Премини към съдържание

Wu-Tang

Потребител
  • От него общо

    23
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Wu-Tang

  1. перчиш се на колегите Мийков и Мирослав, които само истини ти говорят

     

    Напротив! Не се "перча" на никой! Аз съм тук за да се уча и разглеждам, вече споделения :mitsu-smiley: опит!!!

    Питането ми беше как да разбера, ако нещо не е наред с моята, явно, стара кола, - без да светят лампи и без да ходя в сервиза на :mitsu-smiley: !!

    Там като отида е ясно, че ще ми кажат всичко, все пак е Немско представителство + сервиз, дори е само в нашия квартал, а има във всеки... Също мога да отида в сервизите на ADAC - имат страхотни техники! Но т'ва е др. тема... Стигне ли се до сервиза - лошо...

    Въпроса беше да видя к'во не е наред, защото определено нещо не е наред, вече , с нормалната работа на двигателя и да се опитам да предотвратя евентуалната скорошна визитация при :mitsu-smiley: Моторс!

    Кой знае колко млад не съм!... И все пак и ние младите сме хора, и се учим също, докато сме живи!

    Да Ви се извиня, нещо, ако...тако'а, нали!?, че и аз по някакъв начин мисля за колата си... "ха-ха-ха"

    Благодаря за сайта за Carman!

    Поздрави от Швабия!!

  2. Няма сериозни проблеми, но от време на време, като спра на светофар...и после като светне зелено, като реша да тръгвам (амбреаж+1ва) изведнъж започва да използва много обороти, та чак някой път тръгвам на 2ра! И проблема определено, не е от мен! Случи се и при друг човек, шофиращ колата ми. Не се слува постоянно, нито пък е периодично! В същото време колата вече е загряла. Разбирам, за когато е студена, сутрин - двойни обороти, да!, ама т'ва... И все пак още не ми е станало голям повод за притеснение!

    А за лампите - още като дам на контакт, грейва всичко! Знам, защото преди да си купя моята звездичка, към един месец шофирах чужда...и се влюбих. Мисълта ми е, че познавам лампите и всички са на място и работещи!

    Благодаря! :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley:

     

    ПС.: Пропуснах да конкретизирам, че след като започне да използва по-високите обороти си махам краката и от газта и от амбреажа, а оборотите си остават високи и след това напра'о амбреаж и 2ра, защото вече оборотите са високи за първа предавка... :drive:

  3. Ако имаш грешки активни в момента, ще ти свети лампа сигнализираща за проблем в някоя от системите, ако проблема в момента не съществува грешките няма да са ти активни и няма да влияят на работата на автомобила (случили са се преди време и в момента всичко работи коректно). Ако се появи някакъв проблем, то изтриването на грешката не решава проблема, иначе пропускането на сервиза е възможно, но все някой трябва да отстрани проблема (на хардуерно ниво), ако възникне.

    Иначе операционната система няма никакво значение, иска си софтуер и по-точно някой да го напише, та дори и да си много в час с компютрите, схемите и електрониката, трябва да имаш и доста познания по програмиране.

     

    1во - Благодаря за смекчния Ви, вече тон! ;)

    2ро - Да, прав сте, за частта с програмирането...

    и 3то - Именно т'ва е идеята, как да стане вън от сервиз, че в Берлин - обикновените сервизи са скъпи, к'во остава за сервиз на :mitsu-smiley: Моторс, рийш ли... А в сервиз на българин, (извън България) не ми се ходи ;)

    'Ма то се е видяло, че тъй ще си я карам за сега, като се прибирам надолу - ще видим! :icon_doh:

    Благодаря и лек ден!

  4. някакъв проблем има с нормалната работа на двигателя ли ?

    Можеш също да провериш дали всички лами по таблото са здрави и по местата си.

     

    Няма сериозни проблеми, но от време на време, като спра на светофар...и после като светне зелено, като реша да тръгвам (амбреаж+1ва) изведнъж започва да използва много обороти, та чак някой път тръгвам на 2ра! И проблема определено, не е от мен! Случи се и при друг човек, шофиращ колата ми. Не се слува постоянно, нито пък е периодично! В същото време колата вече е загряла. Разбирам, за когато е студена, сутрин - двойни обороти, да!, ама т'ва... И все пак още не ми е станало голям повод за притеснение!

    А за лампите - още като дам на контакт, грейва всичко! Знам, защото преди да си купя моята звездичка, към един месец шофирах чужда...и се влюбих. Мисълта ми е, че познавам лампите и всички са на място и работещи!

    Благодаря! :mitsu-smiley: :mitsu-smiley: :mitsu-smiley:

  5. За изчистване просто откачаш акумулатора за няколко минути.

    Но ако проблема не е отстранен грешка ще се запише отново след определено време.

     

    Благодаря много! Ще следя състоянието на компютъра. В моя случай си мисля, че има грешки без да сигнализират лампи за това... :rulez:

  6. Няма как да извлечеш или промениш информация, която производителя на автомобила не е предвидил да се ползва.

    Иначе сядаш пишеш си софтуер, сменяш софтуера заложен от Мицубиши и всичко "заспива", правиш каквото си поискаш и имаш данни всякакви, е ако има от къде да ги получиш де. Още по-добра идея ми се струва да премахнеш ECU-то на автомобила и двигателя и другите системи си ги управляваш директно от Андроид телефона.

     

    Тези джажди, могат евентуално да прочетат какви грешки са записани (в по-голяма част от случаите грешките, които ще ти даде нямат нищо общо с реалните грешки) и евентуално да си изтриеш грешките, освен това има вариант да ти дава данни от ECU-то, но пак няма гаранция, че това което виждаш е вярно. Това си е поредната джаджа за забавление и за изкарване на пари - от производителите и търговците на такива устройства.

     

    Колега, допада ми по-острото ти отношение "ха-ха-ха" ;) Прочети по-нагоре темата и ще разбереш, че така или иначе не успяхме да го закачим с :mitsu-smiley: , а с други марки и по-нови електроники!

    За останалото ще кажа само, че вярвам повече на очите си...

    А ако разбираш достатъчно от платки, ел. схеми и системи и даже повърхностно от компютри - можеш да направиш колата си и с Windows 8 дори... :icon_hmm:

    На мен въпроса ми беше как да пропусна сервиза и да диагностицирам състоянието на компютъра в моята, явно, стара звездичка! И ако има грешки, без да светят лампи по таблото - как да ги изчистя/премахна!

    Благодаря! :drive: :drive: :drive:

  7. -Ей това искам да го видя с очите си! И ако това "чудо на схемотехниката" прави тези дилърски настройки, то аз тържествено се заричам че спирам да плащам годишни ъпдейти и обновления на професионалната си апаратура , възлизащи годишно на стойност колкото един свястен автомобил втора ръка!

     

    Както казах и по-горе - много е важно с какво приложение/програма ще усвоите и коригирате данните от OBD2 [естествено зависи и от колата, с която го свързвате (по-новите отварят и други опции в програмата)]!

    В нашият случай, казах, че приложението/програмата бе лицензно закупена...

  8. Ами с този преходник има ли някакъв шанс ...? Предполагам може да съответства на дясната букса , пред скоростния лост ... Все още не съм я огледал подробно...

    http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drinks.gif

     

    Виж тук! :rulez:

  9. Ами с този преходник има ли някакъв шанс ...? Предполагам може да съответства на дясната букса , пред скоростния лост ... Все още не съм я огледал подробно...

    http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drinks.gif

     

    Предполагам - да! Съответства на дясната букса. Обаче в другия край на кабела какво ще включим за диагностициращо устройство? OBD2 - не става за :mitsu-smiley: Звездичка с ECU по-старо от 2002/3-а. . .

  10. -Ако все пак успее да се свърже с някоя "европейска-пръчка" :) то данните са изключително повърхностни и неверни. през годините съм пробвал почти всяко от новоизлюпените "чудеса на диагностичната техника", та имам преки наблюдения и богат опит! За всяка от тези евтини играчки е валидно правилото "А дано-ама На дали" :icon_puke: .......- та такам!

     

    В случая, адаптера предава информацията, чрез Bluetooth на приложение към телефон с ОС от Android! Много е важно какво приложение имате и как го използвате! В нашият случай, приложението и лицензо закупено и действа доста добре! Чисти грешки, настройва обороти на празен ход в различни режими и според сезони, дори имаше опция и според вида път... Колко конски сили използжваш във всеки един момент. Ако има губеща се сила - къде отива? Как усвоява горивото! И още какво ли не...

  11. -С това ЕЛМ-че не само :mitsu-smiley: но и всички други азиатци няма да "виждаш" :rolleyes:

    -Тази детска играчка наречена с гръмкото име скенер, не е нищо друго освен недодялана бънгия, направена с цел да се взимат малки суми пари от несведуюшчи в тази материя потребители-любители! Има нещо успокоително в цялката история с ЕЛМ-чето , че е евтин, но за сметка на това никаква работа не върши.

     

    Привет! Работи със всички европейски коли дори и преди 2002-а, но с :mitsu-smiley: от 2003-а нагоре! Моята е '98 и не става с него!

  12. Привет и от мен!

    Аз нямам обортомер в Звездичката... Как да разбера к'ви обороти държи на място? Горе-долу, по моя преценка са си нормални! Имам колата около 2 месеца вече и днес за първи път за деня паля, и оборотите бяха двойни за около 40 секунди!? Кво да съдя по т'ва? Ще видя и утре как ще запали, но... ме притесни леко!

     

    Тази сутрин като запалих, оборотите бяха двойни за около 10 сек. и после пак всичко нормално! До сега не е правила така...вече за два месеца! Последните 2 дни, к'во и става - не знам!?

  13. Много, много интерестна тема! Браво! Отивам да търся лампички и диоди!

    Ама имам една молба: Някой може ли да конкретизира какви диоди точно ми трябват? Понеже живея в Германия и трябва да знам как точно да формулирам, какво търся!? :icon_rock:

  14. Привет и от мен!

    Аз нямам обортомер в Звездичката... Как да разбера к'ви обороти държи на място? Горе-долу, по моя преценка са си нормални! Имам колата около 2 месеца вече и днес за първи път за деня паля, и оборотите бяха двойни за около 40 секунди!? Кво да съдя по т'ва? Ще видя и утре как ще запали, но... ме притесни леко!

  15. Здравей колега, аз също имам такъв OBD2 кабел, но към USB . Също не успях да се свържа към компютъра си...

    Ако откриеш начин моля да го споделиш... Чух нещо за окъсяване на 1 и 4 гнездо, но как точно и дали е така не знам..

    Поздрави!

     

    :icon_thumbup:

     

    "Тези автомобили се четат само с професионална техника. Грешките могат да се видят с така наречените мигащи кодове... На диагностичната букса се прави мост между 1 и 4 крак, после се дава на контакт и лампата "CHEK ENGINE" ще започне да мига. Ако мига на равни интервали значи грешки няма, ако мига на дълги и къси се записват и се гледа в ръководството..."

     

    За сега съм стигнал само до тук с информацията... :rulez: :drive:

  16. Така! Слезнах, отворих и намерих къде е куплунга за компютъра. Обаче (има и обаче) адаптера, който имам - не иска да се свърже с ECU-то на колата, не знам защо?

    Някой да е имал същия проблем?

    Адаптера е On-Board Diagnostics 2 (OBD2)! Имам съмнения, че самия адаптер не иска да захапе с електроника по-стара от 2000г. или изобщо с :mitsu-smiley: -та :icon_crying:

    Окей, на т'ва м*йн :icon_censored: а му...

    Някой може ли да ми как сам бих могъл да си направя диагностика на ECU-то, без да се налага да ходя в :mitsu-smiley: Motors??

    post-17235-025228800 1382277177_thumb.jpg

  17. Добър ден!

    Преди два месеца си купих :mitsu-smiley: Звездичка 1.8 ГДИ / 1998 в много добро състояние (като изключим боята, ама една боя на този етап не е проблем)!

    Та - обслужвам си я, карам си я - няма проблеми (за сега). Обаче не мога да намеря къде е компютъра! Закупих си диагностициращо устройство - свързва се с компа на колата и с телефон с ОС на Андроид. Показва всичко, работи безотказно, но на други коли го изпробвахме, защото както казах на моята не можем да и намерим компютъра... :icon_doh: Търсихме каде ли не - под седалки, под волана, зад жабката, зад оригиналното радио, под капака - няма и няма! :icon_crying: Изобщо дали има - започнах да се чудя!? Искам просто профилактично да я закача, че ако има грешки - да ги поправя! А не ми се ходи в сервиз на Мицубиши Моторс, понеже живея в Берлин и ще е доста скъпо (Смисъл, че е ще е същата цена в лева; Защо да ги давам в евро...)!

    Предварително Ви Благодаря!!! :drive:

×
×
  • Създаване...