Премини към съдържание

eljoni

Потребители
  • От него общо

    11
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Пловдив

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant 98 2.0 TD

eljoni's Постижения

Присъстващ

Присъстващ (2/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Както вече споделих, при мен беше еднократно. А след почистването на буксите повече не са се появявали каквито и да е колебания в стрелката.
  2. Обмислям варианта и за свалянето на стъклото с цел достъп до рефлектора. Продължавам да събирам информация за самото почистване.
  3. Колеги, някой правил ли е гореописаната процедура, че днес случи нещо много неприятно. Имах неблогоразумието да смена крушките на габарита с китайски диодни и едната се запали. В резултат на което имам доволно опушен рефлектор. За разглобяването ще се заема сам, но самото почистване не е от процедурите, които са в моята компетенция. Ще се радвам ако някой от вас е правил тази процедура и сподели опит.
  4. Алтернатора е сменян от този, който вкара колата, защото според него колата е дошла със "запекан" генератор от Австрия, а новия генератор е бил в багажника. А и след обслужването пак просвири и тогава се намеси ти. За сега всичко е о.к днес не забелязах да има падания на стрелката. Дано да се е оправило, но при първа възможност или при поява отново в колебания на стрелката ще проверя буксата.
  5. Операцията е изпълнена, киломтеража го свалих, както бе описал колегата, почистих контактите, донатегнах уредите и напръсках с контактен спрей. Дано да има ефект. Друго за което искам да попитам е : някой сменял ли е крушките на обикновено табло с лед такива и какъв е ефекта. Много съм запален за трансформация към оптитронно табло, но предстоят празници, след това нова година- нови сметки и т.н. Така че оптитронното табло ще дочака до пролетта. Крушките които смятам да сложа са следните Крушки Нека някой да сподели мнение или опит.
  6. На колко километра е колата си знае само тя. Аз не вярвам на това което показва километража, макар и да има сервизна книжка с печати от мицубиши представителство в Австрия. До края на 2013 е била на 90 000, сега показва 105 000. По думите на Марин (mario64), колата може и да е на малко километри, защото скоростите влизат много лесно, като в масло. П.П иначе още днес ще отворя таблото и ще го почистя.
  7. Здравейте, ето че дойде времето за първата ми тема във форума. От доста време (повече от 2 години) съм регистриран и следя с удоволствие темите за галанта. Още от тогава ми се въртеше идеята да си внеса галант от Германия, но все не ставаше. В последствие се ориентирах към дизеловите автомобили, но като че ли дизеловите галанти в Германия са на изчезване. Както и да е, късмта ми се усмихна преди два месеца, когато се сдобих с мечтаната за мен кола. А след като я карам вече два месеца, ежедневно се убеждавам в това. Но стига с предистория. След първоначалното обслужване, доизглаждане на проблеми с ремъка на генератора ( за което любезно благодаря на Марио64) от форума, се натъкнах на странното поведение на стрелката на километража. Трябва да отбележа, че гореописаната ситуация не е постоянна а много рядка, но все пак го забелязах на два три пъти. Проблема се почвява само сутрин или ако колата е стояла повече от 6-7 часа. А именно както си карам, независимо с каква скорост, стрелката пада до 0 и веднага след това се вдига до скоростта на предвижване. Ще съм ви благодарен за всякъкви мнения и препоръки. Галанта е 98 год. дизел с обикновеното табло(поне за сега) но, това е за друга тема. P.S И като за първи път пак оплесках нещата не "стрелкат" а стрелката и не "километаж" а километраж, но немога да го редактирам
  8. Изпратих и втори, дано се е получили. Ето я и обявата в олх, за форума цената е друга ще има отстъпка! Моят сайт
  9. Аз проверих но не видях никаде надпис с ЕТ, а само следното: J 14x5 1/2 JJ. Ако искаш мога да ти пратя снимки по е-mail, че снимките са големи и немога да ги кача тук.
  10. Трябва да стане, гарантирам че размерите са идентични. Сегашните джанти с какво ЕТ са? А може и да пробваме. Ще проверя ЕТ-то на моите и ще пиша.
  11. Колега имам 4 14-ки от галант има я обявата в олх, (нов сум във форума) и немога да пусна обява за продажба. Джантите са без грам ръжда и с 4 оригинални таса. Пиши на лични или тел 0876220863, ако не си си намерил ще се разберем.
×
×
  • Създаване...