Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

siropo

Потребители
  • От него общо

    15
  • Регистрация

  • Беше тук

За siropo

  • Рожден ден 05/04/1983

Местоживеене

  • Град
    Pernik

Информация за профила

  • Пол
    Мъж

siropo's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Аха, аз затова се чудя дали изабщо да го правя тъй като няма чукане на двигателя и харчи горе долу заводските показатели. Причината поради която мисля да го направя е че двигателя ми се струва че не е на 100% като динамика, тъй като съм имах същия колт с тоя мотор и ми се струваше една идея по добре. Четох из форума за тези клапани че може да са причината, както и свещи но те уж са сменявани зимата с NJK, но аз лично не съм ги проверявал в сервиз. И третото нещо което четох че може да е инжектори или лошо зацепване на ремъка, та нз и аз така стрелям на посоки, но се чудя дали изобщо да се занимавам. Принципно колата и сега работи достатъчно добре, без проблем и вдигам на магистралата 150 - 160, но нали знаеш винаги искаш още по добре
  2. Супер, а има ли смисъл изобщо ако не е на газ и има ли шанс нещо да ми объркат в сервиза. То от това ме е страх най много. Смисъл нещо сложно ли е, все пак е свързано с двигателя
  3. Колеги, някой правил ли е реглаж на клапаните на Колт 5, 1.3 мотор и крие ли някакви сериозни рискове? Като цяло заслужава ли си? Колата няма газ. Реглажа ще се прави в сервиз, няма аз да го правя
  4. Здравейте, Предните ми колони в колта не свирят добре и искам да ги сменя. Може ли някой да сподели какъв е размерът им и дали мога лесно сам да си ги сменя като разглобя кората? Мерси.
  5. Мерси за отговора, но нито имам инструменти, нито къде да го направя, нито пък разбирам толкова, че да се наема сам де си го правя. Просто искам някъде да ми свършат работа, да си платя и толкоз. Не знам обаче защо е толкова сложно.
  6. Здравейте, Искам да попитам къде мога да намеря сервиз или майстор, който няма да ме остави без кола като ми смени горивния филтър. Колата е 1.3 бензин, 75 коня, 12v, 1999 година. Живея в Перник и тука всичко бягат като опарени като видят муцуната на колата и кажа, че е за горивен филтър. Минах в един сервиз, в който ме пратиха при маслари. Отидох при едни маслари, а те ме пратиха в същия сервиз. Отидох при други, почнаха да ми обясняват как са се палили от смяна на горивен филтър за бензин по принцип и сменявали само на дизели. Казаха, че е половин - 1 ден работа при майстор тая смяна. Не знам какво става. Дайте съвет къде да ходя, какво да правя. Супер сложно се оказа един филтър да сменя :(
  7. Здравейте колеги, да ви попитам за този размер 165/70 R14 как е за колта за зимата. Преглагат ми 2 нови гуми такима с монтаж и балан са 160 лева. Да се спирам ли на такава оферта и добре ли е за колта този размер.
  8. siropo

    Бие на дясно

    Ами, добре ще видя къде да я прегледат, а иначе то бие надясно винаги, имах в предвид, че волана се измества все по наляво при увеличаване на скороста, иначе как го пусна тръгва надясно.
  9. siropo

    Бие на дясно

    Междудругото точно отдясно на калника има разминаване в боята, аз не го видях но един приятел го забележи. Нещо е ставало, но като я дадох в сервиза я дигаха на стенда гледаха няколко пъти и заключението - всичко е здраво. Де да знам да не би да е имало по сериозен удар нещо но уж нищо не личи.
  10. Здравейте, имам колт 1.3, 98 година и откакто съм го взел ми бие волана вдясно и предницата някак си ми шава. Гуми и джанти не е всичко съм сменил и проверил. На сервиз ми я гледаха и казаха че всичко е здраво. Обаче нещо с реглажа срещнах ядове. Като я взех точно, преди около 3 месеца биеше вдясно и си мислех че след като сменя джанти, гуми и направя реглаж ще оплакне но уви. Освен това имаше едно пукане във волана при тръгване и завиване на първа и втора предавка, не винаги но често се случваше. След първия реглаж нещата бяха същите, сега ще го опиша възможно най-точно. Първото ми пътуване с нея на по дълаг път направо кошмарно, бие вдясно пусна ли волана и някак в завоине имах чувството че ще изправя някой завой, някак предницата като поднасяше примерно завивам давам газ обаче не завива много нормално. Преди 2 седмици направих реглаж пак с надеждата да се пооправят нещата и там направиха 2 един след друг и едвам нацелиха да ми го изправят волана, но пак не е напълно добре. Сега примерно волана като карам до 30 и леко надясно, от 30 до 90 е прав а над 90 вече леко вляво отива. Но иначе е значително по добре от първия реглаж, сега и не шава така въпреки че пак на моменти я усещам да помръдва над 60. Сега пътувах до морето и при изпреварвания около 120 ми е все под напрежение. А да и пукането във волана е дост по рядко от преди това. Та много дълго стана, но ако някой има идея за какво иде реч и се е сблъсквал с подобен проблем нека сподели. Ще се радвам на всякакви отговори ако можете да помогнете да реша този проблем.
  11. siropo

    Colt 1.3 99 година, гуми

    Здравейте колеги, смених джантите и гумите и определено колата стана по стабилна на пътя, но пък возията е по твърдичка. Но все пак е по-добре по твърдичко отколкото по нестабилно в тия пътища и дупки и коловози. Имам малък проблем отдясно, малко върви във вдясно колата и мисля че е от гумата, не са чисто нови все пак. А искам да ви питам за тоя размер 185/60 колко трябва атмосвери да ги помпам.
  12. siropo

    Colt 1.3 99 година, гуми

    Добре ще ги сменя. А трябва ли и двете наведнъж или може само свещите първоначално, че кабелите май са скъпички.. :unsure:
  13. siropo

    Colt 1.3 99 година, гуми

    да не съм ги сменял :icon_n_ermm:
  14. siropo

    Colt 1.3 99 година, гуми

    Благодаря ви за отговорите, а и още едно въпросче имам. Когато е в ниски обороти колето и му подам повечко гасчица има едно леко придърпване понякога и после си продължава нагоре нормално. Най-вече ми се случва да го направи на 2-ра. Примерно, като не се набера на първа и включа 2-ра, докато подавам газ се случва, придръпне леко и след това си влезне нормално. Казаха ми че било нормално за тази кубатура на двигателя. Иначе няма проглеми, но исках да попитам, при вас това придърпване дали го има и дали е нормално.
  15. Здравейте колеги, от скоро съм собственик на Colt 1.3 75 кончета, 99 година и искам да ви попитам за размерите на едни гуми. Значи имам едни лети джанти 14 цола от рено които ще му станат, само едни втулки трябва да се направаят. А гуметата които имам едни хубавички за 14 цола, са с размер 185/60. Според вас как ще е колето с тези размери и вашето мнение ако може да споделите относно тази смяна. Иначе проверих в един сайт за размерите и ги покавше изчисленията че пасват и ще се уголеми диаметъра с 2мм. Благодаря!
×
×
  • Създаване...