Премини към съдържание

JORO_86

Потребител
  • От него общо

    32
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от JORO_86

  1. Продавам ГНП то на Л300, колата е 92 година с мотора 2.5. Проблеми с помпата не е имало, просто след 3 тата глава се отказахме да го правим мотора и постепенно замина на части, помпата се върти в нас от 1 година. Цена 60 лева с право на пробаи тн, монтира се и ако има проблем ми се връща. тел 0883 329014 Георги , София! post-10639-027188300 1452988281_thumb.jpg

  2. Продавам го на части заради спукана глава и заминал двигател. Всички други части : турбо, раздатка скорости и др. Са в добро състояние и са ревизирани.

    Плевен. Тел 0883 329014. Снимки до няколко дена, че се счупи апарата.

  3. Здравейте, проблемът е на спейс вагон 97 г. Износва задните гуми от вътрешната страна. /камбър, чамфър/ Какво трябва да сменя, селенови втулки на носачите, или тампоните на стабилизиращата щанга или нещо друго.

  4. Аз карах с Nokian I3. Бях доволен. Но на трева не съм ги пробвал... И са май малко над бюджета ти. Ако тръгнеш към тази марка, пък и към други, внимавай да не вземеш усилени (XL) май им беше маркитовката. С усилени бордове са но возят доста по-твърдо. Моите бяха 185/70R14.

    Иво не съм много съгласен с това за Нокиана /знаеш сега аз карам с твоите гуми :)/, на мокро са зле поне според мен. Вчера ги вадя от чувалите и ги гледам и двете са на 6 милиметра по цифрите на гумите за износване, но има откъснати парченца каучук от ламелите, не съм карал някакъв ''ОФ роуд'' тук таме по чакълест път. Явно каучука е крехък. Аз миналата седмица взех от VREDESTEIN SPORTRAC 5205/55 HR16 91 H за новата ми кола. Пробвани няколко издевателства с тях на кола със задно и се представят добре. Ако нямате отстъпки към някоя фирма за гуми , автогуми.бг са с най-добри цени. Да не се счита за реклама, просто като форумен съвет. Поздрави!

  5. На няколко места чета също и в тази статия, че няма дизелови вагони преди 2000 година, а аз съм си харесал един дизелак 1997 г. та се чудя какъв е тоя двигател, много рядко срещан или не е правен за Европа?

     

    всъщност намерих : http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=15602

     

    Другото което искам да попитам защото още не съм го виждал наживо е дали на третия ред седалки може да се вози комфортно човек висок 1.90, като на втория ред няма да се вози никой и той може да се изтрегли възможно най-напред.

    Дизели няма след 1998, това е за Wagon. На третия ред не може да се вози комфортно човек 190 см, както не може да се вози и в друг вид подобен автомобил, причината е че разстоянието между седалките и пода е 20-30 см а не 40 както е на втория ред.

  6. Здравейте надявам се да пиша където трябва темата.Става дума за Спейс Рънър 1997 година 1.8 16В.Предстои ми смяна на ангренажен ремък и накладки.Доколкото разбрах от форума на ролката и дават 100 000 километра така че ще сменям само ремъка.Въпроса ми мога ли сам да го сменя понеже съм мераклия сам да си сменям по колата каквото мога.Ако някой може да ми обясни как точно става ще съм му благодарен.За накладките предполагам че не е нещо сложно,но ремъка поне така съм чувал трябвало да бъде пак на същото място сложен за да не прескочи.Ако някой може да помогне ако не ще отида да ми го сменят някаде да не прецакам нещо.

    Колега разгледай ръководството за ремонт на английски и сам прецени дали можеш сам да го смениш, като цяло няма нещо, което да е много сложно ако преди това си се занимавал с други ремонти. Не се доверявай на това че ролките издържат 100000 км, много хора вече изпатиха заради това. Аз сега смених моите с ремъка на 53000 км, нямаха разлика новите от старите, нито по радиален нито по аксиален луфт, но всичко си е до преценка. Та общо взето с инструменти и желание може да се справиш.

  7. Щом проблема се явява при прояна на температурата зна4и проблема е физичен. Имах подобни симптоми с ГИ Бардолини и рейка REIL,от студа гумичките на клапаните залепваха за рейката, разглобих ги и ги намазах със зимна течност за гумени съединения.

  8. Аз карам Вагон 2.о бензин 96 година, и при мен има подобна ситуация, като разкача акумулатора по някаква причина след това имам проблеми с празния ход известно време. Даже си мислех за моторчето за празния ход ама вече ми е ясно че не е това.

  9. И двата вършат работа, но ще трябва да ги преработваш .. Имай в предвид, че когато подлагаш под пружината, подложка от 3 см. повдига колата с близо 6 см ..:)

    Така е ама тя подложката от 3 см е каучук и след няколко месеца става сама 1,5 см от тежеста и пружината се вкопава в нея. Това го говоря от личен от старата ми кола , на нея пробвах такива от Опел, такива от Лада и такива които се слагат между навивките на пружината. Накрая трайно останах с такива като подложка ама вече забравих кои какви са, едните имат в средата 3-4 сантиметра като удължение. И след 2 години експлоатация дебелината от 3 сантиметра след деформацията е 2 см.

  10. Здравейте!

    Това ми е първия пост тук, дори смятах да пускам тема, но авторът на тази ме е улеснил.

    Първо да обясня как стигнах до тук: наскоро станах татко и се оказа, че един средностатистически седан с половин багажник (заради газовите бутилки) не е най-практичното купе когато трябва да качиш жена, бебе със столче, количка, един куп други бебешки аксесоари, баткото с колелото, два-три сака багаж и всичко друго необходимо на едно семейство извън къщи. А пътуването се превръща в кошмар с непредвидени спирания, ужасна врява, недоволни пасажери, изнервен шофьор и компромиси с личните вещи и личното пространство. :help:

    Та така се замислих за по-голяма кола. Ограниченият бюджет не ми позволяваше много изисквания и ги сведох до: бензин, климатик, 6+1 места и започнах да се оглеждам. Първи бяха евровановете - Zafira, Sharan, Seat Alhambra, Espace, Ford Galaxy... но нищо не ме грабна така както Space Wagon. :rulez:

    Беше идеален избор, но GDI двигателите ме отказаха с високия си разход, невъзможността си за газифициране и негативните отзиви. Оказа се, че 2,0 GLX в добро състояние и на прилична цена се намира много трудно. След кратко проучване установих, че причината всъщност е много проста - който има такова просто си го кара, кефи му се и не го продава. :icon_crying:

    Това откритие ме мотивира да търся точно такава кола. В крайна сметка намерих. Е, не е първа младост, но е в доста добро състояние. А и останах с много добри впечатление при огледа. Очаквах да е голяма, тромава и некомфортна, още повече, че в момента карам френска кола и съм свикнал на седалка като фотьойл. Оказа се обаче, че се управлява много леко и приятно. Решение беше взето и ако всичко е наред след няколко дни ще мога да ви наричам "колеги"... :icon_dance:

     

    На първо време искам да ви питам има ли нещо по-специфично, което трябва да знам за този модел от '93? Слаби места или чести грешки на новите собственици? Също за постоянното 4х4 - има ли негативи? Вдига ли разхода? Оскъпява ли поддръжката и ремонтите? Има ли как да се изключва?

    За сега е това. Ако се сетя за друго ще питам пак

    Ако не качваш големи баири през зимата по-добре си вземи само с предно Вагонче, за твоите цели е идеалната кола. Но 4х4 версията е по-капризна, трябва ти майстор който разбира от раздатки и скорости, щото после трудно се намират читави за този модел втора употреба. Очаквай разход около 15-17 на газ градско, и 10-11 газ извън градско, ако е с ГИ. Поздрави и успех.

  11. Гледам има го в щатско но цената му е сериозна, към 30лв. отива. - http://www.ebay.co.uk/itm/10-gm-Bottle-Pasco-Fix-Strong-Instant-Jewelry-Adhesive-Clear-Bond-Glue-/360463177954?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item53ed4798e2

    Смятам да търся друго МПХ. Роско ми е оставил едни координати на разколачени Вагони, ще звънна да видя дали имат.

    Между другото много добре се държи и без тази система - оборотите си стоят м/у 900 и 600 (при пуснат климатик и всички консуматори), не гасне. Поразтъпках я тези дни по рибарски дела и с изключение че свети чека друго не виждам да ми пречи от липсата на МПХ.

    Ако не намериш втора ръка, и решиш да пробваш с това лепило ми се обади на 0883 32 90 14 да ти пратя по еконт да си залепиш нещата / нужни са само няколко капки/ и после ще ми го върнеш. Пък ако някога стигна до Котел ще пия една бира :icon_thumbup:

  12. Aко още искаш да се пробваш с лепене можеш да вземеш Pasco Fix, това е лепилото с което до сега съм виждал най-добрите резултати, няма го в търговската мрежа. Аз съм си го копувал и гледал демонстрации с него на изложения само. ето и линк към неговото действие http://vbox7.com/play:08ad830cfd&al=2&vid=11835249 . дистрибутор за България е www.fedex.bg. Лепилото наистина си струва 15-20 те лева.

  13. Отварям една тема, за която не открих информация,а е интересна според мен предвид честите проблеми на 4Д68. В момента на моя рънър има инсталиран 4Д65 с проблем в двигателя и се чудя дали ако взема само гол двигател 4Д68 мога да го бодна на мястото на стария кои от следните да мога ползвам:

    - турбо

    - помпа

    - стартер

    - динамо

    - радиатор /маслен и воден/

    - компютър /електроника/

    - други?

    Съответно разлики през годините на двата модела има ли?

    По митсубиши каталог открих, че помпата и турбото са същите така ли е?

    Благодаря на отзовалите се!

  14. Здравейте!На път съм да закупя Space Runner 2.0 TD,производство 1998г.

    Не съм запознат с модела затова Ви моля да помогнете с малко инфо!

    Интересува ме как е като двигател,ходова част,колко са скъпи консумативите(ангренажен ремък,ролки и др.)

    Ще попитам и за реален разход и Актуална цена за този модел към момента?

    Намират ли се части безпроблемно,дори и 2-ра употреба?

    Благодаря Ви предварително!

    Като цяло противоречиви мнения ще чуеш за този двигател иначе автомобила е супер като удобства и качество на изпълнение за 10+ годишна кола, окачването е здраво и е идеално за нашите пътища, може би цените на частите да са по-скъпи от европейските модели, но са много по-здрави!

    Двигател:

    - плюсове - непретенциозен откъм горивото дизел, безпроблемни турбо и помпа, горе-долу добра еластичност

    - минуси - малко поостарял като технология/по-голям разход/, всепознатия проблем спукана глава било по причини на охлаждането, дефект, или годините, има случаи на спукани глави и обикновенно на едно и също място, но това не трябва да те плаши ако е добре охлаждането според мен не трябва да се тревожиш, относително скъпи консумативи - около 250 лв ролки и ангренаж, 30+ въздушен филтър.

    Ако ти харесва и няма следи от прегряване и загуба на вода вземай.

  15. Има страшно много неизяснени неща с информацията, която си поднесъл.

    Спейс Рънър, дизел - двигателя е 4D68 - просто друг дизелов не знам да слагат. 4D65 - двигателя е 1800куб.см, а този на Рънър е 2000. Номера на двигателя го има на блока и започва с типа на двигателя, при теб би трябвало да започва с 4D68*******. Какви ремъци и ролки си сложил, това с профилите и броя на зъбите тотално ме изуми. От въпросите, които задаваш (без да ми се обиждаш) подсказват, че не ти е по силите да извършиш ремонта, потърси някой майстор за помощ, с инструкции през форума едва ли ще се справиш. Единствения вариант двигателя ти да е 4D65 е да е сменян, това обаче не нми се вярва да е така. Сигурен ли си, че е Спейс Рънър, а не Спейс Вагон?

    Напълно знам, че не съм спец и както всяко нещо и това си иска точния човек. За ремонтите ми помага един приятел, който е технически грамотен по ДВГ /това е завършил и работи/, просто имам много малко малко свободно време и колата не ми е спешна и ей така между другото се занимавам с нея. И да двигателя според мен е сменян и сега в момента е 4Д65, гледах за номер на блока / като съм пред колата от лявата къса страна на блока/ но не намерих нищо :icon_blush: . Малкия ремък е Сън /забравих му характеристиките/ големия Федерал Могул 157 зъба. Според мен всичко по смяната на ангренажа и семеринга на разпределителния вал протече добре, този на балансиращия не го смених,въпреки че бе хубаво, но като цяло зъбното колело на маслената помпа винаги е било на белега и една отверка 7мм пъхната около 10 санта отзад за контра на бал.вал. Никакви причини маслената помпа да спре да работи или да и променим позицията. Това за подбития картер и невъзможност да засмуче масло най-ми се вижда вероятно. Просто исках да попитам дали някой е има подобни проблеми с този двигател. Ако не открием нещо в скоро време колата ще се изтегли до най-близкия спец /в София/, и когато има време ще я гледа. Поздрави!

  16. Темата има продължение - като цяло разглобих всичко и стигнах до ангренажа, свалих двата ремъка и започнах да слагам новите ремъци купени от приятел по ВИН от талона, още в самото начало се оказа че малкия ремък на балансиращия вал не е със същите зъби и работата се преустанови за два дена докато се снабдя с нов ремък вече купен по мярка на стария, дойде ред на ангренажа слагахме го 5 пъти и го махахме и все хлабав ни се виждаше /отклонение 1-1,5 см/ викам дай да броим зъбите оказа се че на стария са 157 а на новия 158, след два дена пак нов ремък и се оказа че мотора е 4Д65 :icon_blush: , въпреки че по талон си е 4Д68, и на рамата пише 4Д68, но и по ръководствата гледах и видях че пружината, която опъва ролката е до зъбното колело на помпата, което отговаря на 4Д65 а не на 4Д68. По двигателя номера не видях, само на скоростна кутия ама не съм проверявал на ккакво отговаря. И така след много мъки колата бе сглобена, бяха направени няколко оборота на ръка и никакви странни неща не се чуха, дойде ред и да запаля. Запали от раз въпреки 3-4 месечната почивка, НО лампата на маслото не угасна, викам си сигурно е ниско нивото и изчаках и долях, въпреки че бе над средата, паля пак и пак лампата за налягане на маслото свети, отвих и капачката на капака на главата и гледам клапаните са на сухо :icon_crying: . И сега съм се хванал за главата, побърках се с този рънър, постоянно изненади. И сега пак моля за вашата помощ, възможни причини:

    1 - подбит картер, да подбит си е ама и преди беше такъв, а подпирах двигателя на дървени трупчета като го откачих от тампона?

    2- запушен маслен филтър - на около 1000 км е, април го сложих ?

    3 - чувъл съм за някакъв клапан дето връща маслото в картера при високо налягане ама как се проверява и къде е ?

    4- запушена магистрала - ама преди що не беше запушена ?

    5- неработеща помпа или неправилно зацепена - това почти го изключвам защото всичко направих като по книга и следвах съветите на ДиЖея?

    утре ще поразгледам , но силно се нуждая от съвети :rolleyes:

  17. Благодаря на ДиЖея :icon_thumbup: , че точно той ми даде първия съвет а не като някой хора от други форуми занимаващи се с авто-ремонтни услуги да си крият занаята все едно че ще им взема хляба! Сега като се замислям май наистина ще е добре да сменя всички семеринги - на разпределитен, колянов и балансиращ, поне да знам че после зъбни колела няма да махам. Изнамерих едно от ръководствата за ремонт на 4Д68 и там пише точно за това да вкарам една отверка 8мм на дълбо4ина 6см за законтриане на бал.вал. За законтряне на маховика е дадена една планка с две дупки - през едната минава един болт и влиза една дупка на блока май, а друг болт влиза в маховика ама не съм сгурен дали това не е начин при свалена скоростна кутия. Във вторник се надявам че ще продължа с ремонта иначе чак след 1 август, ще огледам да намеря това капаче на скоростната.

    Ремъка изглежда нов ако съдя по състоянието на каучука /колата е внесена 2009 и е карана в бг 14 месеца но нямам инфо кога е сменян ремъка и ролките/, но чак след свалянето му ще преценя дали да го оставя или сменя.

  18. Здравейте колеги от няколко месеца съм по случайност собственик на Рънър 2.0 тд, колата беше пред разпад и трябваше да реша дали да я пускам на части или да я стягам. Въпреки многото лоши мнения за този двигател аз реших да я правя, ревизирах и ремонтирах спирачките, течове в купето, спукан радиатор и др. занемарени неща, дойде ред и за проверка и смяна на ангренажа и смяна на семеринг на разпределителния вал. За няколко часа разглобих основните неща и съм смъкнал горния капак на ангренажа, свалил съм шайбата на в.помпа, и сега трябва да развия болта на шайбата на коляновия вал как да стане това най-лесно? - гайковерт нямам

    Варианти:

    -да включа на 5-та и да напъвам с рамо 1 метър?

    - да законтря някъде на маховика - къде?

    - да законтря за земята и да чукна два три пъти на стартер?

    Болта с обратна резба ли е? т.е. развива се по посока на 4асовниковата срелка или не?

    Относно семеринга - как става смяната? Нужно ли е сваляна на вала или само се сваля шайбата на разпределителния вал и от там се изважда и набива новия?

    П.С. Знам че тази работа не е за всеки, но икономически не ми е изгодно да я правя тази кола на сервиз, просто няма смисъл, единствено ако аз я правя и само за нови части давам пари я оставих. Пък и ми е хоби да се цапам до лактите.

    Поздрави и предварително благодаря за отговорите.

  19. Колега kerev,

    не ми стана ясно,защо майстора на FOBOS не иска да се занимава повече с теб и кое те притеснява за газовото?

     

    Аз мисля да използвам услугите на EUROGAS София.Някой има ли някакви отзиви за тях ?

    Еврогас са едни от първите които се занимават с ГИ, разбират си от работата по монтажа и настройката, вземи си Фобос но не от най-ниския клас.

×
×
  • Създаване...