Здравейте търся нова или втора употреба ролка за маслото за 4г63, каталожен номер MD135005, ако някой я има в наличност моля да пише на имейл или whatsapp, viber +447518654839. Благодаря
Семерингът е сменен още в деня, в който закарах Аутлендъра на майстор - 13.08.2025 г., както и новото масло в раздатката. Оказа се, че съм купил грешен семеринг - моят бил за от лявата страна на раздатката, а за смяна беше този от дясната страна на раздатката. За мое щастие майстора купи правилния и го монтира и всичко е окей.
Колеги колата все пак запали и я подкарахме.
Оказа се че е влезнала влага в делкото. След смяна на палеца, дистрибуторната капачка и бобината колата запали и си я взех. Сега обаче прекъсва като я настъпя(при ускорение).
Тъй като закъсах на път и я ремонтираха в Кърджали а вече се прибрах в София няма как да се връщам да си довършат работата. Но си мисля че проблема идва от кабели и/или свещи. Свалих една и видях че не е в топ форма. Сега съм решил да си ги сменя и кабелите и свещите сам и се надявам прекъсването да изчезне.
Привет,
Тръгвам и всичко е ОК, автоматика си превключва както се очаква. Минавам на ръчен режим, "разцъквам" известно време и след това се връщам на автоматичен D. Тръгвам от светофара и... не иска да мине на 2ра, седи си на 1ва. Забелязвам, че при преминаване с лоста от D на N и обратно, вместо да светне лампичката на D, светва лампичката на 1. Ръчния режим работи адекватно, при връщане на D и намаляне на скоростта, автомата сваля предавките както се очаква. На таблото не светват никакви грешки.
Проблемът: "Заседнало" ключе даващо сигнал на скоростната кутия, че е в ръчен режим. Виж прикачената картинка.
Решението: Частично разглобяване средната конзола (достатъчно е само кората откъм пасажера), ръчно раздвижване на ключето, пръскане с контактен спрей и сглобяване на конзолата.
При разглобяването прегледах всяка ел. връзка и пръснах с контактен спрей, за всеки случай, все пак вече колата е на 20+ години.
Надявам да споделеното да бъде от полза на някой, на който му се случи подобна ситуация.
Поздрави,
Манол