Премини към съдържание

Проблем с релетата на свещите!


Препоръчано мнение

Здравейте момчета! От скоро съм сред Вас с Паджеро 2.5ТДИ и от прочетеното тук разбрах, че мога да получа помощ от Вас. Джипката е с два акумулатора и с две релета за свещите. Днес смених две от тях, че бяха изгорели, но проблема е че много бързо ми изключват релетата и при студен и при топъл двигател! Ако можете кажете ми къде и кой е датчика за температурата към тези релета, който прадполагам ги лъже че постоянно е топъл двигателя! И още едно въпросче - Търся си гуми втора употреба - 265/70/15, ако някой знае нещо!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. И аз доскоро се борих с този проблем, но му намерихме решението. Проблемът при мене беше следния: релето (което се намира точно зад акумулатора, при някои са две релета) беше изгоряло, сменихме го и то пак изгоря. Цялата работа се оказа, че е развален температурният датчик (който се намира точно пред подгревните свещи на главата) и,ако сложиш не оригинален датчик, той ще ти дава грешна информация за подгреването и ще ти гори релето. Виж си тоя температурен датчик, който струва 62лв оригинален, защото това реле струва 270лв.Успех!

Редактирано от rosko
Колега, започвайте изречението с главна буква
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти колега видях го този датчик. Утре мисля да го пробвам и да разбира дали ще се оправи. Естествено после ще пиша. А между другото колко трябва да са оборотите, че ми се виждат малко високи - 1100 когато е на паркинг и 900 когато е натоварен - скорост, фарове и т.н. Джипката е автомат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...