Премини към съдържание

startlne

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Габрово

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

startlne's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ами за сега всичко изглежда нормално откъм дросела
  2. Извинявам се за закъснялото обновление на информация, но чаках да мине малко време от както изчистих дросела за да видя как се държи след това. Не съм сигурен дали съм навъртял по-вече от 200-300 километра, но се забелязва явно подобрение в разхода на гориво както и в това, че вече не прави този проблем с влизането в авариен режим. Да чукам на дърво се надявам, че ще се запази така и за напред. Много съм ви благодарен за полезната информация относно автомобила която ми дадохте.
  3. Колата я преглеждах в специализирания сервиз на Митсубиши в Севлиево.
  4. Извинявам се за моето невежество, но преразказвам думите ма майстора който днеска е гледал колата, според мен, най - вероятно е капсулован механизма , който движи самата клапа, досега никога не ми се е налагало да отварям клапа на такава кола, така че извини ме за незнанието ми относно точно тази ;)Та между другото успях да се снабдя с нужния спрей за почистване на въпросната клапа. Което разбрах от теми в интернет трябва първо да премахна маркуча/тръбата която е между въздушния филтър и дроселовата клапа след това да напръскам един път клапата да я подсуша и избърша, след това да го направя повторно, след като изчакам около 10-15 минути да стартирам двигателя да пръскам клапата докато някой подава газ на автомобила и в зависимост от дебита на излизащия спрей да се подава повечко газ за да не загасне автомобила. След профилактика на клапата и рестартиране на компютъра трябва да я покарам известно време за да се обучи клапата колко дебит на въздух да подава след като е било улеснено нейното функциониране. Ако някои го е правил да сподели дали съм на правилен път. Мерси предварително.
  5. Колега мн ти благодаря за информацията, но само да те запитам дали знаеш от къде мога да се снабдя с такъв спрей и от къде точно се пръска, защото до колкото разбрах дроселовата клапа е капсолована .
  6. Много ви благодаря, ще я почистя и ще ви кажа какви са ми впечатленията.
  7. Реших да ви послушам и заведох колата на диагностика, при която майсторите установиха грешка на ECU P1966 при което те предположиха, че е проблем с дроселовата клапа и трябва да бъде заменена с нова, като обявиха цифра от 478лв. за нова такава.Според вас бих ли минал с някакъв по - лек вариант или е невъзможно и ще ми се наложи да се оръся здраво. Мерси предварително.
  8. Здравейте колеги, нов съм във форума и това моето първо запитване относно марката и модела, прегледах темите във форума, но не намерих нищо по моя въпрос за това мисля да ви досадя с тези въпроси. От скоро моето семейство е горд собственик на Колт 2005г 1.5 бензин. Както може би сте разбрали от заглавието на темата от няколко месеца въпросното Колтчето прави един странен, поне за мен, проблем. След стартиране или по време на движение след последващ звуков сигнал, като за влизане в резерва, колата губи рязко мощност и влиза, като че ли в авариен режим в който е почти невъзможно тя да се движи. При натискане на педала на газта не се случва нищо, оборотите се предвижват със скоростта на престаряла костенурка и движението на автомобила се налага да бъде преустановено. След рестартиране на компютъра на автомобила ( откачане на акумулатора напълно и изчакване на определено време ) колата се оправя и е все едно нищо не се е случило. По същото време светва и лампичката за проверка на двигателя, но в повечето случаи угасва от само себе си . Проблема отшумява за известно време и после пак се появява. Не съм много сигурен, но възможно ли е това да е в следствие на намокряне на някои от кабелите по двигателя или нещо от сорта, защото не мога да установя дали има нещо общо с неспирните валежи последните няколко месеца или е нещо друго. Благодаря ви предварително.
×
×
  • Създаване...