Премини към съдържание

1800GLXi

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от 1800GLXi

  1. Благодаря за отговора и се извинявам за некоректно поставения въпрос.

     

    Всъщност интересува ме дали някой е ползвал въпросното масло (Liqui Moly (GL3+) SAE 75W-80) в механична скоростна кутия на Outlander II и какви са му впечатленията?

     

    В сервизното ръководството спецификацията за дизел и бензин е еднаква: GL3 SAE 75W-80.

     

    Поздрави,

  2. ... Все пак нормално е да ти продават по-големите опаковки, никой няма да ти продаде тубичка и половина масло :)

    Примерно след смяна на двигателно масло обикалям 1 година с 5-литрова туба (2х5 - 9литра за 3.2 двигателя) с 1 кило масло в нея.

    Поздрави!!!

     

    Благодарско за отговора.

     

    Значи въпросните масла са наливни, т.е. това за скоростите е в 20 литрова опаковка, а другото е в 4 литрова. За да си купи човек от тези масла, трябва да си занесе подходяща тубичка или бутилка, за да му налеят. Никога не съм си купувал нещо наливно, освен бензин на бензиностанцията, а там не наливат кратно на литър :). Маслата винаги съм ги купувал в оригинални опаковки от 1, 4 или 5 литра и тогава всичко е ясно.

     

    Иначе искам да купя OEM трансмисионни масла на Mitsubishi в оригинални опаковки от 1 л., за да съм сигурен какво взимам, но за съжаление тук никой не ги предлага, намирам ги само по разни руски/украински сайтове.

     

    Поздрави,

  3. Здравейте колеги,

     

    Преди няколко месеца смених Runner-a с бензинов 2.4 Outlander-2, 4WD. Прецених, че е крайно време да сменя и трансмисионните масла и повлиян от полезната информация в тази тема/благодаря много на писалите/ реших да се обадя в Ратола София и попитам за оригинални масла.

     

    Беше ми предложено следното:

    - масло за скорости наливно - 40 лв. за литър

    - масло диференциално наливно - 22.5 лв. за литър

     

    Необходимите ми количества са съответно 2.5 и 1.1 литра, но ми беше обяснено, че трябва да взема 3 и 2 литра, защото не работели с по-малки количества от литър. На въпросът ми какво става, ако ми сменят маслото в сервиза, ми бе отговорено, че остатъка се връща на клиента.

     

    Моля да кажете наистина ли е такава практиката при работа с наливни продукти, защото никога не съм използвал такива.

     

    Благодаря,

  4. Здравейте колеги,

     

    Ще използвам темата и аз да задам един въпрос, съврзан с пукупка на Outlander.

     

    Днес бях на оглед на Outlander 2,2 DI-D 2008. В работещо състояние на колата, направих опит с бутона INFO да прегледам различните параметри на борд копютъра. За съжаление, натискането на бутона не променяше нищо. На дисплея постоянно мигаше иконка на бензиностанция в червен цвят (явно горивото беше малко) и след това сменяше с някакъв хоризонтално нарисуван ключ в оранжев цвят, но някак си не обърнах внимание какво пише. На въпроса ми към търговеца защо не работи бутона, той ми отговори, че няма такова нещо, всичко си било наред и това било така, защото нафтата била малко. Колата е с безключово палене и фабр. навигация и според търговеця информацията излизала на нейния дисплей. Според мен на дисплея на борд комютъра, би трябвало след натискане на INFO, да си излизат различните параметри и да няма нищо общо с навигацията.

     

    Моля някой запознат да отговори дали това състояние е нормално или има някакъв проблем?

     

    Благодаря,

  5. Благодаря за отговорите.

     

    Да, именно защото ми идва далечко се разколебах да отида да го видя, и реших да попитам тук.

    Иначе за последните 5-6 месеца ми се събраха 10-ина огледа и се убедих, че това което ти казват търговците и се виджа на снимките обикновено доста се различава от реалността. И изненадите са все неприятни :)

     

    Поздрави,

  6. Здравейте колеги,

     

    Моля онези от вас, които са добре запознати с различните варианти на Oulander 1, да погледнат обявата от линка: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21489511245101111&slink=2bhzg2.

    Интересува ме, според вас, дали автомобилът е автентичен, понеже има доста съмнителни неща по него. Обявен е като Dakar, а е с ръчни скорости, и освен това капакът е като на 2.0 турбо, а мотора е 2,4. Има ли такава версия на Outlander?

     

    Благодаря предварително,

  7. Здравейте колеги,

     

    Ще използвам тази интересна за мен тема, за да задам един, може би малко странен въпрос:

    Има ли някой от вас, който да е карал Outlander I и безнзинов Space Runner '97, и да каже имат ли нещо общо, колкото и несериозно да изглажда на пръв поглед подобен въпрос?

     

    Карам 5-а година Space Runner '97 и все още го харесвам, но навлиза в години и ще се наложи да го сменям. За съжаление следващия Runner няма нищо общо с предния и не ми харесва. Сякаш Outlander-а има повече допирни точки със стария Runner като визия и интериор и затова се интересувам от него. Та ако някой има впечатление от двата автомобила, ще помоля да сподели дали имат нещо общо като поведение, като усещане за кола и т.н.

     

    Поздрави,

  8. ......еднакви са......

     

    Колега DJ Tymbi, моля още веднъж за твоето съдействие.

    Намерих по обяви 2-3 задни носача, но всичките са с барабанен спирачен апарат,

    а моя е дисков. Би ли потвърдил в случая дали са еднакви, защото продавачите смятат, че няма начин да са еднакви.

     

    Благодаря,

  9. Здравейте колеги,

     

    Успях да си изкривя заден ляв носач на рънъра /1.8 бензин 2WD 1997/ и сега се налага да го сменя.

    Би ли могъл някой да каже дали задните носачи на бензинов и дизелов модел са еднакви?

    Понеже засега не мога да открия от бензинов, да знам дали става от дизелов.

     

    Евентуално ако знаете дали би станал от Space Wagon или в краен случай друг модел, примерно Galant?

     

    Благодаря,

  10. Здравейте колеги,

    Ще използвам темата и аз да попитам нещо свързано с климатика на Space Runner '97 с бензинов мотор 1.8.

    Става дума за т.н. ТРВ клапан. Според майстора, който ми поправя климатика, този клапан се е запушил и не пропуска ниското налягане. За съжаление друг път не е поправял такава кола и не знае точно къде е този клапан, а пък на мен не ми се иска на посоки да сваля жабката, таблото или каквото реши, че е нужно. Ако някой от вас знае къде точно е разположен този клапан и как най-безболезно да се стигне до него, моля да сподели.

     

    Благодаря.

  11. Здравейте колеги,

     

    От около две седмици притежавам и карам Space Runner 1800GLXi '97г., с мотор 4G93.

    Ще използвам темата да задам един въпрос:

     

    От около седмица, след като сутрешните темперетури паднаха осезаемо, докато мотора е студен по време на движение с ниска скорост и обороти около 1200 - 2000, се чува тих шум подобен на цъкане, леко набодобяващ "биене на аванс" или донякъде - шевна машина. На място и на празен ход го няма, а също на по-високи обороти. Със загряване на мотора цъкането изчезва. Според мен не са клапани, звукът е доста по-различен.

    Моля ако някой е имал подобни наблюдения и идея какво е това да сподели.

     

    Благодаря предварително.

  12. Здравей колега,

    Подобно нещо ми се случи и на мен след монтиране на радио в колата.

    Изчезна осветлението на таблото, левите габарити(преден и заден), а също така и сигнализацията за включени фарове при отворена врата.

    Проблемът беше изгорял предпазител №19, който се намира в кутията под капака на двигателя. Смених го и всичко се оправи, но се наложи да разкача радиото, защото всъщност то създаваше проблема.

    Може би при теб е станало същото.

    Успех,

×
×
  • Създаване...