Премини към съдържание

jovko

Потребители
  • От него общо

    18
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Разград

jovko's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Има ръчка, но явно трябва да се запознаеш подобре с джипа си!
  2. Аз предполагам, че става въпрос за блокажа на раздатачната кутия.
  3. Здравейте, Пининчето на последните две зареждания ми дава много висок разход около 17/100. А досега ми даваше 12.5 - 13. Кара се само градско и то на много къси отсечки(Разград е малък град). Изчел съм доста неща из форума, но чак за такъв разход..... Другото нещо което ми прави впечатление е много слабата инерция на джипчето. Значи освен разхода нямам други забележки. Мотора работи много добре, държи обороти и е тих. Преди да ми се качи разхода смених маслото и въздушният филтър, но не вярвам да има връзка. Пловдив ми е далече, а прочетох че най-добре е Милен да го види. Кажете имате ли някакви предположения? Милен, колко време отнема почистване на мотора от нагар? Мога ли за един ден да дойда и да си тръгна или трябва да спя в Пловдив? ПП Джипа няма голямо ускорение за 120 коня, но си мисля че е от скоростната кутия, все пак не е лека кола.
  4. Здравейте, Оказа се че Пининчето износва предните гуми от вътрешната страна. Ходих на стенд и ми казаха, че сходимоста е добре, но имам два криви амортисьора. И за да спре да износва гуми трябва да се сменят. Има ли друг начин за регулиране на предницата или наистина трябва да се сменят амортисьорите?
  5. Благодаря BakoTaso В момента двигателя работи страхотно, много тихо и спокойно. Жалко че не знам с какво масло е в момента. Ще събера още малко мнения по въпроса.
  6. Благодаря за включването! Джипчето е страхотно! Кара се много леко и е невероятно маневрено. Супер е за градска кола. На първо засичане на разхода пълно-пълно ми даде 12.7 на сто. Това е само градско и смятам, че не е зле. Демпферната шайба си я поръчах от Миро от Ратола и ми дойде на хубава цена. А за маслото ми казаха 10w40, но имам време ще я покарам малко така. За сега само не съм виждал да свети лампата GDI Eco. Какво означава това?
  7. Не ми помагаш много! Нещо телефон, адрес???
  8. Може ли и аз да се включа в темата. Аз търся шайба за Пинин1.8. Къде ги рециклират?
  9. Ами явно сам ще трябва да си отговоря на въпросите. 1. На педала за газ се свиква. 2. Въпросната шайба била демпферна и е за смяна. 3. С ангренажен ремък е. 4. Маслото ще го проверя тези дни. Това е за сега.
  10. Здравейте! От днес съм член на форума и собственик на Пинин 1,8 GDI 2000г. Първите ми впечатления от колата са добри. Двигателят работи точно както е описано тука във форума. Прочетох доста теми и бях подготвен при покупката. Супер полезни неща пише втози форум, евала на хората тук. Браво. Аз вече като собственик имам следните четири въпроса. 1. Много е чувствителен педала на газта, при съвсем леко друсване като го бутнеш и колата се ускорява. може ли да се намали тази чувствителност? 2. Има една шайба долу в центъра на двигателя която върти два ремъка един за динамото, а другият не знам за какво. И въпросната шайба така да се каже "алтави" при ниските обороти, като се подаде газ се стабилизира. Под "алтави" имам предвит че се се върти и усуква леко. 3. Този двигател с ангренажен ремък ли е? Ако да колко струва смяната? Продавача каза, че уж е сменил ремъците и маслото, ама ме съмнява че не е пипал ангренажа ако има такъв. 4. Кое е най-доброто масло за този двигател, на километраж е 90000 мили. Предполагам, че може да са реални. Мотора е много тих на място истински ме впечатли. Благодаря ви предварително!
×
×
  • Създаване...