Премини към съдържание

bahbo

Потребители
  • От него общо

    6
  • Регистрация

  • Беше тук

bahbo's Постижения

Стартиращ

Стартиращ (1/14)

  • Първа Публикация
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Според мен повече зависи от служителя при който отидеш да си търсиш парите, защото аз имам каско във Витоша 4-та година вече и сум супер доволен от тях... Винаги са плащали на време или дори по бързо от очакванията и винаги са били коректни, но застрахователния агент е много точен и е голям пич... Един приятел на бившата си кола имаше каско във ДЗИ. Счупи си предната броня и отиде и му дадоха някакви мизерни пари... След 1 седмица в дъжд удари в голяма дупка, в която е имало камък и като отиде пак в ДЗИ застрахователния агент му каза : "Ние колко пъти ще ти я плащаме тая броня" и не му я платиха... След време удари в дупка извън градско и десните 2 джанти се разцепиха направо, а пред него караше друг приятел на който от същата дупка му се изкриви предния десен кош, няма смисал да обеснявам колко е била голяма... И за ремонта на 2 джанти 16" които след разцепването от 8J бяха станали като 4 , 4J + 2 добри гуми му дадоха 50 лева... Друг приятел със 307 Пежо му гръмнаха страничните айрбеци в движение сус 140 км/ч без да има никакъв удар( от Пежо му казаха, че сигурно е закачил в бурдюр преди време някаде покрай датчика за страничен удар и след това предната гума е задигнала камък и е ударил на същото място, незнам колко е достоверно, ама така му казаха) след което той си извади протокол от КАТ, че е ударил в бурдюр и поради ПТП-то са му гръмнали айрбеците... та вече 2 години си кара със разпорен таван и от ДЗИ не искат да му платят, защото казват, че трябва да се докаже, че не е заводски дефекта... За друг случей в Бул Инс мисля, че беше и на човека му откраднаха пасата и като отиде при тях те му бяха казали, че колата му трябвало да стой в гараж и той ги осъди и спечели делото и 6 месеца след това още не му бяха платили... Така, че абсурди сякакви в наща любима Б-я... :icon_doh:
  2. До сега беше 2 пъти превишение с над 40 км/ч в рамките на 1 година и ти зимат книгата за 3 месеца... може пак да е в рамките на някакъв период повторното превишаване на скоростта с над 31 км/ч и лишаване за 3 месеца, ама да не е доуточнено от News.bg. Ако за цял живот нямаш право повторно да превишаваш с над 31 км/ч ще е много грубо :icon_hmm:
  3. Всички ги знаят тия неща, дори и управляващите, но алчността е нещо доста сериозно... А жилетчиците ги вкара някой от ДПС и след това казаха, че са задължителни. Половин Б-я си купи, включително и аз и седмица по късно даваха по "Темата на Нова", че не е приеман закон за тях и само са излъгали хората... А сега вече като е почнала да ги вкарва фирмата на някой си от правителството и ще ги направят задължителни... По едно време даже казваха, че за всеки пътник в колата е задължително да има жилетка... Аз не виждам човек, който не иска да си я слага как ще го принудят да го направи... Все едно да спукам гума извън града през нощта и да не искам да си я сложиш и кой ще ти напише АКТ? Въпреки, че има смисал в тия жилетки, ама доколкото знам не във всички евро съюзнически страни е задължително да я имаш освен ако не караш TIR - тогава са задължителни... То патрулка рядко се засича извън градско да кара, а не да е в някой храст и на чичко полицаи да му стърчи само фурашката над тръните. Според мен, който прецени, че ще си я слага да си я купува, а който не да не я купува, ама не става така, защото нали вече някой си е дал куп пари да ги внесе в Б-я и още много да уреди работата да станат задължителни. Общо взето не е добре работата и положението вместо да се влошава става все по-зле :icon_thumbup:
  4. Да да и ще сложат еко данък, а стария ще си остане непроменен както стана и с вминетките.... Слагаме винетни такси махаме данъка и кво стана? Намалиха малко данъка ама за сметка на това цените на винетките се покачват всяка година... И ми излиза някаква министърка(2006 година началото беше мисля) и казва: ние имаме споразумение с ЕС всяка година да ги вдигаме докато не се изравним с техните цени. а тогава изобщо Б-я не се знаеше дали ще стане член на ЕС, да не говорим и за разликата в стандатрите ни със старите членки на ЕС... а разликата в пътищата в Немция, Австрия, др. и Б-я.... Ще слагат такси на магистралите?! Та то трябва да има задължително дублиращ 2-ро класен път и да имаш избор дали да си платиш или да си движиш по 2-ра класа път, което в Б-я липсва и просто незнам как ще станат работите като достроят магистралите... А и хората на запад си плащат за магистрала а не като наще еднопосочни на места и двупосочни пътища наречени магистрали които са постоянно в ремонт или дори пътя е отклонен по заобиколен маршрут и както си караш по прекрасната магистрала през 5 мин. подскачаш през бабунки :icon_hmm:
  5. За това като те спрат м/у Софиа - Варна няма как да ти отнемат свидетелството за правоспособност на момента поради причината, че наказателното постановление излиза най-малко след 30 дни, а след като излезе ти можеш да го обжалваш в 3 дневен срок в КАТ и в 7 дневен срок в съда от датата на получаването му лично от тебе, а не от датата когато е пристигнало в КАТ... Все пак на радара си пише дата и час на засичането с превишена скорос и ако полицая е засекал някоя друга кола и човека си е платил и те искат да ти набутат тия киометри на тебе, защото радарите си имат памет уж и не може да ги изтрият въпреки, че го правят някак(освен изписването, че е преминал автомобил в спецялен режим на работа - линеика, патрулка, депутатска кола)... това значи ли , че ще ти вземат книжката като имаш възражения които трябва да се решат в сада... А за електронното ограничение на колите Аз не виждам как ще извадят нов автомобил от употреба като още не е употребен... Аз това го разбирам за колите които вече са в движение, защото ще е малко грубо някой Волф II или III, Астра или каквато и да е кола на 15-20 години да задминава с лекота S-ки, 7-ци или някои по сериозни машини, така че ограничението трябва да засяга не само новите а и старите автомобили, а това вече е много голям проблем за БГ, Румъния, както и Полша от която идват повечето купувачи на употребявани автомобили и другите не толко напреднали страни в ЕС... Другото което мисля е, че ние не сме нормална страна... Това за данъците, че ще растът добре ама при нас нещата са малко по други. Може ли кола с EURO 4 на 1 година или нова да има по голям дадък от мойта която е на 17 и няма никакво ЕВРО или най-много да има някакво което отговаря на стандартите от преди 7-8-10 години... Може ли да има отсъпка от данъка на 50% за коли с катализатор, ама ако надхвърлят 100 к.с. да няма никакво независимо с колко ЕВРА и катализатори са... Може ли до преди нова година ДДС-то върху мощноста(или наричаното от всеки мито въпреки, че колите от европа нямаха такова) на нова кола да е с пъти по голямо от колко на кола на над 10 години.... Може ли да плащаш ДДС върху мощноста на автомобила.... това е се едно да идеш да си купиш салам и да те накарат да платиш ДДС върху калориите му..... Да не изброявам повече абсурди които хората отдавна ги знаят.... И ако това според някой е нормална държава незнам, а това са примери свързани само с автомобилната индустрия, а още колко нелепи неща има по нашите прекрасни закони.... :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh:
  6. Значи за зелените жилетки и за новите наказателни санкции при превишена скорост казаха, че другата седмица ще се гласуват, а предложениеята са: Задължителни светлоотразителни жилетки Превишена скорост с 30-40 км/ч = отнемане на книжката за 1 месец Превишена скорост с 40-50 км/ч = отнемане на книжката за 2 месеца Превишена скорост с над 50 км/ч = отнемане на книжката за 3 месеца глобите също са завишени много, но не съм чул да са го приели нито го прочетох някаде в официалните информационни източници в нета относто комплекта резервни крушки не си длъжен да имаш цял комплект, а като те спре кука и можеш да замениш на място изгорялата крушка със здрава той няма право да ти напише АКТ и е така от доста време, ама понеже много хора не го знаят и като ги спрат и като почнат да викат " К' во ше праим сега" и не ти казват, че имаш право да отстраниш проблема и олекваш с 10-20 лева и си доволен, че са те пуснали и полицая доволен, че ти е зел пари без да ти каже правата ти и така... Относно това за максималната скотост да е 160км/ч може ли някой да ми каже как ще се ограничи кола която е с карбуратор? На Хонда Сивик се слагат карбуратори до 96-та година мисля, че беше на 1,3 двигателя, а за тия който ще кажат 1.3 не му трябва такова ограничение, защото ме могат да вдигнат повече, ще им кажа, че аз съм се возил в такава хонда със 190км/ч...Да не изброявам и други коли които са с карбуратор и са преди 90-та година или дизелите които не са с електронна нафтова помпа и нямат никакво електронно управление... А как ще реагират Германците като на някой тяхни аутобани няма ограничения на скоростта? Мислите ли, че големите компании производители на спортни автомобили няма да направят егати проблема? Та те трябва или да се пренасочат към "пенсионерски" тип коли или да си зарежат бизнеса... Това предложение ми звучи като онова направено преди 1-2 години от германски евродепутат ако не се лъжа, а самото предложение беше да се забрани пушенето на шофьорите, защото им разсейвало вниманието :icon_doh: . На това предложение друг евро депутат отговори, че това е се едно да забраниш на шофьора да разговаря с пътниците в колата защото се разсейва и си отклонява вниманието от пътя. Та според мен няма да се приеме такава глупост
×
×
  • Създаване...