Премини към съдържание

Tishu

Admin
  • От него общо

    225
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    11

Мнения публикувани от Tishu

  1. Държавата се издържа от държавен бюджет.Там трябва да има разчетени пари за такива ситуации.Тези пари идват от нашите данъци,от данъците на родителите ви.Тези пари трябва да са там.Няма ли ги ???? Вместо да се правим на родолюбци измивайки си съвестта с един смс се запитайте къде са парите ??? Да ви открехна ли .... откраднати са от същите тези,които сега ви организират кампания да помогнем на Варна.Всички,които сега парадират по стените си с това DMS Варна и си мислят, че помагат жестоко се лъжат.Трагедията е от вчера, а вече се събират пари????Ама кой ще ги разпределя,ама как е такива неща не си задават като въпроси.И нека хората от засегнатите места да се организират и да си поискат държавната помощ.И ако им се отговори,че няма тогава да се хванат и да ги изринат тия боклуци и да се разбере къде са парите на хората.Сори,но всички са заблудени жестоко ако си мислят,че помагат.Не искам да принизявам трагедията на хората,но това е нищо в сравнение с това,което се случи в Сърбия.Ами ако беше с такива размери ??? Пак ли щяхме да си пускаме смс-и???Къде е държавата ??? Кой открадна парите,че сега си правим камания ?

    И пак питам, КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА????? :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

     

    Предполагам, че повечето хора са съгласни с теб (и аз), но факта, че държавата е абдикирала не означава, че и народа трябва да го прави. Аз лично вярвам (или поне голяма част) от събраните средства ще достигнат до хората именно, защото държавата не е намесена тук.

  2. Действително ако ние не си помогнем като народ ... няма кой друг. Поради тази причина и споделям цялото инфо, което получавам и виждам.

     

    Лично аз съм преживявал подобен потоп (когато беше в Бисер ... имаше и на други места) и знам какво е.

  3. Atanas Atanasov

    С приятели инициирахме Сборен пункт за събиране на помощи за пострадалите от наводненията във Варна.

    Сборният пункт се намира на София, ул. Искър 11А (на ъгъла с ул. Бачо Киро). Събираме ги днес до 24:00, утре (събота) от 10:00 до 24:00 и в неделя от 10:00 до 16:00. След това ще ги изпратим с бърз влак за Варна, където ще пристигнат в понеделник в 6:20 сутринта. Там ще ги приемат доброволци и ще ги откарат до кризисния щаб в Аспарухово.

     

    Можете да помогнете с:

    - Дрехи, бельо, обувки

    - Лопати, кофи, гумени ботуши, дъждобрани (хората няма с какво да разчистват калта и наносите)

    - Храна, питейна вода, консерви, храна за бебета

    - Газови котлони

     

    Ако имате възможност, опаковайте нещата здраво в кашони или дебели чували. За връзка: 0878 20 80 44, 0877 256 556, 0888 522 071

  4. Виктория Кътова: Пунктове за събиране на помощи:

    София ул. Подуево N1 организираме пункт в Нови Искър Драгомир Ангелов, Казичане, бул. СЛИВНИЦА Marin Marinov КАФЕ ОНГЪЛ,

     

    Вече има ПУНКТ за събиране на помощи във Варна на адрес: ул. Иван Вазов 26 - Детската Къща. Всеки, който има възможност, може да остави там или да изпрати дрехи, храна, детски храни, всичко необходимо. За връзка, тел. 0884/195699 или 0876/616950

  5. Здравейте всички,

     

    Предполагам, че вече всеки се е запознал с трагедията след валежите из цялата ни държава. Положението никак не е розово (меко казано) и в подобни моменти е повече от ВАЖНО да бъде хора и да си помагаме.

     

    В тази насока вече има открита дарителска сметка за Варна. Ето и информацията за нея:

     

    SMS с текст DMS VARNA на номер 17 777

     

    Положението в Добрич и Дряново е доста зле към този момент и ако има дарителски сметки за тях ще гледам да обновявам темата.

     

    Относно колегите от засегнатите части:

     

    Към този момент знаем единствено, че колегата Емил Димитров (Варна) е добре. Ако някои има повече информация ще е хубаво да се сподели.

     

     

    Update:

     

    Фондация "Помощ за благотворителността в България" (ФПББ) откри и банкова сметка в помощ на пострадалите в „Аспарухово“.

     

    IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89

    BIC: UNCRBGSF

    Банка: Уникредит Булбанк

    Адрес: София, пл. "Св. Неделя" № 7

    Име: ФПББ

    Основание: наводнение 2014

     

    В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси.

     

    Update:

     

    Дарителската сметка вече е за всички сериозно засегнати места. Повече информация:

     

    http://www.dmsbg.com/index.php?page=4&spage=0&item=448&p=0

     

     

    П.С. Ако изпращате SMS имайте предвид, че системата DMS е пренатоварена и ще получите отговор след няколко минути.

  6. Днес докато препускат необятно из Интернет пространството се натъкнах на интересна игра. Става дума за Car Mechanic Simulator 2014 и в общи линии имате сервиз и поправяте коли. Предполагам ще е интересно за повечето хора тук :).

     

    Ето и едно Видео:

     

    http://youtube.com/watch?v=gSCyr8WBeOY

     

    Повече информация - Тук

     

    Можете да си закупите играта или да я свалите от торент тракерите.

  7. Кличко няма избор. В срок от една година трябва да защити титлата IBF, където претендент номер едно е Кобрата. Ако не го направи, то трябва да я даде служебно.

     

    Доколкото чух срока е 9 месеца, но е доста вероятно да предаде титлата без бой .. жалко.

     

     

    Малко и по темата:

     

    Аз като голям фен на столичен отбор бих казал едно голямо БРАВО на Лудогорец. Въпреки, че и аз съм на мнението за целия проект "Лудогорец", че ще е "Всяко чудо за три дни" няма как да подминем факта, че към този момент чудото си върви. Искрено се надявам и да продължи и отбора да се утвърди трайно (първо в БГ и после в ЕУ). Всъщност трябва им още малко, за да стане това. След като има изградена система/база/стадион и т.н. разходите стават по-малко и може да се обърне повече внимание на самия отбор (За справка - ще се налеят ~ 20млн. за нов стадион). Тук ще направя една препратка към проекта "Литекс/Ловеч", който даде резултат и въпреки, че Ганчев намали значително финансите той си е действащ.

     

    Винаги, когато конкуренцията е голяма и качеството се вдига. Аз лично се надявам да има поне още 1 проект "Лудогорец/Литекс" + възраждането на Левски, Централния склад за картофи и арпаджик (б.р. ЦСКА), Локо СФ и Славия. Ако това се случи и качеството на БГ футбола значително ще се подобри и тогава влизането/преминаването на груповите фази (ШЛ или Лига Европа) ще е нещо нормално.

     

    Отново браво за Лудогорец и дано да виждаме едни по-добри времена за БГ Футбола.

     

    П.С. Започнах в началото, че съм фен на столичен отбор ... и към края на поста ясно си проличава на кой ;)

  8. Просто няма такава държава ....

     

    Приемат се поправки, наредби, закони, които засягат почти 1млн. хора и никой не може да даде 100% информация какво, как и защо се прави. Това само тука може да се направи.

     

    Преди малко гледах по НОВА репортаж и от КАТ и от министерството не можели да споделят повече инфо. Ако те не могат, та кой ще даде тогава. Пародия е меко казано в този случай.

     

    Аз лично ще изчакам да мине Нова Година и да се вдигне тази мъгла и тогава ще се предприемат действия.

×
×
  • Създаване...