Премини към съдържание

Kesha

Потребители
  • От него общо

    3
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Sofia/Blagoevgrad

Kesha's Постижения

Стартиращ

Стартиращ (1/14)

  • Първа Публикация
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Kesha

    Mitsubishi Colt 5 или VW Polo?

    Хюндай никога не бих си взел, особено новите, които ми приличат на Пежо. За мен има само две автомобилни нации - Япония и Германия. Като повече ми харесват японките, но в последно време тези от ниския клас заприличаха на сапунерки. То и полото си пада сапунерка, но е може би единствената такава, която да ми допада. Апропо бъдещия Колт: Моят сайт :icon_crying: Все повече заприличва на сапунерка тип Айго, нищо общо с готините Колтове от 90-те. Не знам за вас, обаче за мен това е много гадна тенденция в ниските класове. Иначе днес гледах една Мазда 323 от 2001 г. и не беше никак зле. От по-високия клас е, но е много симпатичен модел. Не видях ръжда, та да питам - кои гният повече - Колтовете или Маздите? Те и като години на производство са си връстници, та сравнението може би е по-лесно. Сигурно гаджето ще предпочете маздата, заради по-големия багажник. Въобще много ми се иска да е японка, а не европейска, но като знам какъв им е дизайна на ниския клас от няколко години насам ще е някоя от началото на века - 2000-2003 макс. Надявам се японското качество да не ме подведе, и въпреки, че ще е на 12-9 години, да е запазена! :icon_rock: То кола и жена е на късмет. Но като знам при нас колко запазени японки от 80-те има като Colt C10 и Honda Quintet считам, че при добра поддръжка японките могат доста да изкарат. Та ако не намеря читаво Колтче или Мазда 323 ще се задоволя с Полото.
  2. Kesha

    Mitsubishi Colt 5 или VW Polo?

    Мразя голф, както и всеки друг модел на ВАГ, освен Поло/Ибиза. А и голфа е по-високия клас. От европейските в по-ниския клас само Поло/Ибиза бих взел. Яриса и другия японки пък изглеждат доста кофти на външен вид. Колта много ми харесва като дизайн /а и много носи на тунинг/ и не мога да си обясня за чий го окепазиха през 2002-ра? :icon_doh: Да не се обиди някой, това си е мое мнение, обаче новия колт прекалено много мяза на сапунерка, тоя Mk5 от 95-2002 е сто пъти по-хубав. И не знам дали съм прав, но щом е на обща платформа със Смарт не е много хубаво, ако беше изцяло японска щеше да е по-добре. Ибизата пък е по-симпатична от Полото на външен вид, но се прави в Испания... Lancer Sportback наистина е много хубав модел, обаче е по-голям клас. Явно ще трябва да се оглеждам за Колт с ръчни/Поло. @Emil Dimitrov, колкото и странно да звучи и двете ми са на сърце. Колта малко повече ме влече заради по-спортния вид, обаче това, което ме спира е възрастта, че по-трудно ще изпадне автоматик а и повечето, които се внасят тук са прогнили. Иначе ако имаше как щях да взема и двата - Поло автоматик за гаджето ми да ходи на покупки, и Колт с ръчни за мен и за кеф. Явно ще избирам една от двете, пък каквото ми се падне. :D
  3. Здравейте, от доста време се оглеждам за кола в ниския клас, но само два автомобила ми привлякоха вниманието - Mitsubishi Colt 5-та генерация (1995-2002) и фейслифта на VW Polo Mk4 (2005-2009). Знам, че имат голяма разлика в годините и предимството на Полото е, че най-новите екземпляри са едва 3 годишни. Колтът обаче е японски и изглежда много по-яко/младежки на външен вид, като че ли не е чак толкова "дамски", не прилича толкова на сапунерка като Полото и другите от този клас. Според мен дори има леко спортно излъчване. :mitsu-smiley: Това, което ме притеснява е, че щом е пуснат още 95-та не е толкова сигурен автомобил, като Полото, дебютирало 2002-ра, вие как смятате? Друго, което ме притеснява, че е по-рядко срещан модел у нас и може да няма толкова резервни части. Според легендите, поддръжката и на двете марки не е от най-евтината, но за Полото части бол. Знам, че е по-редно да се сравнява Полото с Колт от 2002-2008 и 2008-сега, обаче тези поколения на модела хич не ми харесват като визия. От сега да кажа - други модели в този клас като Корса, Фиеста, Клио, 206/207, Ярис и т.н. няма нужда да ми препоръчвате, не ми харесват изобщо. И ако има значение - сега карам Пежо 206, но не съм доволен от тази марка. И немските, и японските автомобили се славят като по-качествени от другите и това прави изборът ми доста по-труден. Та, по-старото японче или по-новичкото поло? Знам, че тук е форум на Митсубиши, но ако пред вас беше дилемата между тези 2 модела, кой бихте избрали? И понеже и гаджето ми ще я кара - има ли Колт 5 с автоматична скоростна кутия или са само с ръчни?
×
×
  • Създаване...