Премини към съдържание

Horatius

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Horatius

  1. Привет колеги. Моята Каризма 1.8MPI, от известно време насам и особено сега в студовете сутрин е доста шумна. Пали си нормално, но реве доста сериозно, иначе държи обороти нормално, не прекъсва, не вдига висока температура, доколкото мога да преценя в софийските задръствания и дупки върви нормално, макар и доста щумно. След примерно 20-на минути и 7-8 минати километра лека полека утихва и дори си стига нормалния звук. Ако да речем я оставя така загряла да седи час-два( да не изстине прекалено) и тръгна пак, си звучи нормално. Понеже имам газов инжекцион и винаги си следя дали обръща на газ( имах си разни ядове с него, но го излекувах), в събота сутринта изненада: в момента в който се опитва да обърне на газ, следя процеся по мигащите лампички на индикатора в купето, когато мигат и четирите значи е на бензин, като обърне на газ остават да светят 3 постоянно, та гледам го в събота остават си 3 и една по една угасват и остава само 1 която мига. След още 10-на минути и няколко километри си светнаха трите и си обърна на газ. Това за газовата го давам като допълнителен симптом, някак си ми се струва, че не е в нея проблема. Ще бъда благодарен, ако знаещите членове на форума споделят своите хипотези и предположения.

    Поздрави на всички

  2. Има няколко модела амортесьори за твоята кола. Напиши рамата и ще ти проверя точната цена на оригинални (Ратола).

    Поздрави! :mitsu-smiley:

    XMCLRDA2AVF002754 ми е рамата. Но проблема не е толкова дали има амортисьори, а колко ще струват със смяната и др. салтанати, както и каква им е гаранцията и условията по нея.

  3. Ми уж съм написал 2-3 пъти предни. Иначе имам някакви оферти: КAYABA по 187лв. парчето с 2 години гаранция и за да важала тази гаранция трябвало да има печат от сервиз който ги е монтирал; в Ратола за оригинални искат по 140 лева, което е малко странно защото в Балкан Стар и в Рубин им търсят на оригиналните по 260-265лв.

  4. Привет, Колеги!

    Първо искам да каже че преди да пусна нова тема съм проверил какво има писано по въпроса, общо взето информацията е остаряла: и в D&N, които са уж официални вносители на Sachs, както и във В&Д авто, които са още по-офицални вносители на Sachs твърдят че такива амортисьори няма. Та накратко някой сменял ли е скоро предни амортисьори? Каква марка, в кой сервиз, каква им е гаранцията, доволен ли е и т.н? Балгодаря за вниманието. :mitsu-smiley:

  5. Ми колега, аз съм с такава Каризма каквато те интересува 1.8MPI автоматик с газов инжекцион. Имам я от три месеца, в които 2 бях без книжка, така че не мога много да те информирам, но колата ме грабна още като се качих и я подкарах, а по принцип не исках да чуя за кола автоматик. Успех в избора

  6. Еми колега, те таксиджиите не са ли хора. Между другото има доста таксита :mitsu-smiley: и някои от тях са дори членове на клуба.

     

    Разбира се че са хора, но според мен някои коли не са за такси( не само модели на Мицубиши). А в интерес на истината нямам спомен да съм виждал кой знае колко таксита :mitsu-smiley: , даже за друго освен това не се сещам, ако не се броят няколко Каризми в Солун :)

    Поздрави

  7. Привет колеги, имам следното дразнещо проблемче: долния край на дясната лайсна на предното стъкло се вее волно на вятъра в движение, даже си е оставила белегче на калника, и в момента е затисната по един доста "примитивен" начин. Доколкото успях да установя липсва най-долната щипка за захващане. Та може ли някой да ме ориентира къде може да се намери такава джвъчка или друг способ за разрешаване на тази досадна неприятност. Поздрави на всички :mitsu-smiley:

     

    P.S. Миналата седмица се потресох: видях нов Лансер такси. И най-смешното е че всъщност исках да си хвана такси, но така се шокирах че пропуснах възможността поне да се повозя на него.

  8. Привет колеги, издирвам ръководство за експлатация на Каризма 1.8 бензин 1997г. Прегледах този и руския форм, но не открих нищо. Има само ръководства за ремонт. Когато закупих автомобила ми дадоха такова но е на немски и мога само да оцветявам картинките, думичка не разбирам. Ще съм благодарен някой ако може да го ъплоудва на руски или на английски език. Благодаря ви? Предполагам, че преди години се е продавало с автомобила и на различни езици такова.

    Ми колега моето е на италиански, ако искаш ще намеря начин да го споделя теб, ако обещаеш да не да рисуваш по-него :) . Аз съм учил френски и латински доста време та общо взето схващам основните идеи на авторите ;) .

    Със здраве

  9. Да се похваля и аз, че станах собственик на Каризма преди десетина дни. Количката е декември 1996 1,8 116к.с., автоматик с газов инжекцион. Засега само и се радвам, не мога да дам някакви отзиви засега, пък и аз честно казано не разбирам много. Но честно казано след сиерата тази кола се кара като количка за голф и се паркира много лесно, не знам защо се твърди че видимостта назад е лоша. Избрах тази марка и модел след дълго избиране и безброй смени на мнението, надявам се да не съм сбъркал и съм почти сигурен, че не съм. Иначе си мечтая за един нов Lancer, но ...

    А форумът наистина е много добър и приятен, докато си търсех кола съм се ровил почти всички автомобилни фен-форуми и тук наистина всички са много добронамерени. Поздрави на всички :mitsu-smiley:

×
×
  • Създаване...