Премини към съдържание

mitko_57

Потребители
  • От него общо

    17
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от mitko_57

  1. Привет на всички съфорумци.Преди време писах,че имам проблем с лампата на маслото и ето дойде и времето.Оказа се,че преди завиването на болчето към датчика има клема която се е окислила/почистих и смазах/,освен това в таблото където са приборите имах подгъната клема на контактнита мека връзка към десния куплунг.Това оправих и всичко е наред.Дано съм бил полезен.Лек и безавариен път на Всички.

  2. Такааа, днес си взех новия датчик. Преди да го сменя, замерих и двата. Стойността на стария при около 0 градуса беше 7.5КО, а на новия 5.7КО. В случая и двата показват стойности около указаните от вас. Разликата вероятно е от това, че единия го извадих от кутийката, а другия е в полузамръзналия двигател. Лошото е, че и с двата не запали. Сега съмненията ми са върху горивото и по точно за вода във филтъра. За всеки случай, започнах да си правя подгряващо устройство на 220в, от нагревател 1000W и малко подръчни материали в домашната работилница. Все пак, паленето при загрял двигател ще е по-добре. Стига да го оправя веднъж.

    Колега,аз навремето си бях направил такова подгряващо на москвича,тъй като би имах гараж и сутрин около 0,5 часа преди да тръгна го пусках.Темп. на двигателя като запалех в голям студ беше около 30 гр.Използвах бързоварче за направа на кафе което присадих в една медна тръба с външни размери на водно съединение.Дано съм бил полезен.
  3. Колешке,няма автомобил на който акумулатора пада рязко,просто зависи от състоянието на акумулатора.Не забравяй,че най-доброто на един акумулатор е той да е добре зареден,т.е той трябва да се дозарежда по-често със зарядно устройство,тъй като допълнителното харчене на ток /по-време на каране на фарове/ го държи не на 100 % зареден,а много по-малко,но колко е това по-малко се разбира когато темп.станат много минусови.Така,че колегите са ти дали съвет,а аз да повторя: провери и долей дестилирана вода,ако има нужда и дозареди:напр.акумулатора ти е 60 амп.часа не зареждай с ток по-вече от 10%,т.е максимално не по-вече от 6 амп.Успех.

  4. Ето малко снимки и от мен

     

    http://images08.snimka.bg/000826519.jpg

    Здравей,колега,искам да питам халогените оригинални ли са или от някой друг автомобил.Интересува ме понеже ми предстои поставяне.Извинявам се,че не се включвам със снимки,а с въпроси,но това с качването на снимки не съм го научил.

  5. Привет на всички.Проблема с включването на скоростите се оправи.Аз не можах да се намеся,но познат работещ в сервиз ми реши проблема.Оказа се,че се е натрупал мокър сняг по щангите и след почистване и лека регулировка на щангата всичко се оправи.Проблема се задълбочил от сравнително трудното включване на първа скорост и снега довършил нещата/липсата на 1,2 и задна скорост.Радвам се,че всичко се оправи с никакви пари.

  6. Днес сутринта, като се опитах да подкарам едно Пежо 106, без много да съм "ръгал" скоростния лост, превключвайки от задна на първа скорост, системата от лостове, която е между скоростния лост и кутията се разкачи. И сега си е постоянно зацепена задната, а скоростния лост се вее...

    Аз карам и пежо 106 щангите така са направени,че като погледнеш отдолу/в канала/ ще ти стане ясно какво е откачено.

  7. Явно това е слабо място,защото и при мен е така.След като разглобих лоста видях че пластмасата е нацепена и не подлежи на ремонт.Вече свикнах да връщам лосчето на долу.

    Благодаря Ви за съветите,утре ще проверя и ще пиша какво съм направил.

  8. Като си правил опити да включиш на задна,как е тръгвала напред.Значи че е влизала на I-a или III-а.Аз имах проблем само със задната,но се оказаха износени втулки на лоста и лек реглаж на ъгъла на самия лост.Дано само това да е проблема.Успех.

    Тръгвала е напред защото съм включвал на трета/това го разбирам в последствие/

  9. Привет на всички.Искам да споделя с Вас за проблема. След като свърших доста задачи на едно от местата където бях спрял беше необходимо да включа на задна скорост.За мое учудване все на пред тръгвах,бутнах я и реших,че проблема е само със задната,но се оказа,че не мога да включа нито на първа,нито на втора.Пишете какъв може да е проблема.Утре ще вляза в канала и ще огледам,но ако съм подготвен ще е по-лесно.Да не забравя,първа се включваше малко трудно,но другите без проблем.Предварително благодаря.

  10. От скоро съм член на форума, а от 5-6г. карам :mitsu-smiley: и само :mitsu-smiley: ,но наскоро си купих малко по новичко. На темата работил съм 7г. в Мото-Пфое и от 6г. съм в частния бизнес с мъничко сервизче на хубаво място и достатъчно клиенти, занимавам се с ходова част, двигатели и диагностика. Винаги помагам ако мога Искрен 0899583813 / 0884398888

    Здравей колега.Аз също съм от Русе,а от 20 дни съм собственик на спейс стар 1,3.Къде се намира сервиза ти? Може да се наложи да те посетя.Благодаря предварително.

  11. Супер - много е интересно. Чесно казано малко ме е страх да си направя сметка колко пари наливам в колата си :-)

    Здравейте,постарал се е колегата,изключително полезен саит.Нека който сметне,че може да му бъде полезен да го ползва.Аз ще се възползвам.А това колко бензин сипваш и колко пари отиват,ами колкото толкова...

  12. Здравейте! Искам и тук да се похваля, че снощи си свързах резистор 6,8 КОМ към компютъра и всичко е на ред. И аз нямам моментен разход, макар че моята е 2001г., а на приятел с 1999г. има. Това не ме притеснява, нали ми показва среден и километри. Сега съм спокоен и не се и замислям за оригинален касетофон вече. Ако може колегата да сподели само как е монтирал бутончето и от къде го е взел. Иначе всичко друго е на ред. Успех на всички, които решат да си поставят такова бутонче :good:

    Здравей,аз ползвах съвети от форума за поправянето на компа,като се справих добре.Беше даден съвет,че не е необходимо да се поставя бутон след като позицийте се сменят и без него.Аз ще повторя съвета-слага се контактния ключ без да се дава на контакт.Натиска се бутона без надпис и се дава на контакт,натиска се сет и се сменят позицийте.Във форума колега писа как и къде е поставил бутона има и снимки.Ползвай търсачката и го намери,ако толкова държиш на бутон.Опитай по-лесния начин и ще решиш.Успех

  13. http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=22903&st=0&p=227344&fromsearch=1&&do=findComment&comment=227344

     

    Здравей,

    Проблема го реших по следния начин:

     

    Действително датчика за маслото е над масления филтър.

    Датчика ми беше свързан с клема към ел инсталацията.

    Извадих кабелната обувка от клемата на датчика. След което почистих клемата на датчика с фина шкурка и напръсках с контактен спрей- както почистената клема, така и кабелната обувка.

    След горе описаните и проведени мероприятия проблеми не съм имал с лампата на маслото.

    Всичко си е доволно и по старо му http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/drive.gif.

     

    Надявам се и при теб да е подобен проблема.

    Привет,още веднъж благодаря за практическия съвет.Тази събота или неделя отново ще разкача кабела,ще почистя и ако се окаже лош контакт ще излезе най-лесния ремонт,ако не е ще се прозвъняват кабели.За мен беше важно дали това е датчика.Ще пиша как съм се справил.Още веднъж благодаря.

  14. Здравей,благодаря за данните от руския сайт,но аз искам да разбера дали проблема е в датчика и правилна ли е методиката ми на мерене.Аз обясних в темата която отворих какво съм правил и се опитвам да реша проблема сам поради обичайни причини.Благодаря предварително.

  15. Здравейте,от две седмици съм собственик на спейс стар 1,3 произв.2000 г.прочетох всички теми и отстраних доста неизправности-смяна на крушки по таблото,запалка и пепелник.Оправих и компа,т.е дисплея пак по Ваши съвети за което благодаря.Проблема с лампата на маслото остана въпреки,че правих замерване с пробна лампа,но не се получи.Въпросът ми е това ли е датчикът който съм мерил намира се зад алтернатора ли като се погледне отдолу леко в ляво над масления филтър - обувката на кабела е закрепена към датчика с болт?Предварително Ви благодаря.

  16. Честита нова 2012 година на всички.Собственик съм от 22.12.2011 год. на спейс стар 1,3-2000 г.Впечатленията ми са толкова малко за това кратко време,че в момента само чета и ползвам съвети за което благодаря.За сега толкова.

×
×
  • Създаване...