Премини към съдържание

SLX

Потребител
  • От него общо

    4,237
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    22

Мнения публикувани от SLX

  1. Колата е втората от подписа ми, а именно Mitsubishi Galant E88A (1994-12), with electronically controlled suspension.

     

    VIN: JMBSNE88ASZ000001

     

    Галанта е рядък модел с електронно регулируемо окачване. Амортисьорите са по-специални, с вграден клапан в самия амортисьор, който клапан се върти от електромоторче монтирано на върха на стеблото. От стеблото излиза тънка, плоска шина, която влиза в накрайника на моторчето и така то, завъртайки се в определено положение променя пропускливостта на клапана в амортисьора. Това всъщност променя твърдостта на амортисьорите. Всичко това се командва от електронен блок, който следи в реално време данните от доста сензори и настройва и променя твърдостта на окачването според пътя. Това е на кратко описание на системата.

    Всичко по системата е изправно, но за съжаление самите амортисьори вече са се предали след толкова години. Искам да възстановя регулируемото окачване, но ми трябват оригинални амортисьори-OEM Mitsubish, за това и пускам темата.

     

    Оригиналните номера на амортисьорите(след много четене и търсене)са:

    MB864780 - предни, 2 броя

    MB864781 - задни, 2 броя

    Молбата ми е към колеги, които поръчват оригинални части за Мицубиши да проверят при доставчиците за наличност.

     

    п.с.

    Поръчах ги при Люцкан от Варна(каквото друго съм поръчвал от него го е доставял), човека ми даде и цена, но се оказа, че ги няма налични при неговите доставчици.

    Писах на лично и на Мирослав, но нямам отговор.

    Намирам ги в немски онлайн магазин, пуснах запитване, но не ми гарантират наличност.

     

    Моля, който има желание и възможност да помогне да ги намеря тези амортисьори и да възстановя този уникален автомобил в оригиналната му кондиция!

    За контакт, тук или на тел: 0895751987 - Иван

     

    Поздрави!

    Www.amayama.com

    Цената е налудничава-над 400 долара на брой.

  2. Туй за софтуера, ако е вярно е....впечатлително :)

     

    Инак, че плащаме данъци, плащаме ги - няма кусур, проблема е, че като идеш при личния лекар за направление, той ти отказва щото няма, че циганите имат повече права от нормалните хора, че милицията е със спорна функционалност, че наркотици се продават във всяко училище,(Роската и той ученик има, знае, пък ако не знае ще разбере) и т.н. :mad:

     

    Право думаш, но тоя разговор неизбежно отива в посоката за кокошката и яйцето. Иначе имаш пълното морално право да мислиш, че ако ти плащаш, а някой друг - не, възникват проблеми с направления, милиция и образователна система.

  3.  

    Eй тука на сайта си са написали данъчните.

    http://www.nap.bg/page?id=702

     

    От което следва, че:

    1. Сумата няма значение, под 10, над 10 000, ама сборът от получените от теб наложени платежи за последните години е в компютрите им.

    2. Проблеми нямаш, ако продаваш личното си имущество - да кажем една, мааааксимум 2 каризми на части. 4,5 коли си е търговия отвсякъде.

    3. Колко вероятно е да те хванат не знам, ако искаш да ти е мирна главата от сбора на приходите ти от продадените части извади цената на каризмите и за разликата се плаща 15% данък.

    Между другото има в НАП друг софтуер, който следи споменаването на думата НАП в комбинация с други думи.

    Ще се въздържа от коментар за скапаната държава и твоята житейска ситуация.

  4. Интереса към Mitsubishi Eclipse Cross за България е доста голям.

    Всички коли до края на Март са предварително разпродадени.

    Очаква се нова квота, която да покрие желанията на клиентите.

    Да се надяваме Eclipse Cross да стане успешен модел.

    През Декември ще има и тестова кола. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

     

    Минах покрай него, не съм спирал изобщо. Отдавна чаках да видя, пипна и покарам плъг ин аутлендъра. Звънях на БС преди година, нямаха тестови, нямаха изложбен, предлагаха го с поръчка и 3 месеца доставка за 100 000 лв.

    Приятен е, беше намален от 115 000 на 100 000, ама пак твърде скъп.

    В Германия има за малко над 40 000 евро нови и прилични за по 16, 17 к евро на по около 150 000 км.

    Ако карам само на ток в града, не плащам синя зона аутлендърът би се оказал чудесен избор за употребявана кола.

     

  5. Колеги, 2010г, Аутландър втора генерация има един фейслифт -подменен преден капак(по-лек), фарове, решетката, и някой вътрешни подобрения по интериора -отзад с копчета в багажника -средните седлки се пребират напред, появява се информационен дисплей между 2-та циферблата за информация. Заслужава ли си да се търси такъв екземпляр -конкретно от темата тук съм се спрял на бензинов 2.4 с ръчни скорости? Малко по-скъпи са в сравнение преди фейслифта което е нормално.

    Не. Фейслифтът е козметика и то малко. Друг е въпросът дали си струва по-нова кола на по-малко километри, което би оправдало разлика в цената.

    Аз бих купил единствено кола с история в български официален дилър. Ръчен бензин е доста рядък, обаче.

  6. Здравейте форумци..след 11 годишна експлоатация на галант 1,8 Gls. 90г.съм решил да купувам Галант 2,4GDI ноември 2003.150кс нов внос от германия.комби.

    бихте ли ми дали някакви съвети по за огледа и теста с две три думи...много ми е непознат този мотор но мисля да се доверя на марката..все пак митсубиши са основатели в производствота на двигатели..притеснява ме примерно това което четох за промяната на оборотите на този мотор на празен ход на 4 минути и подобни.

    приемам го за нова технология и мисля да ми се доверя.

    вашето мнение е важно за мен...

    поздрав.

    Аз не бих си купувал кола с директно впръскване, камо ли нов внос.

  7. Здрасти Колега,

     

    Това е познат проблем, по-принцип се появява при първите години от модела, но няма значение защото решението е просто:

    Махаш левия отдушник на вентилацията (издърпва се напред от всички страни леко), като машнеш решетката имаш достъп до конектора на INFO бутона, откачащ, закачаш и бутона проработва. Проблема е че с времето буксата леко пада и не прави контакт. Решава се с голи ръце, но все пак INFO бутона трябва да сменя показанията на централния дисплей без значение дали двигателя работи или не. Ако след тази операция все още не работи, проблема може да е по кабелите, ECO и т.н.

     

    Поздрави!

    Няма инфо, ако няма нафта. Спира го, за да не се разсейваше, ми да заредиш.

  8. Колкото мога да нося.http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/ban1.gif

     

    Честитоhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif, ще трябва да почерпим...

    Моят тройно по-тежък апарат е и с по-малко мегапиксели...http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_blush.gif Хих.

    Ама още снима приемливо. Ей тук малко кадри от Камбоджа отпреди 2 седмици

    https://flic.kr/s/aHskTB6HC7

    • Положителен вот 1
  9. Така е - именно затова хубавите акумулатори не стават за европейски коли, тъй като системите им за зарядка са направени за конкретни акумулатори и изобщо не правят никакъв мениджмънт (и не е необходимо). Елементарна проверка си направи - купи си висок клас високоенергиен стартов Хитачи 60Ah (в интернет ще намериш продуктов номер) постави го на върхов модел от коя да е немска марка коли и ако системата за зарядка разпознае ток на зареждане над 3А (а нормалния за този клас е 6.5А), аз лично ще сменя колата си с немска напр. Голф и ще отида да живея в Перник. Още не е измислен теоретично начин за аутотюнинг на акумулатори, камо ли на практика осъществено. Пак повтарям: Ако зарядката не е нормална, или сменяш акумулатор или електрониката за зареждане()може и колата).

     

    Бяхте се позагубил, колега. Липсвахте ни. Но се завръщате подобаващо в света на автомобилната електротехника.

  10. При мен вече се очертава образът на това което искам Padjero 4 - 3,8, но е непосилно поради финансови причини.

     

    Грандисите с бензинови двигатели всички са по над 10 години и с незнайна история, автоматика е с 4 скорости.

     

    Другите по-популярни комбита (4х4) гонят почти цената на Padjero 4. :icon_hmm:

     

    Предвид факта, че ще стои на улицата и пред блока е удачно да се избере по-евтин вариант.

     

    От всички часов прекарани в ровене и сравнение, като че ли лека полека се очертава посока към клас SUV.

     

    За сега събирам информация за Кия Мохаве 3,8, поради съвпадение на кубатурата и доставчика на двигатели - Хюндай си мисля че има голяма вероятност двигателя Hyundai Lambda II MPI 3,8 да е изработен по подобие на двигателите на Сонатата от технологиите на Мицубиши.

     

    Регистрирах в техния форум, писах и в секцията за модела, но до ден днешен никой не ми отговори на въпросите по повод болежките на модела.

     

    Ако някой колега разполага с информация или си е правил труд да проучи модела, моля да сподели своите знания.

     

    Друга алтернатива с по-малко багажно пространство е Мазда ЦХ-7 с цена около 10-12 хил. лв. За модела нищо не знам и все още не съм търсил информация. :icon_hmm:

    Мохаве е супер. Но е наистина доста голяма и дори на газ гори зловещо.

    Аутлендър 2?

     

     

  11. Взех две за предни. Наистина са много добри :icon_thumbup: Изминах 500 spiritual km - 250 магистрали, 200 планинско извънградско и 50 градско... и съм повече от впечатлен! Еднинствената down side e малко повечето шум, но не е фрапиращо и в бъдеще бих отново заменил за сцеплението. Дано повече сезони и км да са все така добри.

    За шума се обърни към производителя на автомобила http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif

  12. Някой има ли опит с michelin pilot sport 4 ?

     

    Чудя се дали да са с load index 91 или 94 (XL), като се има в предвид по-твърдото окачване с което съм и размера 225/45/R17. Има вариант със speed index: V, W, Y

     

    Приключих с goodyear eagle f1 asymmetric 2. Първите 2 сезона бяха ОК, но 3-тия буквално и преносно беше катастрофа.

     

    Перфектни!

  13. Помпата не е задължително да се мести. Някои хора при подмяна на помпата се застраховат и я местят в багажника. Главния плюс е, че не се цапа от всичко по пътя и най-вече от солите през зимата. Най-честия проблем с помпата е корозия в следствие от лошите уплътнения в устройството на помпата и галванична корозия на вътрешната планка, която се раздробява. Преместването на помпата предпазва от външни влияния.

     

    Сервизните интервали можеш да ги провериш в някое сервизно ръководство, има много в нета.

     

    За веригата, ако си прочел внимателно, те посъветвах да търсиш кола с пластмасов капак на клапаните, защото те са с променен дизайн на ангренажната верига. Някъде от 2011-2012 е промяната. По принцип Евото има метод за следене на разтягането и светва грешка за разтегната верига, но това не е гаранция. Препоръчвал съм на приятели с Евота да си подменят веригите ако са от стария дизайн при удобен момент - примерно смяна на разпределителни валове. Аз имам един комплект вкъщи, който ще го подменя при ъпгрейда на валовете.

     

    Има и ръчен метод за проверка, като се отвори капака на клапаните има един репер който се гледа отгоре и се вижда положението на веригата. При всички положения ако е от стария дизайн е препоръчително да се замени с верига с новия дизайн - по-здрава е.

     

     

     

     

    Мицубиши не се научиха повече от 10 години, че помпата на AYC ръждясва там където я слагат на 5 поколения ЕВО. Кутията е доста капризна, а ъпгрейдът, за да носи повече торк и мощност струва над 5000 долара.

  14. Вариантите са 2:

    1) Нова глава (около и над 1000лв, но ще ми направят отстъпка)

    2) Заваряване, ако е възможно, още не е разглобен двигателя и не е сигурно дали ще стане въобще да се заварява.

    Но и в двата случай се нуждая от много добър майстор, защото няколко познати питах (+ други техни майстори) и като чуят този двигател вдигат ръце!

    Сетих се и за 3-ти вариант - за колко мога да я продада, взех я за 8000лв, тамън и смених абсолютно всички консумативи (всякакви масла, филтри, предни дискове, накладки, курмилни накрайници и прочие, над 1000лв :), т.е. струва ли си да се мъча с ремонт за 2-3-4000лв или да я продам, дали ще има интерес към подобна находка според вас?

     

    Не знам колко време е каран с пукната глава, но колко може да искара при нормално каране и до какви проблеми може да доведе. Сега само ми хаби антифриз по малко и доливам и си има стабилно налягане по маркучите, но какво друго би станало и след колко км.? :D

    От кого я купи? Оправи си главата и си карай. Ще стане ясно като се свали.

  15. Някой да дефинира термина "безогледалка", щото като го напиша в OLX ми излизат 2 резултата, а ако напиша "полупрофесионален фотоапарат" - 50.

    Ице, разгледай тамошните предложения, може и Базар.

    Огледално рефлексни са големите черни апарати.:) Защото имат огледало, което участва в оперирането на затвора. Тази технология има предимства по отношение на фокусирането, дълбочината на остро изобразяваното пространство и визьора, но е свързана с по-голям физически размер, респ. тегло на тялото. При безогледалката няма.... огледало :) хаха. Което позволява по-компактен размер, но има и някои дребни недостатъци като фокусните точки, електронните визьори вместо оптичните и други, но като цяло за непрофесионална употреба са чудесен избор.

     

    Сега, професионални и полупрофесионални са категории, свързани не с вида и качествата не техниката, а с това каква част от приходите си фотографът формира от фотография :) И затова разделението не е на техниката, а на човека зад фотоапарата, който или може, или не може да снима, докато апаратът е просто средство за изразяване на определено авторово виждане. Думата полупрофесионален е и лексикален абсурд - дано лекарят на операционната маса на е полупрофесионалст...

     

    Ето тази снимка например е снимана с телефон

     

    https://www.flickr.c...eposted-friend/

     

    Тази също

     

    https://www.flickr.c...eposted-friend/

     

    Тази например с безогледалка

     

    https://www.flickr.c...eposted-friend/

     

    Пък тази с голям и черен огледално-рефлексен апарат (DSLR)

     

    https://www.flickr.c...eposted-friend/

     

     

     

     

    На Ицето безогледалка ще му реши нуждата светкавично.

  16. Току що се врънах от Дупница и гледах, 1.6 версията 2011 само с предно предаване, щом жената го хареса а и на мен ми поткоха лигите, значи е хубава кола, и мен лично ми се струва доста лукс да лъха от нея, хареса ми, дано да намеря 4wd такова с читав 1.8 DI-D, не ми е тесен, само багажника съвсем малко го намирам за малък ... но като цяло страхотна е колата, какво ли друго не гледах включително и въпросния 2008 Outback, който нях харесал ... пълна дървения, казвам го ей така без да ми мигне окото ...

    Ако от Дупница ще пазаруваш, нека да е бензин.

  17. Попрочетох за филтъра и общо взето той ми е най-голямата тревога. На 90% съм убеден, че трябва да се махне, дори преди да е направил проблем. Не може просто да карам както някой друг иска, не може да губя доверие в колата, не може и изведнъж да губя мощност по решение на електрониката, а след това да давам безбожно много пари за глупости.

    Уж през 2009 са го сменили с пасивен, който не бил толкова проблемен и не искал специално масло. Това вярно ли е? Отнася ли се и за Европа? Някой знае ли дали премахването му увеличава емисиите до толкова, че да излязат извън нормата - евро 4 или каквато е там?

    За турбината вече ми се е случвало нещо, предполагам със всички турбодизели е така? Общо взето си карах спокойно и градско и извънградско, не я мъча и не вдигам високи обороти. Един ден обаче като ми падна мощността и не се въртеше турбината... След изгасване и запалване се оправя. Хайде след няколко дена пак - седя на 100, газ до дупка ама нъцки. И накрая ми чистиха геометрията и препоръчаха да настъпвам до 4000 от време на време.

    Проблемът на ДПФ всъщност идва от ЕГР. А системните запушвания почват да пречат на турбото. Ако се кара основно извън града, няма да е драма докъм 220 000 км. Трябва специално дпф масло и за последните. На лично пращам снимки от почистването на смукателен колектор на 130 000 км. :) Днес видях едно варненско п4 дизел в София и си казах. Баси, как се е набутал тоя пич... :)

  18. Здравейте колеги,

     

    Липсвах ли ви http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/rulez.gif, вие на мен ми липсвахте много и след като се накарах на Субару-то реших да се върна на наистина истински здравата кола с името Mitsubishi, защото наистина няма по здрава от нея, убедих се !!!

     

    Връщам се на темата сега, намерил съм 2011 Mitsubishi ASX 1.8 DI-D Instyle 4WD с пробег на 171000km със прецакано турбо, за страхотната цена 9900 лева (от Швейцария) !!! Може някой да ми се смее и да ми каже, че би ми предложил на по малко километри и със здраво турбо такъв ASX за едни 13000-16000 лева, но факта е че тази наистина е евтина.

     

    В предвид че ново турбо може да се купи от (аз мога да си го поръчам в Берлин при майка ми) за от 700 до 1000 лева + труда който евентуално ще ми вземе някой сервиз тук, пак излиза доста по евтино от цената на ASX със читаво турбо, факт.

     

    Въпроса обаче е следния, след като прочетох това от един немски форум (преведено с Google Translate на Английски):

     

     

     

    As you have already noticed, far from it! : D I would argue that the exhaust loader is one of the most accurate and most popular assemblies ever. As a function of the function, the part has to coululate a multiple of the motor speed at maximum temperature (= glowing) and can nevertheless have virtually no movement tolerances of the individual components.

     

    Perhaps a very short and easy demolition for the interested generality: There are 1 housing with a paddle wheel in each, an intake side (air) and a propulsion side (exhaust gases). These two paddle wheels are fixedly connected to each other by a shaft. The exhaust gases drive the impeller on the exhaust side (and thus the shaft), so air is sucked in at the air side and pressed into the engine. According to the multi-air available to the engine, the engine control now also provides more fuel - so the mixture is quicker to ignite and the engine can rotate faster once (this is the known moment when the engine suddenly suddenly thrust Because here more motor revolutions / time are possible)

     

    http://www.kfz-tech.de/Bilder/Kfz-Technik/Aufladung/VTG05.jpg

     

    Left = suction side (compressor wheel); Right = drive side (exhaust gas)

     

    Damage to turbochargers are various (torn housings etc.), the most common however is the wave play ("Lagerschaden" in the turbo). This means that the various small bearing and sealing rings, which hold the connecting shaft of the paddle wheels in position, fail. This gets the wavy, either axial or sideways .. or both. That causes, That sooner or later the shaft will solidify, or one of the paddle wheels will strike against the housing, abrading or completely decaying. If you are unlucky, it still sucks some chips from the compressor wheel into the engine. What that means, you can imagine.

     

    To prevent this, you should train yourself in the following ways:

    - Before you start driving, allow the engine to warm up or give no load before the oil has reached operating temperature - and thus its optimum lubrication properties. The rule of thumb is to find out in spite of the missing oil temperature display: Double the time, as the water needs to be at operating temperature.

    - After the ride, you should leave the engine still a little "cold run", say approx. 5 minutes before the ride no more charge pressure or the engine is not totally hot.

    (These points are, by the way, exemplary in our operating manual, and this is by no means the case with every vehicle manufacturer - they rather prefer that their customers arrive after ~ 100tkm for the cargo exchange.) Background of the whole: The shaft is oil lubricated Constantly fresh engine oil pushed through the bearings. If the engine is switched off with glowing hot loader, also no fresh oil is pumped, the oil baked in the hot charger housing -> the small oil channels in the turbo case become more and more with oil coking -> Wave damage. (These points are, by the way, exemplary in our operating manual, and this is by no means the case with every vehicle manufacturer - they rather prefer that their customers arrive after ~ 100tkm for the cargo exchange.) Background of the whole: The shaft is oil lubricated Constantly fresh engine oil pushed through the bearings. If the engine is switched off with glowing hot loader, also no fresh oil is pumped, the oil baked in the hot charger housing -> the small oil channels in the turbo case become more and more with oil coking -> Wave damage. (These points are, by the way, exemplary in our operating manual, and this is by no means the case with every vehicle manufacturer - they rather prefer that their customers arrive after ~ 100tkm for the cargo exchange.) Background of the whole: The shaft is oil lubricated Constantly fresh engine oil pushed through the bearings. If the engine is switched off with glowing hot loader, also no fresh oil is pumped, the oil baked in the hot charger housing -> the small oil channels in the turbo case become more and more with oil coking -> Wave damage. That their customers come to ~ 100tkm for the exchange.) Background of the whole: the shaft is lubricated with oil, constantly fresh engine oil is pressed through the bearings. If the engine is switched off with glowing hot loader, also no fresh oil is pumped, the oil baked in the hot charger housing -> the small oil channels in the turbo case become more and more with oil coking -> Wave damage. That their customers come in line after ~ 100tkm to the exchange.) Background of the whole: The shaft is oil lubricated, it is constantly fresh engine oil pushed through the bearings. If the engine is switched off with glowing hot loader, also no fresh oil is pumped, the oil baked in the hot charger housing -> the small oil channels in the turbo case become more and more with oil coking -> Wave damage.

     

    Доста се уплаших от нещата, които може да са се случили в конкретния 1.8 DI-D MIVEC двигател, на колата която съм хвърлил око и затова се допитвам до вас, на много места споменавата, че слабото място на тези турбини е че , ако караш идиотски и я настъпваш без да загрее хубаво и самото масло, тези канали по които тече маслото за омасляване на оста на турбината, се запушват, маслото нагаря и от там турбината се счупва измества изцяло центъра си на въртене и тотално се счупва ! Има ли алтернативна турбина с по-голями такива канали (водно охлаждане би дошло перфектно също) или могат ли да се разпробият по някакъв начин текущитие канали за маслото на тази турбина, защо толкова много трябва да се лебеди колата, все пак е 150 коня турбо дизел и се очаква да се настъпва и да върви както всеки друг турбо дизел.

     

    Един вид, тотално се обезкуражавам от закупуването дори на много запазен на малко километри такъв ASX (че дори да дам и едни 17000+ лева за такъв на малко километри), все пак до сега имах турбо автомобил(бензинов), знам вече какво бебе е турбо автомобила и как трябва да го глезиш, но това турбо е за дизел и явно не е много добре доизмислено откъм тази страна със специалните температури на маслото, които трябвало да бъдат достигнати, преди да я настъпваш както си искаш тази кола.

     

    Благодаря ви предварително за помощта, която всеки един от вас евентуално ще ме посъветва.

     

    P.S. Повече ме интересуват детаили от мазалото което евентуално е направило вече едно такова повредено турбо, на самият двигател и конкретно на този автомобил който съм намерил за 9900 лева ...

     

    Забрави.

  19. Колега, гледах една 4-ка, ударена, защото искам да си купя ръкохватки за колонките. Автомобилът не изглеждаше добре откъм дясната страна. Когато звъннах на собственика между другото го попитах да не би да се е правил на офф-роудър, а той ми отговори, че един голф 3 с 90км/ч го е ударил от дясно без спирачен път.

    Това от снимките и такъв удар малко .... ме озадачи. Човека го е болял врата и то, защото не е би сложил колан, а голфа е тотал щета.

    Голямата кола си е голяма кола. :)

    Ух, това е много сериозно предимство. Железото :) С моето паджеро веднъж отзад ме бухна един сеат толедо. В спряло състояние бях, той да се е движел с 20 км.ч Той беше без фарове, решекта и предна броня и сгънат до средата преден капак. На мен ми се охлузи леко декоративната решетка около резервната гума :) Но това е пълен бошлаф като критерий за избор на автомобил... :)

     

    ПП. Във Варна със сигурност в момента няма читаво П4 от който и да е от двата вида.

     

    ППП. Хич не е зле бензинът, ама 22 литра газ звучи внушително, не ли?

     

     

     

     

×
×
  • Създаване...