Премини към съдържание

Kuwait

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Kuwait е написал

  1. Вярно е, шумоизолацията не е върха. В купето се чува ромоленето на гумите по асфалта.
  2. Имаме Аутландър 2008 2.4 л, бензин, 180 кс с CVT автоматична скоростна, 4WD. Чудесен е за семен автомобил, място в багажника има много. Харчи 10 л на дълъг път и 12 в града.. Вози добре набира прилично. Основен недостатък е че материалите в купето са евтини, основно пластмаса. Купихме го нов и жената го кара малко по малко вече 5 години но още е на 25,000 км. За това не мога да ти кажа нищо за обслужване или недостатъци. Също така не сме го карали много на черен път, само инцидентно. Жената много го харесва. За дизел не знам , не съм любител на дизела напоследък.
  3. Колегата трябва да каже. Във Варна няма Ратола така че аз намам впечатления. Достатъчно е да отидеш във всеки сервиз където имат MUT III тестер и могат да копират от колата на флашки и после да запишат обратно в колата Variant coding файла. Останалото може да свършиш много лесно сам на следния сайт: Variant Coding Online Explorer Братята украинци са обяснили всичко. Е, трябва и да знаеш руски. Можеш да включваш и изключваш каквато си искаш функция. Разбира се ако го няма хардуера няма да работи и функцията дори да е включена. Пиши ако има нужда от помощ.
  4. Еми аз съм писал че говоря за бензиновия двигател 3.8 литра . Дизелово паджеро не съм карал така че не мога да дам оценка. 2005 г. си купих пежо 307 дизел, беше с няколко хиляди по скъпо от бензиновото. Харчи към 6 л/100 и бях много доволен че съм на далавера. Обаче един ден седнах да сметна колко пари съм спечелил от икономията че карам дизел. Оказа се че по-скъпата цена на колата се изплаща от икономията на дизела за цели 70,000 км и чак след това съм на печалба. Е, наскоро вече излязох на печалба. Затова виж има ли разлика в цената на бензиновата и дизеловата версия и си направи сметка дали си заслужава да се гърбиш с дизел. Ако са на същата цена тогава е друга работа. От друга страна дизела има по голям въртящ момент който се постига на по-ниски обороти и добре дърпа. Ти си решаващ.
  5. Не съм чувал колегите да се оплакват за светването на лампата за занасяне а във фирмата имаше над 100 паджерота. Може просто на мен да се е паднал такъв. Най вероятно е лоша връзка по кабелите. Вероятността и на теб да се случи е пренебрежимо малка. За двигателя и особено скорстната кутия -супер са. Преди година си купих ново инфинити FX35 и да ти кажа скорпстната кутия на Паджерото беше по-добра. На инфинитито като натисна педала до дупка първо отнема газта като спънат кон, превключва 2 скорости надолу и тогава тръгва като бясна. После превключването на скоростите нататък не се чувства вече, но това първоначално спъване много ме дразни. Също и като включиш от неутрална на D мисли към половин-една секунда и тогава включва. Народа почва да бибитка отзад. Не знам дали така трябва да бъде по дизайн, може би типа на скоростна кутия е такъв. При Паджерото като натисна педала до дупка веднага тръгва с ряз и после превключването на скоростите не се чувства, няма никакво спъване в началния момент. Също от неутрална на D превключва моментално. Не знам какъв тип скоростна кутия ползват но кефи. Аз му виках на Паджерото каубойски джип. А сега Патрула е като танк ама луксозен. С 400 коня не върви и наполовина толкова пъргаво колкото Паджерото с 240 коня. Може би като се разработи ще е по-добре. Щом не те притеснява интериора вземашй Паджерото , няма да съжаляваш. Ама все пак.направи по дълъг тест драйв да го почувстваш дали те кефи.
  6. Карах Паджеро за 2 години до преди 2 седмици - рентакар . Ново произведено 2012 бензин 3.8 кубика 240 коня, бързи бавни блокаж, автомат . Двигател и трансмисия нямам забележки, бързо набира, пъргав, превключването на скоростите е бързо и не се чувства,. Управлението на кормилото е лесно и приятно. Окачването е нито меко нито твърдо - точно каквото трябва. Недостатъците: нещо не бяха балансирани гумите и над 100 почваше да тресе. След 4-5 балансирания и след като се поизтриха най-сетне успяха да ги докарат да не тресе. От време на време при напълно сух път започва да мига лампата за хлъзгав път и компютъра спира подаването на гориво. Колата изведнъж се спъва. Ако ти се случи да изпреварваш рисковано в това време - гориш. Най-често го правеше веднага след като заредя резрвоара до горе. Така и не разбрах каква е връзката между пълния резервоар и проблема със системата за поднасяне. Ходих няколко пъти да го гледат но нищо не намериха щото го прави рядко. Друг недостатък е че задната седалка е моного ниско поставена та коленете ти опират в ушите особено ако си висок. Страшно неудобна. Предните седалки се регулират и са удобни. Друго което не харесаш е че материалите в купето са доста евтини. Макар да беше с почти всички екстри и кожа не го чувствах луксозен. Сега карам Нисан патрул 2014 който е 10 класи по-луксозен вътре но пък е по-тежък и тромав. Мицубиши може и да са оправили интериора за модела 2014 не знам. Аз имам и личен Аутледър. Като заключение Мицубиши правят много добри коли в техническо отношение и по ходовата част и управление забележки нямам. Но интериора не е удобен и не е луксозен, изглежда доста стар.
  7. Благодаре за информацията. Сега ако кажеш и къде е тоя сервиз Ратола и ако се окаже че е и във Варна ще ми свърши добра работа за в бъдеще - ако смятам да добавям хардуер ще трябва и промяна във Variant Coding файла. Най-вероятно Ратола са си купили програмата Variant Coding Explorer от украинците. Експлорера работи на сайта им онлайн но те го продават и във вариянт за инсталиране на твой компютър (за професионална работа). Предполагам че може да има и други програми но аз знам тази на украинците и работи добре. В официалния сервиз на Мицубиши във Варна гледаха на парцали като им казах какво искам та се наложи да се справям сам. Но сега ги светнах и предполагам ще могат да свършат работа и на други с подобми проблеми.
  8. Щом си го намерил къде е и щом може да се резне жицата - ОК. При мен пищялката е само една и ако и отрежа жицата ще заминат в небитието всички останали аларми - забравен ключ, забравени фарове, не закопчан колан, опасност от лед и т.н. При мен нямаше проблеми: 1)В официялния сервиз на Мицубиши ми направиха копие на Variant Coding (.KON) файла от ETAC ECU (компа на шасито) върху флашка и ми го дадоха. 2)Ъплоднах фаила в Украинския сайт и промених настройката на файла с техния Variant Coding онлайн експлорер на : Gcc Speed Alarm --> Not available. 3)Пратих 20 $ на момчетата от сайта за да ми позволят да си даунлодна променения файл. Може да си го променям и даунлодвам колкото си искам пъти за тази цена 4)Даунлоднах променения файл на флашка. 5)Занесох го в сервиза и техника ми го записа обратно в ETACS ECU (компа на шасито) на автомобила. Промених още някой неща като например - при достигане на 20км/ч вратите се заключват автоматично а като сложа скоростния лост на позиция паркинг се отключват автоматично. - Брояча на разхода на бензин ако е на ръчно не се превключва на автоматично и не се изтрива след 4 часа. Така може да се снеме дългосрочен усреднен разход а като е на автоматично се снема крадкосрочен разход. - някой други дребни нещица. Има още няколко неща които могат да се променят ако не се изисква инсталиране на допълнителен хардуер. Например късите светлини да светнат автоматично дори ако лостчето им е на OFF когато стартираш двигателя и отпуснеш ръчната. Така не може да забравиш да ги включиш (ако нямаш отделни дневни светлини)и се спестява някоя и друга глоба. Ако при теб не е станало вероятно си записал обратно непроменения файл или техника не е знаел как да запише обратно променения файл. Ако искаш мога да съдействам. Коя година ти е произведен автомобила? Преди 2007 няма Variant Coding.
  9. Здравейте колеги. След дълго ровене в интернет вече съм професионалист във включването и изключване на функциите в компютрите на колата които не са достъпни за офицялните дилъри. Колегата правилно е посочил по-горе че функцията за превишена скорост 120км/ч се изключва в ETACS ECU (компютъра на шасито). Само че не е възможно да се направи с MUT III диагностичния прибор на Мицубиши тъй като тази функция както и много други са кодирани в Variant Coding файла. Той може да се свали с MUT III и има разширение .KON . Но MUT III не може да го променя. Трябва да се промени съответния блок на ръка или с програма която чете файла и позволява да се променят записаните в него настройки. Ако е на ръка трябва да се изчисли и запише на края на файла новата чек сума. Програмата се грижи сама за чек сумата. След това файла се записва обратно в ETACS ECU (компютъра на шасито) и готово.
  10. Инсталиране на стандартен круиз контрол на Мицубиши Аутландер и други модели (за тези които нямат инсталиран такъв). Инсталацията е подходяща за автомобили с ръчна и автоматична скоростна кутия модел от 2007 до сега. Компютъра на автомобила вече има фабрично предвидена такава възможност. 1) За автомобилите произведени от 2007 до 2009 функцията за круиз контрол е вече активирана в компютъра на колата. Трябва да се инсталира следния хардуер: - инсталира се стандартния блок с бутоните за круиз контрол на мястото на дясната сребриста заместваща капачка на кормилото и се включва към синия пуплунг. - инсталира се датчик за натиснат педал на съединителя (само за ръчни скоростни кутии). - инсталира се датчик за натиснат педал на спирачката (само ако не е инсталиран, в повечето случаи вече е инсталиран) - инсталира се кабела със синия куплунг (само ако не е инсталиран, в повечето случаи вече е инсталиран 2) За автомобили от 2010 до сега функцията круиз контрол е в компютъра но не е активирана. - инсталира хардуера от точка 1) - активира се функцията круиз контрол в компютъра на колата. Това става като се свали Variant Coding файла с разширение .kon от блок ETACS ECU на автомобила в оторизиран сервиз на Мицубиши с щатния диагностиционния прибот MUT III. Променя се файла в онлайн редактор ( пишете на лични за адреса на интернет сайта) след което файла се презаписва обратно в ETACS ECU. ВАЖНО: ЗАПАЗЕТЕ СИ ОРИГИНАЛНИЯ ФАЙЛ ЗА ДА ГО ВЪРНЕТЕ В СЛУЧАЙ НА ПРОБЛЕМ. Номер на частта на блока с круиз контрол бутони на кормилото: 8602A008 за Outnander XL, Lancer X, ASX л 8602A059 за Outlander III) Номер на частта на датчика за натиснат педал на съединителя ( за ръчни скоростни кутии) - MB435457 Номер на частта за датчика за натиснат педал на спирачките - 8614A018 Номер на частта на снопа с проводниците 4400A216 - Lancer, 4400A401 - ASX Преди да купувате погледнете дали датчика на педала и снопа с кабели е вече инсталиран. обикновено са там: 1) Погледнете дали е инсталиран датчик на педала на спирачките и дали от него излизат 4 жици 2) Махнете дасната сребриста заместваща капачка на кормилото и погледнета през дупката в пластмасата дали се вижда надолу в тялото на кормилото синия куплунг за включване към блока на бутоните. Той е на края малък кабелен сноп. Успех Пишете ако нещо не е ясно. Очаквайте следващите теми (ако има интерес) 1.Как да си включим автоматичното заключване на вратите при скорост над 20 км/ч и автоматично отключване при поставяне лоста на скоростите в положение паркинг. 2.При липса на специални дневни светлини как да активизираме автоматично стартиране на късите светлини при стартиране на двигателя и отпускане на ръчната спирачка.
  11. Като слушам звука май има 2 пищялки. Единия тон на звука е за алармите за безопастност (колан оувърспид) а другия за предупреждения за забравени светлини и ключ. Но може и да е една пищялка за двата вида сигнали. Твоята кола Аутландър ли е и след 2007 ли е произведена? Като я откачи всички аларми ли спряха включително за забравени светлини и ключ или само за колана и скоростта? Пищялката не е ли вързана с мрежата (CAN BUS) на компютъра и той не се ли сърди като я изключиш? А за масления филтър - бях го сменил в Кивейт заедно с маслото преди да я пратя за БГ. Та в Балканстар смених само маслото щото куветското беше минерално 20W50 ( много тежко) и ще се втвърди през зимата. Сложиха ми синтетично 5W40.
  12. Здравейте, нов съм в този форум. Купих си нов Ауландър в Кувейт през 2009 карах го 4 години и наскоро го внесох в България. Колата е 2.4 бензин с CVT, AWD. В Кувейт максималната скорост е 120 км/ч и ако я превишиш Аутландера започва да пищи безкрайно динг-донг динг-донг. Та като карам в България направо ме побърква. Отидох в Балканстар сервиза във Варна а те я гледат като индианец пишеща машина. В същото време дилъра в Кувейт ми каза да им я закарам и ще я оправят. Ама тя вече е в България. Та въпроса е има ли някой идея как да се бръкне в компютъра и да се презапише софтуера в него с изключена тази функция за оувърспид аларма? Между другото тея идиоти от сервиза на Балакнстар нямаха даже маслен филтър да ми сменят маслото ама това е друга бира.
×
×
  • Създаване...