Премини към съдържание

chron

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от chron

  1. Здравей,

     

    В момента не свети грешка, единствено лампа СРС - която наистина вероятно е от връзките под седалките, които са били във вода.

     

    Когато не е искала да запали е светвала лампата на двигателя, после в движение понякога също е светвала и изгасвала - мислех, че ще има остатъчна грешка,но диагностиката показа всичко в абсолютни норми и без записани грешки..........

     

    Компютъра наистина ли е в десния подкалник - лесно ли се сваля?Мога ли да опитам самоинициатива или по-скоро не:)

     

    Благодаря предварително?

  2. Здравейте на всички,

     

    Не съм много по писането - по скоро си чета из форума редовно, но си намерих старата тема пусната преди около 1 година - тогава имах голяма полза - колата ми не искаше да запали след като е работила и вече загасена, после трябваше да изчакам доста време да изстине и да запали отново.Тогава смених датчика на разпределителен вал и всичко беше ОК досега.

     

    Преди около седмица па започна да върти и да не пали и бях сигурен, че проблема е отново въпросния датчик - тъкмо се чудех какво да правя и на другия ден колата ми се наводни на служебния паркинг - водата покри черните охранителни лайсни на вратите.

    Всичко се разви чудесно - все още неоправил появилия се проблем с паленето - колата вече си беше вътре пълна и с мръсна вода - седалки,багажник пълен с вода и така.

     

    На другия ден все пак запалих и колата си работеше макар и виене като на болид - оказа се клеясал лагер на компресор на климатика - явно разкиснат нещо.

     

    Смених го вече има нормален звук, на моменти се държат странно обороти - но сега четох че постоянно си махам клемите на акумулатор - за да не падне докато я суша по цял ден отворена и никога не съм обучавал после по дадените стъпки във форума....така това ще го свърша...но се връщаме на проблема отпреди потопа - а именно пак си върти и не пали.

    МОже два дена непрекъснато да пали - но в даден момент да се заинати и край - минава време тогава пак запалва.

     

    Носих я на местния гуру диагностик в Русе - мери, гледа, връзва - каза всичко е в норма - нямаш проблем с датчици - намери си компютъра и го почисти и после с контактен спрей и ще се оправи - не ми прозвуча твърде сериозно - но това беше съвета.

     

    Има ли резон в цялата работа според Вас и междинния въпрос е къде се намира компа - каза в десния подкалник - т.е ако е там реално наистина е бил подвода доста време и е станал на амфибия и той?Там ли е наистина - лесно ли се справя - т.е мога ли да си го извадя и аз или е за сервиз и "майстор"

     

    И последната към момента вреда от наводнението е че ми свети постоянно срс датчика?Него къде да търся да почистя и евентуално нулирам:)

     

    Доста въпроси мисля си зададох и ще бъда много благодарен, ако някой изчете всичко и си направи труда да каже нещичко:)

     

    Благодаря Ви и хубав ден:

  3. Длъжен съм да споделя - смених датчика на разпределителния вал (camshaft sensor) - и поне за момента всичко е 6.Явно с кламера нещо не съм прочел както трябва ......искам да благодаря на всички Ви за оказаното съдействие, карайте безаварийно и весело посрещане на новата година:)

    Да сте живи и здрави

     

    Поздрави от Русе

  4. Още веднъж признателен съм на всички Ви ....Милене явно ти си гуруто и благодаря за включването, изключително много подозирам имобилайзера от самото начало, защото ключа ми е одъвкан от куче или нещо подобно - що да сторя мога да си извадя чипа и да го залепя вътре в таблото и да си е там винаги - дали ще помогне?

     

    А относно окъсяването - ако правилно съм разбрал(да не направя някой гаф) - слагам проводник в гнездо 1 и 4 и после броя....?

  5. приятелю аз съм от Русе - Пловдив ми е твърде далечна дестинация- в краен случай ще се издумкам 60 кинта за диагностика в сервиза на Митсубиши, просто според мен проблема (надявам се де) е нещо простичко и рекох да го споделя ...Пловдив определено не ми е вариант

  6. Здравейте колеги,

     

    От известно време карам Каризма 1,8 ГДИ, 99 година, почитах си из форума, за съжаление сега ми се налага да пиша и то заради проблемче.От Русе съм и не мога да намеря и кой да я закачи за диагностика - освен Балкан Стар - но там още с влизането боли ...вързвахме я на модул на Бош но не я отчете...та ще споделя проблема и всякакви идеи ще са ми от полза , за което предварително Ви благодаря.

     

    Преди около седмица ми светна лампичката на бензина опитах да запаля и не иска - върти стартер и угасва без да запали изобщо..въртях известно време над 10 пъти изведнъж захапа - помислих си че може би ниското ниво на бензин и директно към бензиностанция - заредих и там пак направи проблем - въртях известно време и накрая запали.След това два три дена безпроблемно си пали и върви , има си тяга всичко изглежда наред докато забелязах че ми присветна на няколко пъти оранжевата лампичка на двигателя - систем чека ...след като угасих колата пак не иска да запали ...този път така и не пожела - оставих я там и на другия ден запали от първия път.И сега общо взето на всеки два три дена - по един път ме зарязва някаде - минават няколко часа и запалва - след като запали всичко ми изглежда нормално - вдига си нормална темп, върви отлично ....докато реши пак да не запали.

     

    Четох доста но не мога да проумея - струва ми се че като дам на контакт горивната помпа си задейства , макар че има и някакво странно звучене като м леко чукане , чудя се дали имобилайзер може да се бъгва така , тоци?свещи ? най- странното е че веднъж потегли ли наистина върви като истинска - обаче попремигне ли лампичката после си знам, че ме зарязва някаде?

     

    Не ми се ходи в сервиза на Мерцедес , така че ще бъде като много крайна мярка - оценявам всякакви идеи и предложения и Ви благодаря.

×
×
  • Създаване...