Премини към съдържание

Zanev

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Zanev

  1. Здравейте , колеги.Имам Галант 2.5 2000г. с АГУ , колата имаше проблем с предърпване между 1500-2000 оборота майстор газаджия ме посъветва да сменя кабели и свещи.След като изпълних указанията все едно се качих в друга кола но след седмица имах каране по магистралата забелязах че на пета предавка като подам газ независимо от скоростта колата започва първоначално да тресе леко вдигам крака от педала и автомобила се успокоява после пак настъпвам и отново тресе ( усеща се повече от купето отколкото във волана) .Дай те ми идея от какво може да е или къде да я прегледам.

    Ако си оправил проблема, сподели какво е било защото и аз имам такъв проблем но тия карета са много скъпи и ако причината е била друга искам да съм я проверил като вероятност за да не се прецакам с почти 300лв.

    Вдигнах колата на крик и от 2-те страни (една по една) и тресенето е доста силно в едната страна при 60 и 90км/ч а от другата при 90км/ч и после утихват а няма как да е джанта/и ,понеже вибрациите са все едно си спукал гума и караш по павета :) но мнението на Andy Van Der Drift е изключително полезно и ще го пробвам.

  2. Колега, нещо си се объркал. 4G92 с турбо няма (заводско изпълнение). Колектора който си посочил на снимката е афтърмаркет изпълнение. Поздрави!

    Да нямат по-горе съм посочил "за какъв двигател стават" ,това имам в предвид. Но пък 4G93 има заводско турбо и захвата му е същия като на 4G92 , и именно точно това ми трябва втора ръка. :)

  3. Здравейте! Ето малко помощ и от мен по-специално за хората дето пазаруват втора ръка:

    Каяба са най-доброто качество според мен.

    Монро е най-големият производител в европа и тук в европа имат най-добро съотношение цена/качество, което е факт.А и май каризма излиза от завода с такива.

     

    А за каризма знам, че има:

    2 или 3 вида предни амортисьори според конструкцията, не според това дали са маслени или газови, понеже имат 2 или 3 вида носачи, което води до същия брои биалетки :) ;

    2 вида пружини;

    и 2 вида тампони (горни)

     

    1 вид - http://store.emk-33.com/product/644050/amortisyor-preden-desen-mitsubishi-carisma-1995-1-8-16v-optimal.html

    стават за каризма, модели на volvo s40 ако не се лъжа, модели на space star и други модели на митсубиши

     

    2 вид http://store.emk-33.com/product/408172/amortisyor-preden-lyav-mitsubishi-carisma-1995-1-6-monroe.html

    стават за каризма 1.6 и 1.9d ,lanser ,colt (само ,че на лансера и колта ухото за биалетката е ненужно) ,space star 1.6

     

    2 та вида обаче, не са взаимозаменяеми.

    разликата е в леглото на пружината което е видно и от снимките, пружината, тампона на купето, диаметъра на стъблото,и начина на захващане на биалетката (едните са на амортисьора с ухо а другите са за носача с шпилка) ,а отворите за шенкела не съм ги мерил там нямам идея дали имат разлика.

    ..но никой завод няма да прави 1 вид амортисьор само за едни модел кола щото ше фалират :)

  4. Да, точно за това изкам 99hp, по мои наблюдения до 100 коня данъка е от порядъка на 16 до 30 лева а след 100 коня 115 лева.. Така съм чувал.

    По принцип бих каръл и 2.5 160hp японска кола,понеже разхода на гориво е сравнително малък, но данъка ще е нечовешки...

    Ако имам номер на рама ще разбера колко коня е но трябва да влача лаптоп с мене зада видя в "вин декодерите" :D

    Ами благодаря все пак за инфото ,това с компютара със сигурност ще се прилага като търся.

    ....а и още нещо ,къде започват да гният каризмите ? Понеже не познавам модела изобщо ,като вляза в автокъща, да знам къде да гледам.

    ( между др. за такъв модел става въпрос без значение комби или хетчбек : http://www.cars.bg/u453501 след 2000г )

  5. Здравейте момчета, чисто-нов съм в форума, нямам каризма, но съм на път да си купя.Обаче след малко ровичкане в "нета" установих следния проблем: има 1.6 90hp ; 1.6 99hp ; 1.6 103hp ; А аз търся каризмата с двигател 1.6 99hp.

    Та въпроса ми e : като вляза в авто къща как да позная коя е 1.6 99hp ?

    Като отворя капака има ли някъква разлика по между им,защото на пръв поглед ми се струват еднакви ?

×
×
  • Създаване...