Премини към съдържание

Diritas

Потребител
  • От него общо

    153
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Diritas

  1. Майстора който монтира уредбата е в Пловдив, но не мога за всяка настройка или филтър да ходя до там, затова отидох до сервиза на Ланди за София - при Маргел на Ботевградско шосе. Там провериха налягането (беше 1,48) , казаха че е дори високо - трябвало да е 1,32 (вероятно е в барове) и го намалиха. Но при настройка в движение майстора каза че не е успял да постигне очакваната за 2.0-двигател динамика и затова не е правил настройки а само диагностика и ме съветва да търся пробелм по свещи, кабели, бобини или бензиновия компютър.

    ГИ е монтиран нов преди по-малко от 2 години - едва ли са за смяна мемебраните на изпарителя (а и в Маргел не прецениха това).

    Вие къде правихте настройките и как при оддържане на 3500 оборота??? - досега при мен са ги правили на празен ход и в движение при различни режими.

     

    0888829159-Станислав! Има богат опит с Ланди и :mitsu-smiley: Галант 2,0 136кс. Сервиза му се намира до бившия сервиз жигула в горна баня! Ако керамиката на свещите е спукана сменяй, вземай стандартните които дава производителя. За налягането мисля, че е ниско! Успех! И никога вече Ланди :icon_censored:

  2. Привет колеги,

    След смяна филти на газовата-инжекцион Ланди Ренцо колата нещо стана много мудна. Отидох за настойки, но майстора ми казва че колата не върви както трябва и на бензин:

    - при настъпване се замисля и след отпускане на педала започва да се наема. Няма добра мощност, осезаемо се усеща включването на климатика.

    - при подаване на газ (и на беанзин и на газ) при 1500 до 2000 оборота придърпва (усеща се прекъсване и прилашкване)

    - не можа да се закачи с тестер за бензиновия компщтър - съмнява се за някакви тагове, разменени бързи и бавни конектори за цилиндрите по бензиновия компютър и др.

    Катализатора е свален и заменен с резонансно гърне - така ме посъветваха при монатажа на газовата. А сега при настойката ме посъветваха да го върна за да не се бърка бензиновия компютър.

     

    За 2.0 двигателя знам (а и така съм го усещал) че е муден до към 2500-3000 оборота, но не бях забелязал прекъсване.

    Моля за съвет и мнения.

    Милен

    Привет! Първо къде ти е майстора и второ има ли достатъчно налягане на газта! Имах същия проблем с Ланди Ренцо, но след смяна на мембраните на изпарителя и нова настройка на ГИ всичко е ОК! Настройката на ГИ я направихме на автоматично, при поддържане на 3500 оборота, след което всичко заспа и цялата таблицата показа 255. Разликата е осезаема :icon_thumbup: Имай в предвид, че газта не ни е много читава, а инжекторите на Ланди са малко капризни и се позапушват, но за това има и добавка за прочистване!

  3. Колега, ако 2.5 яде с + 1 лт. би било добре, но ми се струва твърде розова оценка :). Според това което съм изчел до сега от колегите - работата отива на 12-13 газ /ръчка/ както и да го суче човек ... Моята 2-ка съм писал и преди харчи 10 газ на 100 при всякакви условия, това ми е комбинирания разход като го намирам за напълно приемлив. + 3 лт./100 отгоре вече е чиста доза разхищение ... Искам да я сменя обаче в полза на нещо на по-малко годинки, потенциално по-вървежно, с темпомат, и да е с подобен харч до 10на лт. /100.

     

    Много се точех на ей този аз лично http://www.mobile.bg/11363273073842508. Изглежда много добре на външен вид, но не е ясно на какъв хал е колата, така и не ходих да я оглеждам. Ентусиазма на търговеца ме нервира леко обаче - преди 2 месеца беше на 6700, сега я навирил още. Като цяло тия в Плевен се мъчат да дивеят с ценовата политика.

    Пробвай да го спазариш. Мисля, че на 6000 ще клекне - на снимките изглежда перфектен.

  4. Да се включа и аз :D :mitsu-smiley: е с 2.0 мотор - разход на газ в София - час пик от 12-15 чисто градско, извън градско 7-8 до 120км. За мотора 2.3 на Мазда съм твърдо против, не е надежден /чуплив е/ по добре 2.0 или 2.5. :mitsu-smiley: с 2.5 мотора харчи с около 1 литър повече, което е нормално, все пак тия кончета трябва да се хранят. :drinks:

  5. в крайна сметка никъде не видях препоръки за сервиз и най- вече за Пловдив се интересувам,аз съм от Стара Загора, но тук са греда. галант шестак 163 коня.

    Виж при Таньо /газаджията/ - 032674717, Пловдив, ул. Остромила № 37, беше някъде в района на затвора :icon_thumbup: При него съм слагал ГИ Power Djet на маздето преди 5-6 години и съм адски доволен. А иначе :mitsu-smiley: е с ГИ на Ланди Ренцо, но е поставян в София!

  6. ... защото на тези пари преди да влязат в банката вече е платен данък . С тези пари пък банката раздава кредити и печели, а от печалбите пак отива данък за държавата. Е данък, данък, ама по колко пъти да се плаща ? .:)

    Много точно си го казал - тези пари вече са обложени с данък един път

  7. М да Колега на там съм се запътил .. Обаждах се и ще ида там защото ми споменаха , че не са слагали на Лансер 2008 модела ама това не значи , че не могат :icon_thumbup:

    Та ще видим какво ще стане

    Ако искаш звънни и питай - 0888 829 159 Станислав , в Горна баня ул. Евлия Челеби № 70. Аз съм адски доволен от тях, а и си вършат добре работа. Моят ГИ е Ланди Ренцо, навъртял съм близо вече 40к за по-малко от две години и никакви ядове. Успех :icon_thumbup:

×
×
  • Създаване...