвет кой ГИ според вас е най-добрият избор? Какви "екстри" трябва да поръчам на газаджията за да предпазя максимално двигателят? Смятам това да ми е основният автомобил за следващите поне 5 години , изминавам около 12500-15000 км на година. Всякакви други съвети за начинаещи лансърджии също са добре дошли. Поздрави на всички и до нови срещи!
×
×
  • Създаване...