Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Lancerlot

Потребители
  • От него общо

    15
  • Регистрация

  • Беше тук

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://

Информация за профила

  • Кара
    Lancer 1.5i

Lancerlot's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Lancerlot

    Нещо спъва колата ...

    Благодаря! Имаш ЛС B)
  2. Lancerlot

    Нещо спъва колата ...

    Значи поне горивния филтър мога да сменя ... За резервоара ... хмм ... ще пътувам извън БГ след няколко дни (затова и искам да постегна колата до колкото мога) и едва ли ще успея да го почистя. Ако имате други предположения - казвайте, поне каквото мога да направя с минималните си познания на :mitsu-smiley: :D
  3. Lancerlot

    Нещо спъва колата ...

    Категорично не! :icon_confused: BTW, лесно ли се сменя?
  4. Lancerlot

    Нещо спъва колата ...

    Привет отново, И преди обслужването се усещаше леко, но сега като че ли се задълбочи. Имаше повишен разход на гориво преди да сменя катализатора (всъщност това бяха двете причини да се лиша от катализатор), но след смяната разхода на гориво се върна в нормата. Автомобила си пали без проблем. "Задържането" се усеща и при студен, и при топъл двигател (без разлика). Дори след като измина 300 км. си го има - при изпреварване особено. Помолих в Ратола да проверят свещите и кабелите за всеки случай, според тях са ОК. Смених и агренажен ремък, ново масло за двигателя, нови маслен и въздушен филтър ... Това е, както ми се струва. ПП.: Преди време имах малко проблеми със запалването - след зареждане на бензиностанция, :mitsu-smiley: - то палеше малко трудно, но след като смених OMV не се е случвало (отдадох го на кофти бензин или позадръстен филтър на резервора).
  5. Lancerlot

    Нещо спъва колата ...

    Някакви идеи? :confused1:
  6. Супер!!! Още веднъж благодаря! Ще поогледам днес - може и да уцеля, какво скърца. :D
  7. Много благодаря! :good: Наистина съм пропуснал важен елемент :icon_blush: - Lancer '91, 1.5i . А случайно да знаеш, кое е прахоуловител? Може би 41411?
  8. Благодаря за отговора Iotzi! :good: Някой ми каза, че трябва да сменя целия амортисьор заради този прахоуловител и аз се отказах Може ли да се смени само прахоуловителя? Всъщност къде се намира този прахоуловител? Мога ли сам да го сменя?
  9. Привет отново! Още едно питане днес (очевидно ми е ден за питане, надявам се да има и отговори :icon_hmm: ) Преди година и нещо уцелих една "общинска дупка" и от тогава се чува едно тъпо гадно скърцане някъде от задната част на автомобила - някъде от към багажника. Как ли не се ослушвах, така и не разбрах от къде идва. Първо помислих, че е някой амортисьор - отпадна, щеше да има сигурно и други "ефекти". После преминах на вариант "кори", сложих нови копчета - продължи да скърца - глухо, тихо, като на пластмаса, но МНОГО дразнещо! В сервиза едно кадърно момче предположи, че някой от прахоуловителите на задните амортисьори се е изкривил. Ако приемем, че причината е точно тази - някой случайно да има идея, как мога да го оправя? Като допълнителна ориентация - проскърцването се чува дори и на място - ако например разклатя колата. :icon_hmm:
  10. Привет на всички! Гложди ме нещо от една седмица и не можах да се въздържа от питане :D Lancer-d върви перфектно като цяло, обаче от около седмица+ нещо, като че ли спъва колата преди да набере. Особено на 2-ра или 3-та. След като подам газ, :mitsu-smiley: - то сякаш се замисля за миг и едва след като натисна още малко педала на газта наема. През последните 2-3 седмици посетих Ратола - Пловдив и момчетата свършиха перфектна работа по колата (дреболии в общи линии, но полезни - смяна на 1-2 семеринги, опушване на картера, смяна на гумичките ... ). След това обаче се оказа, че катализатора е заминал и ми скимна да сложа заместител (не в Ратола!) и някакво ново гърне (не много скъпо). Дали е възможно проблема да е някъде тук!? Благодаря предварително за всяко предположение! :good:
  11. Още веднъж благодаря за мненията! Бяхте абсолютни прави: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=2820 !
  12. Като feedback на тази тема: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=2772 . Преди 2-3 дни посетих сервиза на Ратола Пловдив на Цариградско шосе 92 и трябва да призная, че останах много приятно изненадан от перфектното им обслужване и приемливите цени! Така че ... ако някой, като мен се колебае къде да откара колата си в сервиз, може спокойно да се довери на мненията от горния линк!
  13. Благодаря на всички за мненията! :good: Ще посетя Пловдивския сервиз.
  14. Благодаря за мнението Mitsubishi! :good: Един глас за Пловдив :D А иначе си прав - няма да тормозя техниците да гадаят бъдещето :icon_angel: , но все пак има някои неща, които очевидно са за смяна - маншони разни, може би спирачни накладки ... А и едно дразнещо проскърцване се чува от задната част на колата (дори ако колата е на място и я разклатиш се чува леко). Появи се след като оцелих една "общинска" дупка. :D Разходих се до 3-4 сервиза, вдигаха я във въздуха, проверяваха седалките и корите и никой не откри причината ... Това е дреболия разбира се, но има и едно леко потракване от към двигателя ... почвам да се замислям да не би да карам дизел :icon_confused: Та затова искам да погледне специалист. Стига да е такъв
  15. Привет, Поздрави за чудесния форум! :good: Вероятно не питам нищо ново, но ми се искаше да получа актуална информация ... Предстои ми да мина около 4000 км. с Лансер '91 и тъй като не съм посещавал сервиз от доста време, имам намерение да посетя такъв за пълна диагностика и евентуално (ако е необходимо) да подменя някои части (все пак Лансер-а не е в първа младост). Колата никога не ми е създавала сериозни проблеми за последните 6 години и никак не изгарям от желание някой да се учи върху нея , затова много разчитам на препоръките ви за качествен сервиз в Бургас или Пловдив (двата града са ми най-удобни, но ако смятате, че не разполагат с квалифицирани специалисти мога да отскоча и до София (резервен вариант)). Предварително благодаря за всички отговори!
×
×
  • Създаване...