Премини към съдържание

bate_pleven

Потребител
  • От него общо

    1,124
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Мнения публикувани от bate_pleven

  1. ...... , защото много точно е написал той как е там, а аз как е тук ..... само дето възнагражденията са различни бре Руслане, а изискванията са си същите! След, като ще уеднаквяват административни стандарти, да уеднаквят и социалните такива! http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

    Здравей, а въпроса да "уеднаквяват" социалните придобивки защо не го зададеш на собственика на транспортната фирма за която работиш. Той получава достатъчно че да си позволи да осигурява социалните придобивки като в ЕС.

  2. До колегата @bate_pleven,

    Здравей колега, добре дошъл във форума отново. По първата ти забележка и аз съм съгласен с думите ти, в които доразви недоизказаното от мен. Обаче по 2-рата не съм съгласен. Течливостта сам знаеш при SAE 0W-xx е по-бърза от SAE 5W-xx масло. В един двигател има само механични компоненти нуждаещи се от смазване. Какво лошо, вредно или както казваш ти безмислено е те да се смазват по-бързо, в условията на чести стартове, когато производителя позволява този вискозитетен клас? Психологическият страх да се слага по-ниско вискозно масло съм го надскокнал отдавна и като цяло SAE 0W-xx е много разпространен (от производителя), не само в по-новите мицкувци, ами и в други брандове коли, да не говорим за новите хидбридните бензинки които изискват както сам знаеш само SAE 0W20...

    Поздрави

    Здравейте, едговора е само един....

    По скъпо и то безмислено по скъпо.

  3. Съвсем скоро ще станем 2015г, или визирам че 4-5г много бързо ще се изтърколят... Стандарта по API SL предлага бензинова защита преди и между 2001-2004г. Между 2004 и 2010 важи API SM, а API SN е от края на 2010г до днес все още. След 4-5г бъдещите ни коли ще изискват минимум API SM, а да се намери на пазара API SL ще бъде все едно да се търси по магазините грамофон. То и сега не може да се намери съвсем остарелият API SG (защита преди и между 1988-1992г), така че от теоритическа гледна точка кактото и масло да сложиш по API все е правилно. След като го има, въпрос на личен избор е вискозитетеният клас.

    :mitsu-smiley: Според мен избора на вискозитетния клас не въпрос на "личен избор" а на индивидуален подбор според климатичните условия при които се експлоатира едно превозно средство и разбира се състоянието на конкретния двигател. :mitsu-smiley:

    За Mitsubishi той не е фиксиран. Личен избор за моя Мицку съм направил да бъде независимо от изминатите колометри и чукнати години, само SAE 0W40. За сега това масло е API SM (15-17г по-висока бензинова защита изисквана от производителя. Слезнах на него от API SN + SAE 5W40).

    :icon_hmm: Използването на моторно масло в България с вискозитет 0W----, е напълно безмисленоо.

    Поздрави) :icon_hmm:

    Поздрави

     

    ЕДИТ. Много е важно да се знае каква е групата на базовото масло според API 1-5. 4-та е PAO, 5-та са естерните масла. Само те в истинският смисъл на думата са 100 % синтетики. Масово пазара е залят с група 3-та, която е на минерална база, подсилена със синтетика. Маслата от група 3-та, колкото и да са закалени, издъхват след 5-8к (ориентировъчно). Сигурно и вие сте чували думите "до еди колко си км не го бута, после почва да гори". Това е разликата от едно масло до друго в един и същи вискозитетен клас (базовото масло по API).

  4. Сравнително слабо познато е, но маслото също има срок на годност, а качествата му са силно зависими от начина на съхранение, като излагането на пряка слънчева светлина е допълнителен негативен фактор. Да се твърди, че точно определен бранд бил най-добре за този мотор е несериозно.

     

    :good:

  5. Я да видим кой ще дойде?

    Списък:

    1.Валбос

    2.Мира

    3.Митовбиши

    Може да се срещнем малко по-рано на Кауфланд, да речем - в 10.30.

    Там и мръФка има, и въглища, и гъбки, и бира....:icon_n_king:

    И в 11.00 ще сме на язовира....

    :icon_thumbup:

  6. Здравейте, и ние се прибрахме по живо и здраво.

    Срещата мина уникално добре, много добра организация( благодаря ти адаш за това събиране)

    Децата се налудуваха а ние се поприказвахме на дълго и широко.

    С нетерпение очакваме следващата среща.

     

    П.П.Аз може и да съм с друга марка автомобил но продължавам да съм фен на "Клуб Мицубиши България"

     

    П.П.П. Горкото агънце..........

  7. При положение че си карал бензин и се качиш на дизел, няма да е много комфортно за теб и ще усетиш доста разлики. Галанта добре се справя с дизеловия мотор, не очаквай чудеса в динамиката но семеен или по скоро "пенсионерска" кола бива.

    В днешни времена когато разликите между горивата са почти никъкви, не виждам голям смисъл от дизелов Галант.

    Решението си е както и парите, но според мен посмятай малко преди да купиш каквото и да е било.

    Поздрави

  8. Е благодаря, ама за една крушка да правиш пратка не си заслужава. Попитах тук защото не съм виждал такъв тип и си мисля, че трудно ще намеря, но ще пообиколя по магазините може и да намеря. Ако ли не, когато имаш възможност по някой да я пратиш тогава .... без половин осветление на плафона няма да прерирам :)

    Няма да намериш. Азсъщо търсих преди няколко месецаи ударих на камък, принудихса да го правя с диодно осветление и станамного яко.

    Ако искаш някойпът ще ти покажа, направо невероятно осветлениесе получи.

  9. Недей да съжаляваш, твоята кола е по хубава и по здрава от на батето ...

    И е правена от Японци... :icon_n_ninjastar: :nunjaku: за разлика от неговата... :P

    И за да не е спам мнението ми, по темата: и аз няма да идвам на срещата... :D

    Марио! Не се ли усещаш че прекаляваш с твоя СПАМ.

    Няма тема в която да нямаш поне по 1/едно/ безмислено мнение.

    Ни в клин ни в ръкав сега се намесваш в тема за събиране на фенове/ а ти не си такъв/ и обсъждаш колите ми дали е добра или не.

    Ще попитам с какво право го правиш?

    Поправи моето мнени, но ти си виждал моята кола 2/два/ пъти през живота си и то от разстояние а на колегата вообще не си и чувал за колата, как прецени че колата ми е кофти?

    Това че хората тук в този прекрасен клуб и форум те мислят за големия майстор(може и да си такъв, но аз лично се съмнявам в това-личното ми мнение е такова) и са ти гласували доверие не означава че можеш да определяш от разстояние коя кола каква е, а ако го можеш наистина, лично ще препоръчм да изтрият това мое мнение.

    Към Глобалните Модератори имам един въпрос, как е възможно един от големите спамери да го направите модератор?

     

    Извинявам се за острия тон, но разберете ме правилно все някой трябваше да каже на колегата Марио64 за каво иде реч.

    Поздрави.

     

    П.П. По темата за събирането ни в Плевен, дали да не помислим за друг ресторант. Караджейката(ресторанта) през Януари не отваря често и персонала дават само дежурства, не съм много сигорен дали ще е сполучливо. Към организаторите бих се обърнал с един съвет/предложение за "ДВЕТЕ СЪРНЕТА" паркинга също е много голям и не далеч от "КАРАДЖЕЙКАТА".

     

    П.П.1 Извинявам се за правописните грешки.

  10. Изведнъж ли почна да гори или си е така постоянно, според моето скромно мнение преди да отваряш мотора пробвай да смениш маслото с друг вид, че това ОМВ хич не ми се нрави (като знам какво е ............)

×
×
  • Създаване...