Премини към съдържание

rosen kalpachki

Потребители
  • От него общо

    12
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от rosen kalpachki

  1. Не искам да навлизам в теологичен спор, но.... карал съм дизел 2 години (подобен клас) и разликата не е брутална. Накратко причините за избора ми бяха:

    - 6000лв отгоре, които при сравнително малка разлика в разхода ако не го жалиш трудно се избиват. При лека кола разхода не е повече от 1-2 литра, а при тази кола ще е 1,5-3. Трябва да призная, че при висока скорост разликата ще се увеличи.

    - липсата на автоматик, който много ми хареса при дизела.

    - по-високи разходи за поддръжка на дизела като цяло. Причина за това е и нафтата, която се продава и често има проблеми с нея.

     

     

    Карал съм и дизелова кола и там какви проблеми съм виждал не е истина... Разбира се не е задължително да ти се случат, но ако не караш истински много километри, за мен лично не си струва.

     

    Познавам хора дето избират дизел защото хобитата им са свързани с каравани, ремаркета и т.н. Там вече дизела има огромен плюс заради въртящият момент.

     

    Дано съм ти помогнал. Ако имаш други въпроси ще ти отговоря на лични.

     

     

    Мерси за отговора, ще пиша на лични ако потрябва!

  2. Ами и аз съм пристрастен.. има 2-3 основни момента

     

    1. Караш и какво ти ляга на сърце и стил на каране.

    2. Финансовата част: при средно 2 -3 литра на 100 км повече разход(6-7 лв) 6000 лв разлика ще ги избиеш след около 100 000 км ако вземеш дизела. Отделно (Може би така ми се струва, но пак казвам), че до 100 000 км дизелите дават повече проблеми от бензините.. (съдя по темите във форума основно).

    3. Предвид това, че към момента бензиновия двигател се е доказал като безпроблемен, мисля, че спокойно можеш да теглиш 1 майна на гаранцията на двигателя (няма да ти потрябва) и да сложиш хубаво газово още от магазина (гаранцията на другите компоненти остава). Така вече разликата във финансово изражение вече става огромна в полза на бензина.

    4. Погледни примерно цитираните по-долу теми:

    - Тази

    - И тази

    Забравяш да те вълнуват подобни неща.

    5. Аз лично вече обожавам вариатора. В началото може да ти се стори доста странен.. на някой хора им се струва муден.. но всъщност далеч не е така.. тръгваш от светофар и се смееш и дори дразниш на колите наоколо които се лашкат напред-назад при ускорение.. Принципно това доста промени стила ми на каране към доста по-спокоен и лежерен :)).. а пък ако не ти приляга.. имаш си лопатки...

     

    Това е от мен. Пристрастен съм, но се опитвам да съм достатъчно обективен :)

     

    Мерси за изчерпателния отговор!

  3. И аз да се включа. Бензин 2.4. Автомат

     

     

    Разхода много зависи от задкормилното устройство. Например градско ако карам по околовръстното 11. Ако се забиеш в центъра на София ми дава 15-16. Извънградско на магистрала Тракия при скорост около 140 е 11-11.5 зависи. Ако караш по-бързо още повече. Ако караш до 80-90 може около 9 да се закрепиш, но аз не съм го виждал отдавна този разход.

     

    Ако караш 4х4 отиваме нагоре особено на сняг нещата са сериозни. Банско до Шилигарника 20 не са рядкост. Сам си прецени. Аз не съжалявам за избора. За разликата от 6000лв не мисля, че с моето каране ще си струва.

     

    Поздрави.

     

     

    Ето това ми е интересно - защо не съжаляваш за избора си. Ще съм ти благодарен, ако споделиш!

  4. Благодаря на всички отговорили досега!

    Става дума за нови. Досега карах 5 години дизела 2.0 на VW, много съм доволен, но ми го изкупуват и ми предлагат нов.

    Дизела е по-скъп с 6000 лева, та затова се чудя... Все още не мога да намеря сигурни данни от собственик за разхода на бензиновия мотор.

    А иначе тествах и двата - определено ми допадна повече бензиновия!

    Бели ядове, ама не мога да реша...

  5. Пет години без малко карам Outlander с първите мотори на VW. Въпреки, че не е най-мощната кола, не ме е предала нито веднъж, не съм правил никакви ремонти, кръстосах Европа два пъти с нея, никакъв проблем. А, и харчи 6-7/100 дори натоварена на дълъг път. Препоръчвам го на всеки, който би се задоволил с по-малка мощност!

  6. За педала на съединителя: Във втората половина на хода, когато вече го отпускаш, все едно не е "отлепил" напълно или все едно крака ти усеща вълнообразна повърхност...

    За скоростната кутия: Много големи ходове на лоста, от 2-ра на 3-та понякога заяжда, движението на лоста изисква голяма сила, самият скоростен лост е огромен

  7. Здравейте!

    Нов член съм на клуба, а от 23.05.2007 карам нов Outlander. Направих 4000км и имам следните впечатления:

    1. Външният вид на джипа е страхотен - няма човек до сега да не го е харесал

    2. Интериорът в началото изглежда малко дървен (за тези пари), но колкото повече го карам, толкова повече ми харесва и най-важното - много е удобен - включително седалките, а аз съм 191см 110кг и карам доста отдалечено от волана. Отзад е широко като във ван, третият ред седалки може да се ползва само от деца, но багажника е огромен в сравнение с други джипове

    3. Двигателят има добра динамика за теглото, шумен е дори за дизел (карах нова Тойота досега) само отвън, купето е изолирано нелошо. Вярно е, че можеше да е по-мощен, но ми дава разход 7-7.5 реално и не виждам как може да се кара 7-местен джип с по-малко гориво... Не знам още дали ще е капризен, тойотата ми отказа да запали на втората зима. Японците са го съобразили за европейски вкусове - VW, Skoda, Seat в момента го монтират при всичките си модели като топ-дизелов двигател

    4. Скоростната кутия обаче е като за трактор, педала на съединителя вибрира и няма автоматик

    Това мога да кажа, като цяло е невероятно удоволствие да управляваш такова нещо. В момента съм върл фен на MITSUBISHI!!!

    Чао

×
×
  • Създаване...