Премини към съдържание

whitefeather

Потребител
  • От него общо

    21
  • Регистрация

  • Беше тук

За whitefeather

  • Рожден ден 06/26/1981

Местоживеене

  • Град
    Варна

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

whitefeather's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. whitefeather

    Моля за съвет

    Много благодаря за споделените впечатления!
  2. whitefeather

    Моля за съвет

    5000 към днешна дата са ни непосилни, това съм написал. Отначално мислих, че ще мога да заделя толкова пари, но нещата се промениха. А за Спейс Рънър жена ми е категорично против. При положение, че тя е основният шофьор вкъщи, не мога да не се съглася. А за GDI четох доста по форума и единственият му недостатък, сякаш, е невъзможното газифициране и претенциите към качеството на горивата, но тъй като зареждаме основно от ОМВ и Петрол, а за газифициране може да се говори у дома само при положение, че купуваме нещо като Рънър, не мисля, че ще е недостатък, но пък може и да греша. Още се образовам, дето се вика. Трябва ни не много дълга кола, в която спокойно да си возим детето с прилежащите му аксесоари. Също така ни трябва и кола, която ежедневно да минава спокойно по пътя от снимката. Към момента, за сравнение, караме една Корса по него, като напоследък даже не я жалим. Не опира отдолу, ама пада яко лашкане. Основният Х е зимата, понеже там снегорин не минава. Чисти се на ръка или се събират пари за багер - предимствата да живееш в "най-добрия" град...
  3. whitefeather

    Моля за съвет

    Не съм очаквал толкова подробни описания. Много ви благодаря за отношението, което взимате по темата. Понеже това е първия автомобилен форум, в който пиша повече от две-три мнения, прави ми впечатление, че в повечето случаи тук се пише когато има да се каже нещо, което наистина прави съветите ви безценни. Ето как стоят нещата конкретно по въпроса с покупката. Както вече споменах, не постигнахме съгласие с жена ми за Рънъра, къде поради външния му вид, къде поради разхода и липсата на глезотийки, така че вече не стои на дневен ред, което вероятно измества темата към друг раздел. Надявам се да не е съвсем в разрез с правилата обсъждането на други модели Мицубиши в нея. Според финансите, които очакваме да получим, най-вероятно ще направим покупка на Лансър 1.3, по-евтин Стар 1.3 (5000 с пълното обслужване е непосилна цена към момента) или Каризма 1.8 GDI (жена ми си я хареса нея ). Единственото, което ме притеснява в трите, е прословутия картер на Лансъра. Четох и в други форуми за него, като явно докато не го видя на живо, няма да мога да преценя колко точно нисък автомобил е. Това е като цяло. --------------- Вагонът ни се струва доста голям.
  4. whitefeather

    Моля за съвет

    Нямам никакво намерение да се крия. Ама хич даже. Колко още въпроси ще ви задавам - оле-мале. :D Чакам да влязат едни парички, че с тая "криза"... Белият Лансър по лично мое усмотрение отпада, понеже видях обявата и в друг сайт, като воланът беше сменен с някакъв сив, оребрен, а бе не беше мой тип. Иначе отвън много ме радва, ама това с волана нещо ме съмнява... Сега гледам от дистанция два други Лансъра: 1) Този 2) И този Хубаво е, че единият е регистриран и поддържан в България, ама се чудя защо човекът го продава... За другия ще помоля някой да му хвърли едно око, че Монтана ми е точно на другия край на България и така. Надявам се до месец да подкарам някой от двата, ако не ги продадат до тогава. Ей тогава вече ще ви омръзне от мен сигурно. :icon_n_king:
  5. whitefeather

    Моля за съвет

    Това потупване по рамото чаках. :icon_dance: ПП: Някога много играех на Колин Макрий с Лансъра, макар и Ево, та от там се сетих за тая кола, колкото и да звучи нелепо. :D
  6. whitefeather

    Моля за съвет

    Чук-чук, пак съм аз. :icon_bye: Понеже не можем да постигнем съгласие с другото задкормилно устройство вкъщи (жена ми), да ми кажете нещо повче за ТОЗИ Лансър? Чета, че разходът е приличен, ходовата част е на ниво, не мога да намеря колко е висока, но не е много по-ниска от Спейс Стара, като гледам. ПП: Надявам се, че не е проблен, че питам за Лансър в този раздел, по-конкретно в тази тема. Трябва ми за сравнение пред ОТК-то. :mitsu-smiley:
  7. whitefeather

    Моля за съвет

    Знам ли... Сива, на Червения по обед онзи ден Виси ли ти гърнето? Ако ти се рискува един тест драйв, мини по Морска сирена (веднага след бензиностанцията) надолу и от там влез полечка в поляната. Пешо, аз също си мислих, че ще се вместя в този бюджет, ама де да знам. Вероятно са прави хората, като акзват, че искам повече, отколкото мога да си позволя. Ще чакаме своя шанс. Не е казано, че трябва да е веднага, но все пак... Апропо, собствениците на СС ще ми е полезно да споделят как им се държат колите върху непочистен сняг от рода на 10+ см снежна покривка. Естествено, въпроса с гумите го уточнихме по-рано.
  8. whitefeather

    Моля за съвет

    Марио, при тези два варианта ща не ща опирам до газификацията на автомобила, затова и питах колко струва, че да се ориентирам и там колко трябва да се даде. Ама нещо Рънъра сякаш по ми хваща окото, макар и дървен отвътре. Ласков, това е поляната на Виница, живея от другия и край и този път е единствената ми връзка с белия свят.
  9. whitefeather

    Моля за съвет

    Към цайтнот вървят нещата... Изключително благодарен съм на потребителите alex2511, svetliof и габо, които имаха търпението да ми разяснят в ЛС как стоят нещата с покупката на "нов" употребяван автомобил. Понеже нямам такъв опит, а Корсата е купувана готова регистрирана, не очаквах, че разходите отиват на ~ +1000 лв. В общи линии пълно щастие няма, са казали хората, та вероятно ще се правят някакви компромиси. Очевидно е, че не разполагаме с нужните за добър автомобил средства, който да отговаря на всички изисквания, но поне да сведем нещата до липса на ръжда, климатик, четири врати и добра проходимост. Днес ми предложиха като алтернатива на Рънъра Субару Импреза хечбек. Нещо такова: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314290894410209&f1=details В общи линии май ще се търси кола, регистрирана, карана и поддържана в България, на която да са сменени поне половината от нужндаещите се от смяна неща. То постоянно излиза по нещо. Бях тръгнал от бюджет 5, паднах на 4, а докато дойде време за покупка сигурно вече няма и да ми се купува... Давайте идеи за "детевоз", както го видях написано в една тема. :help: И за капак, жена ми не харесва само едната задна врата на Рънъра, макар да се опитвам да я убедя, че е достатъчно широко за нея и детето, дори столчето да е откъм вратата.
  10. whitefeather

    Моля за съвет

    Няма да опре на асфалт, но на нашия път (снимката от първото мнение) дали така стоят нещата... Май верно ще опрем до москвича. :icon_rock: А това чудо има ли си климатик според вас и колко би струвало да се газифицира? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11311158366044123&f1=details
  11. whitefeather

    Моля за съвет

    О, далече съм от мисълта, че има вечни двигатели и изобщо компоненти в една кола. След доста четене и ровене изборът мисля, че закова на Спейс Стар, бензин, 1.3 мотора. Нито аз, нито жена ми сме състезатели, така че 120 ми се струва наистина оптимална скорост за движение, още повече с бебе в колата. То не са и много пътищата, на които е възможно да се развиват подобни скорости у нас. Идеята на Рънъра беше основно заради 4х4 и пътя, по който ни се налага да минаваме всеки ден, но наистина високият разход ме отказа от идеята за закупуване на този автомобил, макар на някои от вас и да им се стори странна логиката ми. Пък и колко е тя зимата. Днес гледах един Спейс Стар по варненските улици и видях нещо, което ме притесни. Гърнето беше напречно и много ниско над пътя. Това по принцип ли е така, понеже по обявите няма снимки с такава перспектива, или примерно е било доста натоварено магаренцето?
  12. whitefeather

    Моля за съвет

    Е ти окончателно ме спечели за каузата! Благодаря за споделеното!
  13. whitefeather

    Моля за съвет

    Благодаря за споделеното инфо!
  14. whitefeather

    Моля за съвет

    Изпреварвания не ни интересуват. На този етап сме далече от състезанията. Единствено някой тир на магистралата. Понеже си пресен купувач, ако не е проблем за теб, би ли споделил колко ти излезе покупката и от кой град си взе колата? И още нещо, вече към всички четящи темата, освен DJ Tumbi в София и Милен в Пловдив, има ли някой друг майстор на тия пущини в България? По-конкретно Варна, Шумен, Добрич...
  15. whitefeather

    Моля за съвет

    Ами имам един познат майстор в Софийско, ще се пробвам да го навия. Мислите ли, че е вариант да се разчита на вносител, който да докара колата в България по снимка, естествено, ако отговаря на изискванията, споменати от тонино по-горе? А ТАКЪВ модел съществува ли наистина или е по-скоро недоглеждане на продавача, понеже гледам, че няма такъв двигател 105 к.с.? Освен това, абсолютно винаги ли има проблем с показанията на бордовия компютър, когато е изкормен оригиналния касетофон? И вярно ли е, че 1.6 са с японски, а 1.3 с френски двигатели?
×
×
  • Създаване...