Премини към съдържание

vlao

Потребител
  • От него общо

    46
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vlao е написал

  1. Здравейте на всички. Имам части за галант 93г-хечбек.До края на седмицата трябва да съм ги разчистил та ако някой се интересува от нещо може да се обади на 0898822211- Владимир. Налично е почти всичко без предния капак и шасито.Издадох и двигателя.Няма ръжди защото са стояли на закрито а и преди да разглобя колата я пребоядисах.От окачването надали нещо е годно за ползване,но имам един преден амортисьор който не е монтиран изобщо.Понеже не съм наясно с цени и части моля ако някой иска нещо да си намисли и цена . Всичко ще бъде изпратено по Еконт за сметка на купувача. Поздрави на всички и успешен ден
  2. Здравейте, Продавам части от дизелов галант,93 година.Почти всичко е тук с изключение на предния капак.Цвета е тъмно зелен и беше пребоядисана малко преди да спра да я карам. тел 0886455043 Владимир.
  3. Излезе , че е проблем с "клапата на турбото".Моля ако някой знае къде да търся такава и дали трябва да е нова да помогне. Благодаря
  4. Чета аз чета ама ми беше най лесно да развия едната и да завия другата.Сега идва ред на останалите неща...
  5. Смених клапана и пак същата работа. Продължавам, продължавам....
  6. Със сигурност е той.Вчера проверих и когато подам рязко газ-клапана отваря и свисти,но не и ако подавам газ плавно.Доколкото видях тоя клапан е навит върху колектора с резба.Ще опитам да го сменя и ще пиша. Много благодаря на всички отзовали се .
  7. Здравейте, Карам дизелов Галант '93 година и съм вече уморен,но все пак доволен от него.От седмица-две обаче нещо странно ми прави впечетление.Когато подавам по рязко газ,колата започва да ускорява,но стигне ли 2000 + обороти започва да се чува "съскане" под капака и колата "умира"(губи мощност) .Обикновенно така става при изпреварване и е много неприятно.Това се случва само когато искам да ускоря по бързо и настъпвам повече педала-ако ускорявам едва едва не се случва.С по технически грамотен познат от мен огледахме и се видя, че клапана за налягане е омазнен и вероятно той съска.Въпроса ми е защо?Карам галанта доста години и до сега не е правил така.Моля за помощ ако някой се е сблъсквал с такъв проблем,или има представа какво е.Не съм го водил на доктор все още. Извинявам се ако пропускам нещо и предварително благодаря на всички които помагат.
  8. vlao

    Търсим бензинов галант

    Колега, благодаря много, почвам да го чета, само моля те да ми кажеш Галанта от който аз се интересувам е преди 1997г, а темата е за Галант 97-03. Въпроса ми е идентични ли са им слабостите и ще ми послужи ли темата.
  9. vlao

    Търсим бензинов галант

    OК колеги явно икой от Вас не се е сблъсквал с точно този Галант, но поне може ли да ми кажете кои са слабите места на този модел, за да ги погледна преди да го закупя и да знам какво да очаквам.
  10. Здравейте колеги, сагата с търсенето на бензинов Галант продължава.Утре ще ходим да видим този автомобил http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11345876022420375&f1=details.Моля отново за малко помощ какво да гледаме когато отидем,а и може някой от Вас да има впечетления от конкрентния автомобил.Четох из форума с какво да се внимава при 2.5 мотора ,но не намерих нищо за 2.0.Извинете ме ако темата не е за тук и благодаря предварително на помагащите.
  11. vlao

    Има ли такъв мотор?

    Благодаря Ви за отговорите.Работата се разсъхна и колегата няма да взема тази кола,но ще търси такава след някой друг ден.Говорихме няколко пъти с продавача и след вариращи м-у 170 и 190 коня накрая стана ясно,че си е 150,без турбо а човечеца хабер си няма от колата(коя година е точно какви екстри има в какво състояние е и т.н.)Добрата новина е ,че моя човек е твърдо решен да идва в клуба,но първо ще си продаде сегашното возило.Много му хареса моята печка и си пожела такава возия ,но с повече мощ.Още веднъж благодаря и ще пиша пак когато стане време.
  12. vlao

    Има ли такъв мотор?

    Ами не знам с каква дирекция е всъщност,но днес момчето нищо не спомена -дали е дясна или лява.....хм.Ако се реши моя човек да мине от тъмната страна и да се оборудва с Галант ще може ли някои компетентен в София да го погледне и да си каже мнението?
  13. Здравейте,имам познат които иска да размени колата си за Галант 93г. с 2.0L V6 двигател със 180 конски сили ????(187 според продавача) и турбо (заводско)..Има ли изобщо такъв мотор,защото аз не намерих нищо по въпроса.Според продавача има тракшън контрол,автопилот и борд. компютър.Може ли някой запознат да сподели ако знае нещо по въроса.Благодаря предварително и се извинявам ако темата не е за тук.
  14. vlao

    ремъка на климатика свири

    Ами "свири" когато е пуснат климатика само,и ако го спра - и свиренето изчезва. А относно проверката на компресора и ролката,не знам дали са ги проверявали,но най-вероятно не са.Ако можете да ми помогнете с малко инфо как най-правилно да ги проверим или някои майстор във Варна.Много Ви благодаря за отзивчивостта.
  15. vlao

    ремъка на климатика свири

    Да . Климатика работи и то много добре,но когато искам да ускоря и я настъпя започва да свири.Другото за което не съм сигурен ,че трябва да е така,е че когато климатика работи колата направо спира да върви.Всички автомобили които съм карал са доста по нови(служебни са) и почти няма разлика дали е с климатик или не и може за това ме дразни.Все си викам че може да е нормално ама наистина разликата е огромна
  16. Здравейте , първо се извинявам ако това вече е коментирано ,но не открих къде?Карам дизелов галант 94 година и ремъка на климатика свири.Опитахме да го натегнем,но пак свири.За това лято сменям трети ремък ,но още свири.Моля ако някой е имал подобни грижи да сподели как се е справил(ако е успял) ,че тук във Варна трима майстори вече само гадаят
  17. vlao

    Лупи от Алфа 146 на Галант '99

    Пфуу колега благодаря много.Вече се бях отказал.Свързах се с момчето и се разбрахме.Още веднъж МЕРСИ
  18. vlao

    Лупи от Алфа 146 на Галант '99

    Извинявам се ако спамя темата,ама искам да питам дали случайно някои знае опция за инсталиране на лупи на галантите до 96-97г.По точно как се решава проблема с релефа на стъклата(ако изобщо може).Мерси предварително
  19. vlao

    Съединител

    Проблемния(сменян) мотор е D-4;този които имам от "новата" кола е D-68 (но не знаем какво му има) и двете кутии са F5m31.Не знам дали има смисъл ги казвам тея номера,ама все пак.....Ако някои има идея как да реагирам..Мерси предварително П.С. Не мога да я намразя марката и това е.Знам ,че когато имам възможност за по нова кола пак ще е :mitsu-smiley:
  20. vlao

    Съединител

    Само за информация,оказа се ,че двигателя ми е от митсубиши ама не галант и няма съосие със скоростната кутия.Разликата е над 4мм и това е проблема :icon_crying: .Сега след всички нерви трябва да се разделям с колата.Това го установи Слави от сервиз Йоан във Варна,за което съм му много благодаре.Той единствен си размърда мозъка за да диагностицира дефекта.Останалите "майстори" ,които се занимаваха само са развивали и завивали болчета.Лошото е ,че няма решение на проблема което да излезе под 1500-2000 лв ,а не знам дали искам да ги давам за тая кола.Ако от заводите на :mitsu-smiley: разберат колко усилия съм положил за да им карам колата сигурно ще ми дадат купа и грамота :icon_n_king: .Мерси все пак на всички от форума за бързите и компетентни отговори.
  21. vlao

    Съединител

    Здравейте на всички.Въпреки любовта ми към марката,галантеца отново ме остави на пътя.Ще пробвам набързо да обясня.Когато преди време купих колата (галант 2000 тди 93г)скоростите изчезнаха внезапно - без никакви преупреждения.Смених комплект съединител,но интересното беше ,че имаше доста феродо , обаче пружинките на диска бяха зверски натрошени и намачкани.Нямах възможност да карам с новия съединител дълго време,защото ми дадоха служебна кола.След няколко години се наложи да я възкрася.Независимо от предупрежденията да си направя добре сметката започнах да я ремонтирам,но проблемите идваха един след друг.Наред с това и отново скоростите изчезнаха (седмица преди това бях приключил с челосването на главата и затворихме двигателя)Докато търсех съединител попаднах на обява за същия галант но спроблем в мотора.Спазарихме се с продавача и прехвърлих моя мотор на неговото купе.Когато извършвахме интервенцията разбрахме ,че съединителя отново е с натрошени пружинки на феродовия диск а феродото беше почти ново.Поради финансови причини сложих съединителя на "новата" кола с уверението на майстора ,че е като нов и ще карам доста с него. И така към проблема :icon_blush: , онзи ден за да се подсигуря закарах колата на Слави - сервиз "Йоан" във Варна (прочетох във форума ,че е много разбран).Той огледа колата и ме увери ,че е в състояние да се кара ,без да се притеснявам.Тръгнах от Варна за Русе и на магистралата скоростите изчезнаха :icon_crying: .Докарах я в Русе на обороти и видях ,че от долната помпа на съединителя е изтекла всичката течност.В сервиза се оказа , че е от една метална тръбичка която влиза в помпата.Ремонтирахме я и обезвъздушихме.Майстора се увери , че помпите работят,правят налягане ,но съединителя не отделя.В понеделник ще я отваря и ще разбера какво и е,ама ме плаши факта , че може да са отново шиб...те пружинки.Ако е така моля да ме посъветвата какво да направя?Има ли вариант "нещо" да не работи правилно и да троши пружинките.Не знам дали ще успея да разбера каква марка е съединителя и дали трябва да купувам нещо по качествено (и по скъпо).Предварително Ви благодаря за помощта.Извинявам се ако не съм обяснил правилно,ама не разбирам много и затова питам компетентните органи.
  22. Здравейте, преди време бях писал че искам да си сложа климатик на Галантеца и тогава ми бяхте казали ориентировачни цени над 1200 лв.Независимо от това се поразрових и намерих галант на части с климатик, и пича ми даде цена 250-300 лв за цялата система. Обясних му, че моят красавец няма климатик от завода и че ми трябва абсолютно всичко, дори и копчето в купето.Та въпроса ми е първо какво значи "цялата система"? Като ми прати частите, как да разбера дали всичко е ок? Може ли някой да ми помогне като ми каже какво трябва да се монтира на един галант Е57А с мотор 4Д68, който няма климатик по принцип. И кой може да ми свърши тая работа (във Варна или в Русе или където и да е)? Извинявам се ако съм написал някоя глупост, ама не съм много компетентен и за това питам Вас. Мерси предварително и спорна седмица на всички. P.S. Четох теми и ръководства в стари теми, ама както по-горе написах... не разбирам почти нищо :(
  23. Първо здравейте на всички.Откакто карам служебен автомобил(вече над 2 години),любимото :mitsu-smiley: не беше палено почти.Дойде време да го подкарам и след оглед в сервиз ми направиха списък с части,но не се ангажираха да ги набавят,с оправданието ,че японските автомобили били много разновидности и било много много трудно да се намерят точните части а и те не разполагали с нужната програма да ги потърсят.Аз обаче не съм много запознат и реших да потърся професионално мнение.Мицубишито е Галант 2000 ТДИ Рама; JMBLNE57APZ001601 Двигател;4D68TR5782 а това е списъка с частите: Пистов ремък Трапецовиден ремък Задни спирачни маркучи 2бр. Предни накладки Десен външен накрайник Задни тампони на предните носачи 4бр. Тампони на задна напречна щанга към купето 2бр. Тампони заден десен долен носач към купето и шенкела 2бр. Тампони надлажна щанга към шенкела 2бр. На горните носачи тампоните:от дясно към шенкела и към купето ,а от ляво само към купето Задни накладки Задно гърне Спирачни дискове Амортисьори Лагерна главината за предно дясно колело Интересува ме дали някой може да ми препоръча от каде да проверя за части ,които са читави ,както и за добър сервиз да ги смени.Колата в момента е в Русе а аз живея и работя във Варна.Освен това по нататък ще ми трябва и някой да отвори скоростната кутия.От прочетеното във форума мисля че има нужда от синхронизатори и лагер на първичния вал(скоростите влизат трудно от висока към по ниска и ,когато не е натиснат педала на сьединителя се чува шум,като жужене).Благодаря предварително на всички.
  24. Колега,колко пари ти излезе цялата работа?
  25. vlao

    Съвет за скоростна кутия

    Ами можете ли да ми помогнете с някой, който може да погледне кутията и да ми каже цена. Защото тук в Русе не намерих никой да се наеме? Имам нужда от малко инфо за цени и на части и на труд съответно, ама предполагам че това ще стане след като се отвори това желязо :icon_blush:
×
×
  • Създаване...